Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST EU Peníze školám

2 Název: Český jazyk - Čteme s písmenem h, H – 1. ročník Anotace: Poznávání písmene h, H v jednotlivých slovech a v textu. Nácvik správného čtení slabik a slov na dané písmeno v řádcích a sloupcích. Postupné čtení víceslabičných slov a jednoduchých textů na dané písmeno. Orientace v textu. Vypracoval: Mgr. Eva Hocková Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk a literatura Metodika práce s materiálem: výkladová prezentace, lze využít : nácvik hledání slov s písmenem h, H – začátek, prostředek i konec slova čtení slabik s daným písmenem v řádcích a sloupcích čtení slov s otevřenými a zavřenými slabikami tvoření vět na tato slova orientace v textu, domýšlení a dovyprávění textu využití k nácviku čtení jednotlivců i celé třídy Druh učebního materiálu: Prezentace PowerPoint Ročník: 1. ročník Datum vytvoření: leden 2012

3 hroch holub husa had

4

5

6 duha hala Hana nohy rohy hole hody hodí pihy rýhy

7 hradhlukhlad hokejhotelzáhon Honzahlínahrana

8 hlava – hraje - hodný lehký – hodit - kalhoty hotovo – housata - hedvábí

9 hádanka – hokejista - hlavička harmonika – horolezec - hlasivky hořlavina – hladomorna - hromobití

10 Honza hledá Hanu. Hana si hraje s Helou. Hledají houby, hlavně hřiby. Druhý den pomáhají. Čistí houby a vaří houbovou polévku.

11 Praha je naše hlavní město. Praha má mnoho kostelů a hotelů. Má také hodně historických památek. Známý je Pražský hrad. Nádherný pohled je na Hradčany.

12 Téma: Český jazyk - Čteme s písmenem h, H – 1. ročník Použitý software: držitel licence - ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Windows XP Professional PowerPoint Zdroje: Slabikář pro 1. ročník ZŠ, kol. autorů, Didaktis 2005 http://www.clker.com/clipart-hippopotamus-3.html http://www.clker.com/clipart-goose-4.html http://www.clker.com/clipart-10621.html http://www.clker.com/clipart-snake-colour.html http://us.123rf.com/400wm/400/400/clairev/clairev0908/clairev090800046/5337486-hedgehog-with-book--vector-illustration.jpg http://static.desktopnexus.com/thumbnails/224354-bigthumbnail.jpg http://images.inmagine.com/img/fstop/fs762/fs762039.jpg http://www.clker.com/clipart-reading-brown-squirrel.html http://images.clipartof.com/thumbnails/1090422-Clipart-Cute-Bear-Sitting-And-Reading-A-Book-Royalty-Free-Vector-Illustration.jpg http://www.clker.com/clipart-4110.html http://www.clker.com/clipart-blue-sweet.html http://www.clker.com/clipart-tingy-1.html http://www.clker.com/clipart-candy-26.html http://thumb1.shutterstock.com/thumb_small/498883/498883,1280501655,8/stock-vector-cartoon-mushroom-58132552.jpg http://www.avantgarde-prague.cz/media/gallery/original/1-prague-chateau-prague.jpg Autor: Mgr. Eva Hocková ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř.(www.zsrozmital.cz)


Stáhnout ppt "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google