Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilNina Vávrová
1
CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 3.Sada – předmět – Zařízení provozoven Tématická oblast : odbytové a ubytovací střediska z ŠVP 65-51-E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.5 Stolový a sedací inventář Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace 1.Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce ZP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP 2.Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí co to je stolový a sedací inventář a jeho použití v úvodním širším smyslu. -------------------------------------------------- Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU. ---------------------------------------------------
2
Vyrábí se ze dřeva, kovu, plastů a dalších materiálů. Při rozmístění v místnosti dbáme na vhodné rozměry, barvy a tvary stolů a židlí. Zařízení místností má odpovídat poskytovaným službám a má být jednotné. Výjimku tvoří tzv. domácí kavárny.
3
1.Jídelní stůl 2.Kavárenský stolek 3.Konferenční stolek 4.Židle 5.Křeslo 6.Klubovka
4
Jídelní stoly Jsou čtvercové, obdélníkové, kulaté a oválné. Klasický rozměr je 80x80cm a 80x120cm, z tohoto rozměru sestavujeme slavnostní tabule. V kavárnách a hotelových halách jsou stolky menší.
5
Sedací nábytek Je dřevěný, poločalouněný, čalouněný. Sedací plocha má být o 30 cm níž než deska stolu. Speciální je kavárenské křeslo, klubovka, barová židle, dětská stolička a tzv. box (oddělená část provozu dřevěnou zástěnou).
6
Použité zdroje: Učebnice – Zařízení provozoven v kostce, autor František Cón, nakladatelství Ratio, 2005 Učebnice – Stolničení, autor Gustav Salač, nakladatelství SPN Praha n.p., 1979 - nákres
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.