Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Požární ochrana autobusů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Požární ochrana autobusů"— Transkript prezentace:

1 Požární ochrana autobusů 29.11.2018

2 Statistiky Autobusy hoří bez ohledu na: výrobce autobusu
velikost autobusu druh použitého paliva stáří autobusu zimu/léto, večer/dne, hodinu město/stát provozovatele autobusu Pro názornost presentace jsou použity ilustrační fotografie a materiály dostupné z veřejných zdrojů

3 UNECE 107, Dodatek 106 z

4 Hasicí systému musí splňovat tyto základní požadavky
požáry musí být buď zcela uhašeny za minutu od aktivace, nebo po vyprázdnění hasicího systému, požár musí být zcela uhašen a žádné opakované zapálení nesmí nastat 45 s po uhašení, poplašný systém a hasicí systém musí být funkční kdykoliv v době od nastartování motoru do zastavení motoru nezávisle na stavu vozidla.

5 Certifikační standard
Požární zkouška se provádí ve zkušebním zařízení, které sestává z makety motorového prostoru v plném měřítku, obsahující díly reprezentující některé typické vlastnosti motoru a doplněné zábranami. Hasicí systém je zkoušen pro silný požár, pro slabý požár, pro silný požár s ventilátorem a pro opakované zapalování

6 Doporučujeme Zadavatelům na dodávky nových autobusů MHD (type 1 a 2) jejíž termín dodání bude po rozhodném termínu platnosti Nařízení 107 UNECE (tj ), aby v technických požadavcích podrobně specifikovali požadavek na dodávku hasicího systému motoru.

7

8 Nabízíme Nabízíme provozovatelů autobusů MHD, v případě, že dodavatel hasicího systému nemá příslušný certifikát dle Nařízení UNECE 107, ověření hasicího systému v certifikované zkušebně na zemí ČR.

9 Požadavky českých právních norem na hasicí systémy
vyhláška č. 246/2001 Sb. o požární prevenci, v platném znění (SHS) – kontrola 1x ročně PBZ mezinárodní dohoda ADR - Periodické inspekce lahví hasicích systémů, 1x 10 let zákon č. 73/2012 Sb. o látkách, které poškozují ozonovou vrstvu, a o fluorovaných skleníkových plynech, v platném znění – F plyny SHS, certifikovaná osoba vyhláška 257/2012 Sb. o předcházení emisím látek, které poškozují ozonovou vrstvu, a fluorovaných skleníkových plynů - F plyny SHS, kontrola těsnosti 1x ročně

10 Kontroly těsnosti SHS s F plyny
Kontroly těsnosti 1x ročně Kontroly těsnosti pouze certifikovaná osoba dle § 10, zákona č. 73/2012 Sb. Kontrola těsnosti dle § 6, vyhlášky č. 257/2012 Sb. Vhodné a ověřené zařízení na kontroly těsnosti (detektory, váhy, atd.) Evidenční knihy zařízení dle vyhlášky č. 257/2012 Sb.

11 Kontakt Ing. Aleš Kovář výrobně – technický ředitel EAF protect s.r.o. Karlovarská 131/ Cheb tel :

12 KIDDE TECHNOLOGIES Inc.
Ian Winter – International Business Development Manager KIDDE TECHNOLOGIES Inc. a UTC AEROSPACE SYSTEMS company Tel: + 44 (0)   Mobile: +44 (0)


Stáhnout ppt "Požární ochrana autobusů"

Podobné prezentace


Reklamy Google