Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrické vlastnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrické vlastnosti."— Transkript prezentace:

1 ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrické vlastnosti látek TémaElektrické vodiče a nevodiče Název VY_32_INOVACE_3_22_elektricke_vodice_a_nevodice Určení6. ročník AutorMgr. Tomáš Bobál VytvořenoÚnor 2013 Anotace Určeno pro výuku a domácí přípravu žáků. Žák pomocí jednoduchý experimentů rozdělí látky na vodiče a nevodiče.

2 Elektrické vodiče a nevodiče Prozkoumáme, které látky vedou elektrický náboj. Prozkoumáme, které látky vedou elektrický náboj. Dva eletrometry umístníme vedle sebe. První z nich nabijeme např. záporným nábojem.

3 Elektrické vodiče a nevodiče Elektrometry propojíme kovovou tyčí. Elektrometry propojíme kovovou tyčí. Kovová tyč převádí elektrický náboj na druhý elektrometr. Kovová tyč je vodičem elektrického náboje.

4 Elektrické vodiče a nevodiče Elektrometry propojíme skleněnou tyčí. Elektrometry propojíme skleněnou tyčí. Skleněná tyč nepřevádí elektrický náboj na druhý elektrometr. Skleněná tyč je nevodičem elektrického náboje.

5 Elektrické vodiče a nevodiče Spojíme-li nabité těleso se zemí, náboj je odveden do země a těleso se vybije. To je princip uzemnění. Spojíme-li nabité těleso se zemí, náboj je odveden do země a těleso se vybije. To je princip uzemnění.

6 Použité zdroje: 1.RAUNER, Karel. Fyzika 6: učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. 1. vyd. Plzeň: Fraus, 2004, 120 s. ISBN 80-723-8210-1. Elektrické vodiče a nevodiče


Stáhnout ppt "ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrické vlastnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google