Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."— Transkript prezentace:

1 CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 3.Sada – předmět – Zařízení provozoven Tématická oblast : odbytové a ubytovací střediska z ŠVP 65-51-E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.16 Provozní řešení ubytovacího zařízení Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace 1.Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce ZP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP 2.Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí provozním řešením v ubytování. -------------------------------------------------- Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU. ---------------------------------------------------

2 Provozně se hotely člení na části ubytovací, stravovací a provozní a na zařízení pro zaměstnance. Ubytovací část tvoří hotelová hala a pokoje hostů.

3 Provozní část Zajišťuje nerušený provoz hotelu, patří sem kotelna, prádelna s čistírnou, sklady a další služby.

4 Zařízení pro zaměstnance Jsou respektovány hygienické předpisy, šatna, WC, denní místnost.

5 Hotelová hala Vstupujeme do ní centrálním vchodem. Slouží pro přijetí hosta, je tam recepce a vrátnice. Mnohdy i výtah. Může se využívat k podávání snídaní (hotelová hala).

6 Recepce Vede se tam evidence veškerého pohybu hostů. Recepční je oddělen od zákazníka pultem.

7 Vrátnice Slouží k výdeji klíčů, magnetických karet, popř. čipů. Většinou se spojuje s recepcí.

8 Telefonní kabiny Jsou zvukotěsné s poličkou, světlem a telefonním přístrojem a seznamem. V dnešní době mobilních telefonů jsou pouze ve vybraných provozech.

9 Výtahy Lifeboys – obsluha výtahu (výtahář). Mají fotobuňky, jsou kontrolované. Bezpečné – automatické brzdící zařízení.

10 Schodiště v hotelích Musí mít zábradlí,dostatečně široké,snadno omyvatelné, pohodlné, běhouny (koberce na schodech), úniková požární cesta.

11 Místnost pro zavazadla, sejf Věci se evidují, vydávají se na potvrzení. Otvírání dvěma klíči – jeden klíč host, druhý klíč důvěryhodný zaměstnanec.

12

13

14

15

16 Učebnice – Zařízení provozoven v kostce, autor František Cón, nakladatelství Ratio, 2005 Učebnice – Stolničení, autor Gustav Salač, nakladatelství SPN Praha n.p., 1979 www.obrazky.cz


Stáhnout ppt "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google