Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Fc Chelsea Tento tým vznikl, proto aby dobyl Ligu Mistrů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Fc Chelsea Tento tým vznikl, proto aby dobyl Ligu Mistrů"— Transkript prezentace:

1 Fc Chelsea Tento tým vznikl, proto aby dobyl Ligu Mistrů

2 Historie Chelsea úvod Chelsea byla založena roku 1902
V roce vybudovali bratři Maersové stadion Stanford Bridge ležící ve Fulhamu Týmu se dlouho nedařilo získat žádnou velkou trofej, za což byly mnohokrát kritizováni a bylo jim adresováno spoustu posměšků

3 Historie týmu -pokračování
První velká trofej přišla až roku 1954 za vítězství v Anglické lize V 80.letech se však Chelsea dostala do finančních problémů a hrozil jí bankrot. V průběhu těchto let byl tým omlazen a došlo k překonání krize.

4 Chelsea do současnosti
K dokonalosti dovedl tým ruský magnát Roman Abramovič. V 90. letech nastala renesance týmu a Chelsea se znovu zařadila mezi týmy bojující o velké trofeje. Chelsea se tak stala jedním z nejlepších týmů světa.

5 Stadion Stanford Bridge
Stadion byl vybudován roku1904 na atletickém oválu ve Fulhamu Musel však být přebudován protože nevyhovoval potřebám

6 Největší soupeři Manchester United je v současnosti největším soupeřem Chelsea v Anglické lize. Další velcí soupeři Arsenal a především Liverpool zaostávají za očekáváním

7 Trofeje První trofej získali roku 1955 za vítězství v Anglické lize.
Další trofej přišla roku 1957 za vítězství v Anglickém poháru. Nejůspěšnější roky byly 2004 a 2005 kdy získaly dva tituly v Anglické lize po sobě.

8 Trenéři Prvním trenérem byl John Robertson jež zde působil v letech Nejdéle zde působil David Caldrehead od roku 1907 do roku Nejlepším trenérem byl José Mourinho který hned při své premiéře vybojoval s týmem titul a stejný úspěch vybojoval i o rok později. O dva roky zde působil Guus Hiddink.

9 Sestava Na obrázku je sestava z vyhraného utkání s Newcastlem

10 Největší hvězda Didier Drogda útočník z Pobřeží Slonoviny nastřílel v dresu Chelsea přes 150 branek.

11 sezona Letošní sezóna se vyvíjí pro tým docela dobře ,bylo tam sice několik zaváhání, ale nebyla nějak deprimující pro tým. V Lize mistrů je čeká Inter Milán,na jehož lavičce sedí bývalý trenér Chelsea José Mourinho,takže to bude souboj týmů,jež znají taktiku svého soupeře a chování protihráčů .

12 Osobnosti Jednou z největších osobností týmu a celé Anglie je John Terry, jež u týmu působí od začátku kariéry. Další významnou osobností je Frank Lampard jež pro svou zarputilost vysloužil přezdívku Lví srdce.

13 Anglický FA Cup V loňské sezóně Anglického poháru se týmu velmi dařilo a zvítězil ,když ve finále porazil v nervy drásajícím souboji Everton 2:1. Zpočátku vedl Everton po gólu Sahy,ale Chelsea se podařilo ještě v první půli vyrovnat zásluhou Drogby. A ve druhé půli Chelsea otočila zásluhou Lamparda.

14 Hráči v týmu Kromě nám již známým hráčům působí od letošní sezóny v týmu nově Gael Kakuta,Yuriy Zhirkov a Daniel Sturridge. Nejvíce příležitostí dostává Zhirkov, ale Sturridge za ním herně nijak nezaostává.

15 Náhradníci mimo soupisku
Sočasné náhradníky,kteří nejsou na soupisce je známý Fabio Borini a Michel Mancienne. Donedávna tam byl i Shevchenko,ale ten odešel do AC Milán.

16 Tým a jeho prosperita v jednotlivých letech
2003 2004 2005 2006 2007 2009

17 Graf prosperity

18 Kauza Gael Kakuta V roce 2009 Chelsea koupila francouzského záložníka Gaela Kakutu z Lille. Po 2 měsících působení v týmu si však záložník začal stěžovat na to, že jej tým k přestupu donutil,ale po dlouhých jednáních nakonec žádná pokuta tým nestihla.

19 Poslední zápas Guuse Hiddinka.
Poslední zápas tohoto trenéra se nesl v emočním duchu, protože se loučil s Chelsea. Bezprostředně po jeho posledním zápase s Blackburnem Rovers,řekl,že by rád zůstal s týmem,ale že slíbil po sezóně návrat k reprezentaci Ruska,v níž je smluvně vázaný.

20 Dodatek Chelsea na dosah titul v LM měla,ale nedosáhla na něj.
Tak uvidíme letos

21 Smolný dvojzápas Chelsea končí Ano pro Chelsea LM skončila. V dvojzápase s Interem Milán. První zápas prohrála 2:1 a druhý nezvládla takticky a prohrála 0:1 na výsledku se částečně podepsala neúčast Petra Čecha za něhož zaskočil nezkušený Turnbull.


Stáhnout ppt "Fc Chelsea Tento tým vznikl, proto aby dobyl Ligu Mistrů"

Podobné prezentace


Reklamy Google