Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilNela Doležalová
1
LETECKÝ CATERING PRO POZEMNÍ STRAVOVÁNÍ Stravujte se kvalitně a dobře tak, jako piloti letadel ! Letecké stravování již nemusí být pouhou iluzí, ale může se stát realitou pro každého člena odborových organizací a pro každého zaměstnance DP. Gastro-Hroch své znalosti v oblasti leteckého stravování poskytuje ve spolupráci s odborovými organizacemi pro všechny zaměstnance DP. Ochota společnosti Gastro – Hroch podělit se o zkušenosti i znalosti v oblasti leteckého stravování a uplatněním znalostí při řešení požadavku zajištění pozemního stravování všech zaměstnanců DP. Cílem je společně získané znalosti shromažďovat a využívat pro zdokonalení logistiky stravování zaměstnanců DP. Důležité v tomto projektu je podělit se o znalosti, které již existují a vzájemně se obohatit. To je úkol všech členů tohoto týmu; práce se znalostmi není a nesmí nikdy být záležitostí jediného subjektu a proto tento pilot je výsledkem týmové práce. GASTRO-HROCH,s.r.o. Dopravní podnik hlm.Prahy, a.s Odborové organizace Mgr. Roman Marek
2
aplikace Volba správné metody a techniky stravování zaměstnanců DP. Volba metody musí respektovat: Zajištění stravování pro zaměstnance DP v podobě chutného jídla ve správný okamžik na správné místo, kvalita za dobrou cenu ve správně nastaveném procesu a ověření funkčního modelu spolupráce v praxi. Výstupem je spokojený zaměstnanec DP Současný stav a možnosti: –kontaktní pracovník zajišťující koordinaci při distribuci jídla –minimalizace časových ztrát –operativní přístup a zpětná vazba kontaktní osoby přímo na pracovišti Celá spolupráce vyžaduje součinnost odborových organizací, DP a Gastro- Hroch Identifikace vzniku problému Znalosti (teorie) a zkušenosti (praxe) Výběr vhodné techniky Správné řešení vhodná metoda
3
ZAJIŠTĚNÍ STRAVOVÁNÍ SYSTÉM SLEDOVÁNÍ KVALITY Zjištěné neshody Standardizace nových procesů stravování - přechod k standardním operacím VYLEPŠOVÁNÍ STÁVAJÍCÍHO PROCESU STRAVOVÁNÍ VÝVOJ NOVÉHO PROCESU STRAVOVÁNÍ JAK NA TO ? VYPRACOVÁNÍ INOVAČNÍCH POSTUPŮ KOORDINACE STRAVOVÁNÍ Řešit změnou stávajícího procesu Řešit úpravou stávajícího procesu SOUČASNÝ STAVSTAV BUDOUCÍ STAV POTŘEBY VE STRAVOVÁNÍ ZKVALITNĚNÍ POTŘEB VE STRAVOVÁNÍ
4
Šokově chlazené produkty společnosti Gastro-Hroch dodávané přímo na vaše pracoviště 7 dní v týdnu Princip šokového zchlazení jídel je stejný, jako když si doma uvařené jídlo dáte do ledničky na druhý den. Jen se provádí za použití moderních technologických postupů v potravinářské výrobě Jídlo je prudce zchlazeno na 4°C, nemá tedy teplotu pod nulou kdy dochází ke změnám kvality a chuti jídla Zaručena minimální trvanlivost 4dnů od data výroby při uchování jídel v ledničce Externí laboratoř nám při mikrobiologických rozborech pravidelně potvrzuje trvanlivost 5 a více dnů Výroba probíhá v hygienicky přísně monitorovaném prostředí včetně každodenních záznamů o dodržovaní výrobních postupů
5
Nabídka konkrétního řešení od společnosti Gastro-Hroch: Stravovací balíček v hodnotě stravenky obsahuje 1 hlavní jídlo (porce 150g masa) v ceně 80,- Kč 1 polévka 1 bonus (malý dezert, čerstvé ovoce) celkem tedy balíček 3 v 1 Pří neodebrání kompletního balíčku cena hlavního jídla zůstává 80,- Kč Hlavní jídlo a polévka jsou dodávány v obalu pro přímý ohřev v mikrovlnné troubě Balíček obsahuje jednorázový příbor s ubrouskem Dodání až na pracoviště DP bude odzkoušeno v pilotním projektu Start pilotního testovacího provozu od 1.9.2009 Vyhodnocení úspěšnosti projektu po 3 měsících Každý měsíc průběžné hodnocení v pracovních skupinách (depo, garáže, vozovny)
6
Dodané jídlo označené jménem a osobním číslem zaměstnance je umístěno do lednice na vybraná pilotní pracoviště a každý zaměstnanec si odebere svoje vlastní jídlo Možné způsoby úhrady jídla jsou následující: a)inkasem b)z účtu c)při odběru d)v případě zájmu zaměstnavatele i srážkou ze mzdy (po písemném souhlasu zaměstnance) Systém distribuce bude v případě zájmu odpilotován na vybraných pracovištích s možností následné aplikace po vyhodnocení projektu v trvání od 1.09.2009 až 30.11.2009 Průběžné zprávy o aktivitách pracovních skupin (zájemci o pilotní zkušební provoz) budou poskytovány měsíčně. Rozvoz hotových balíčků, které obsahují hlavní jídlo, polévku a bonus (dezert nebo ovoce, 1+1+1=3) až na pracoviště pracovníkem i vozidlem GASTRO – HROCH na základě předem zpracované objednávky: Internetem z domova Telefonem (prozatím na placené lince) na bezplatné lince 0800
7
Dodržení logiky Model odpovídající potřebám zaměstnanců DP Vhodné komplexní pojetí při řešení stravování O úspěchu změny při způsobu stravování v organizaci rozhodují tvůrčí schopnosti jejích zaměstnanců! Jejich schopnost vhodně uplatnit technické a komerční znalosti pro získání nově příležitosti při nalezení vhodného modelu. Týmová spolupráce = znalostního řízení
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.