Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1.Klesne-li výše vlastního kapitálu na účtu pod nároky stanovenými IB (m.req.), má obchodník právo a bude uzavírat (likvidovat) pozice, dokud účet nebude.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1.Klesne-li výše vlastního kapitálu na účtu pod nároky stanovenými IB (m.req.), má obchodník právo a bude uzavírat (likvidovat) pozice, dokud účet nebude."— Transkript prezentace:

1

2 1.Klesne-li výše vlastního kapitálu na účtu pod nároky stanovenými IB (m.req.), má obchodník právo a bude uzavírat (likvidovat) pozice, dokud účet nebude v souladu s marginovými požadavky 2.Na obrázku můžete vidět Real-time margining systém, který vám dává přehled v reálném čase 3.Před tím než otevřete pozici si můžete ověřit jak budou vypadat Vaše hodnoty na účtu po otevření pozic

3 Požadavky na margin jsou kalkulovány dvěma způsoby 1.Na základě pravidel Předdefinované a statické kalkulace jsou uplatňovány pro každou pozici, nebo pro předdefinované skupiny pozic. 2.Na základě rizika Maximální riziko jednoho dne vypočítáno pro všechny pozice v kompletním portfoliu, nebo sub-portfoliu.

4 1.Interactive Brokers provádí výpočty marginu podle pravidel Reg T marginového účtu  V době obchodu  V reálném čase během obchodní seance  Na konci obchodní seance  Přes noc 2.Pro výpočet marginu je zásadní, že IB počáteční margin (initial margin) podle regulace T vchází v platnost na konci dne (tj. 21:50 CET) jako součást výpočtu SMA. Ovšem následně po otevření pozice a během obchodní seance IB uplatňuje kalkulaci udržovacího marginu (maintenance margin).

5 1.Počáteční požadavek minimálního kapitálu Pro otevření nové pozice musíte mít na účtu minimálně 2000 USD, nebo ekvivalentní měny k USD, nebo celkový kapitál s hodnotou úvěru v cenných papírech, nebo čistou likvidační hodnotu v komoditách dosahující této hodnoty. 2.Kalkulace počátečního marginu v době obchodu Po podání pokynu je provedena kontrola finančních prostředků v reálném čase. Počáteční margin (initial margin) použitý v okamžiku obchodu při kalkulaci počátečního marginu je brokerův požadavek na udržovací margin (maintenance margin).

6  Během obchodního dne (obchodní seance) IB aplikuje následující kalkulace na Vašem účtu v reálném čase 1.Výpočet udržovacího marginu (maintenance margin) v reálném čase  Výpočet udržovacího marginu (maintenance margin) společnosti IB pro nákup cenných papírů a komodit zkontroluje hodnotu přebytkové likvidity na Vašem účtu.  Přebytková likvidita je počítána z hodnot celkového kapitálu s vypůjčenou hodnotou (equity with loan value) od které odečteme požadavek na udržovací margin (maintenance margin requirement). Pokud Vaše přebytková likvidita je vyšší, nebo rovna nule, Váš účet vyhovuje požadavkům udržovacího marginu stanovený společností IB. Pokud je přebytková likvidita menší než nula, vejde v platnost automatické uzavírání pozic v reálném čase do doby, než bude hodnota přebytkové likvidity znovu kladná.  Pro obchodování s cennými papíry je pro výpočet přebytkové likvidity (excess liquidity) aplikovaná hodnota celkového kapitálu s vypůjčenou hodnotou.  Pro obchodování s komoditami je pro výpočet excess liquidity (přebytkové likvidity) aplikovaná čistá likvidační hodnota (net liquidation value) 2.Kontrola využití pákového efektu v reálném čase (real-time position leverage check)  Kontrola využití pákového efektu v reálném čase zajišťuje, že hrubá hodnota pozice (gross position value) na Vašem účtu nepřesahuje hodnotu 50 ti násobku hodnoty vycházející z čisté likvidační hodnoty snížené o hodnotu futures opcí (net liquidation value – futures options value).  Pokud je hrubá hodnota pozice (gross position value) vyšší než 50 ti násobek hodnoty vycházející z čisté likvidační hodnoty snížené o hodnotu futures opcí (net liquidation value – futures options value), Váš účet bude podléhat likvidaci pozic ke snížení pákových pozic.

7 1.Pokud budete držet pozice přes noc, mějte na paměti, že požadovaný margin na akcie je udáván Americkým federálním úřadem a může se čas od času měnit. Nyní je podle regulace T požadavek na margin 50 % u akcií a 100 % u pákových ETF a některých rizikových akcií. 2.Nezáleží na tom, jestli jsou pozice drženy ve směru LONG nebo SHORT.


Stáhnout ppt "1.Klesne-li výše vlastního kapitálu na účtu pod nároky stanovenými IB (m.req.), má obchodník právo a bude uzavírat (likvidovat) pozice, dokud účet nebude."

Podobné prezentace


Reklamy Google