Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Roztoky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Roztoky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."— Transkript prezentace:

1 Roztoky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2  Roztok je stejnorodá směs  Nelze rozeznat jednotlivé složky pouhým pozorováním

3  Rozpouštědlo (například voda, líh)  Rozpuštěná látka (například cukr, sůl, naftalen)

4  Plynný roztok (například vzduch)  Kapalný roztok (například mořská voda)  Pevný roztok (například slitiny kovů – bronz, mosaz)

5 1. Nenasycené roztoky (za daných podmínek lze rozpustit další látku) a)zředěné b)koncentrované 2. Nasycené roztoky (při daném množství rozpouštědla a při dané teplotě se další látka nerozpouští)

6 10g cukru150g cukru 179g cukru195g cukru zředěnýkoncentrovaný nasycenýnenasycený

7 Zdroje : Obrázky jsou vytvořeny v programu Malování autorkou prezentace.


Stáhnout ppt "Roztoky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."

Podobné prezentace


Reklamy Google