Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Suroviny Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká ŽIVOČIŠNÉ TUKY - SÁDLO Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s živočišnými tuky a jejich použitím. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Sádlo, tuková tkáň Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 43 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_C2SU_04
3
obr. 1 Živočišné tuky - Sádlo
4
Sádlo obr.2 obr. 3 Je živočišný tuk získaný z tukové tkáně, uložené buď pod kůží nebo v tělních dutinách vepřů Sádlo mají i jiná zvířata – husy, kachny, králíci; pojem sádlo se ale vždy rozumí vepřové Je energeticky velmi vydatné, neobsahuje vodu Sádlo se získává škvařením a zahříváním; uvolňuje se tuk a tuková tkáň škvarky
5
Použití: V CV se nepoužívá (pouze omezeně do těst)
Ke smažení, k výrobě pagáčků obr. 4
6
Skladování: V temnu při teplotě max. 20°C Ve skladech, chladírnách
7
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, s. ISBN Obr.1:[online].[ cit ]. Dostupné z: Obr. 2: [online].[ cit ]. Dostupné z www: 2.JPG Obr. 3: [online].[ cit ]. Dostupné z www: Obr. 4: [online].[ cit ]. Dostupné z www: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.