Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Organizace přijímacího řízení

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Organizace přijímacího řízení"— Transkript prezentace:

1 Organizace přijímacího řízení
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY Organizace přijímacího řízení V přijímacím řízení v oborech vzdělání s maturitní zkouškou se koná vždy jednotná přijímací zkouška z českého jazyka a literatury a z matematiky (kromě skupiny oborů 82 – Umění a užité umění, kde se koná talentová zkouška). Obory vzdělání se závěrečnou zkouškou, obory vzdělání s výučním listem a obory zkráceného studia konají přijímací zkoušku pouze pokud je ředitelem školy stanovena.

2 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY
Přihláška Přihlášku ke vzdělávání ve střední škole podává uchazeč řediteli střední školy do 1. března. Pro první kolo přijímacího řízení může uchazeč podat nejvýše dvě přihlášky. Obě přihlášky musí být totožné. Součástí přihlášky mohou být další doklady stanovené prováděcím právním předpisem (např. doporučení PPP a další doklady dle kritérií ředitele školy).

3 Vzor tiskopisu přihlášky
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY Vzor tiskopisu přihlášky Přihlášky jsou k dispozici na webových stránkách Ministerstva školství, mládeže a sportu: ni-vzdelavani/tiskopisy-prihlasek-ke- strednimu-vzdelavani-a-vzdelavani-v-1 QR kód

4 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY
Termíny jednotné přijímací zkoušky Přijímací zkoušky v prvním kole přijímacího řízení se pro obory vzdělání s maturitní zkouškou konají formou jednotné zkoušky v tyto termíny: Studium První termín Druhý termín Náhradní termín k prvnímu termínu Náhradní termín k druhému termínu Čtyřleté a nástavbové 12. dubna 2019 15. dubna 2019 13. května 2019 14. května 2019 Šestileté a osmileté 16. dubna 2019 17. dubna 2019 Uchazeč, který se pro vážné důvody k řádnému termínu přijímací zkoušky nedostavil a svoji neúčast písemně nejpozději do 3 dnů omluvil řediteli školy, ve které ji měl konat, koná zkoušku v náhradním termínu.

5 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY
Jednotná přijímací zkouška Každý uchazeč může JPZ konat dvakrát Uchazeči se započítá lepší výsledek z obou testů Výsledky zveřejní CERMAT v neděli 28. dubna 2019 Ředitel SŠ ukončí hodnocení do 2 pracovních dnů Nepřijatým uchazečům se odesílá rozhodnutí Odvolání do 3 pracovních dnů od doručení rozhodnutí Ředitel školy může stanovit hranici úspěšnosti Zápisový lístek odevzdat do 10 pracovních dnů Zápisový lístek může uchazeč uplatnit jen jednou Zápisový lístek vydá ZŠ nejpozději 15. března

6 Úprava podmínek uchazečům s SVP
Součástí přihlášky musí být doporučení školského poradenského zařízení. Ředitel střední školy upraví uchazeči podmínky v přijímacím řízení podle doporučení školského poradenského zařízení. Úprava podmínek cizincům osobám, které získaly předchozí vzdělání mimo území ČR Osobám ... se při přijímacím řízení ke vzdělávání ... promíjí na žádost přijímací zkouška z českého jazyka, pokud je součástí přijímací zkoušky. Znalost českého jazyka ... se ověří rozhovorem. Osoby, které se vzdělávaly alespoň 4 roky v přecházejících 8 letech před příslušnou zkouškou ve škole mimo území České republiky, mají právo na úpravu podmínek a způsobu konání zkoušky ze zkušebního předmětu český jazyk a literatura u společné části maturitní zkoušky tak, aby byla zachována rovnost přístupu ke vzdělání.


Stáhnout ppt "Organizace přijímacího řízení"

Podobné prezentace


Reklamy Google