Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
ZAVÁDĚNÍ PŘÍKRMŮ
2
VHODNÁ DOBA PRO ZAVÁDĚNÍ PŘÍKRMŮ
6 UKONČENÝ MĚSÍC Tlak pediatrů na start od 5 měsíce „Toleranční okno“ PŘEDPOKLADY A SCHOPNOSTI DÍTĚTE Fyziologické, psychologické, motorické, emotivní …
3
POSTUP Volba potravin a jejich kombinace Pořadí Kvalita Konzistence
Množství Teplota
4
ZPŮSOB PODÁNÍ Vhodné nádobí, lžičky, kelímky Poloha dítěte
5
POTRAVINY Obiloviny, rýže, kukuřice, pečivo…
Bílkoviny - maso, ryby, vejce, luštěniny, sýry Zelenina Ovoce
6
NEVHODNÉ POTRAVINY CUKR, SŮL, BÍLEK, MED, OŘECHY, HOUBY, NASYCENÉ TUKY, CELOZRNNÉ PRODUKTY, UZENINY, PRÁZDNÉ KALORIE …
7
KOJENÍ / FORMULE DŮRAZ NA POKRAČOVÁNÍ V KOJENÍ
EVENT. PODÁNÍ POKRAČOVACÍHO MLÉKA PITNÝ REŽIM KOJENECKÁ VODA
8
SKLADBA JÍDELNÍČKU – DENNÍ MENU
„METABOLICKÉ PROGRAMOVÁNÍ“ PREVENCE OBEZITY, METABOLICKÉHO SYNDROMU STRAVOVACÍ NÁVYKY VZOR RODINY, MOŽNOST PŘEHODNOTIT JÍDELNÍČEK RODIČŮ DENNÍ MENU PYRAMIDA POTRAVIN
9
VÝBĚR POTRAVIN LOKÁLNÍ SEZONNÍ VOLNÝ CHOV BIOKVALITA ČERSTVOST
UCHOVÁNÍ KONZERVACE
10
TECHNOLOGIE ZPRACOVÁNÍ
VAŘENÍ VE VODĚ, V PÁŘE DUŠENÍ VE FÓLII PEČENÍ
12
DĚKUJI VÁM, ZA MILOU POZORNOST SIMONA LAZZARI
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.