Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S M Ě R Y.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S M Ě R Y."— Transkript prezentace:

1 S M Ě R Y

2 Co je nahoře? Co je dole? Co je vpravo? Co je vlevo?
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Čecské republiky.

3 Kde je kladivo? Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Čecské republiky.

4 Co je dole? Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Čecské republiky.

5 Kde je lopatka? Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Čecské republiky.

6 Kde je největší traktor?
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Čecské republiky.

7 Kde je nejmenší kladívko?
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Čecské republiky.c

8 Téma pro polytechnickou výchovu
• Oblast: Dítě a jeho psychika • Podoblast: Rozlišování obrazných znaků a symbolů, grafické vyjadřování, prostorové vyjadřování • Integrovaný blok: Vím, kdo jsem a kam patřím, • Téma: Směry • Dosažené konkretizované výstupy: Sledovat očima zleva doprava a dle potřeby i zprava doleva, případně v dalších směrech, jmenovat objekty, určit nahoře, dole Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Čecské republiky.

9 Použitý materiál Prezentace určená k interaktivnímu řešení.
Dotyková obrazovka s počítačem. Obrázkové kartičky. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Čecské republiky.

10 Metodický postup Na obrázku č. 2 jsou děti seznámeny se směry.
Na dalších snímcích děti řeší zadané úkoly (nesprávné řešení odletí po kliknutí) Samostatná práce – děti využívají kartičky a magnetické tabulky a skládají obrázky nástrojů dle slovní předlohy. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Čecské republiky.

11 Použité zdroje Kliparty - office.microsoft.com
Clipartsalbum.com – volný zdroj Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Čecské republiky.

12 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Čecské republiky.


Stáhnout ppt "S M Ě R Y."

Podobné prezentace


Reklamy Google