Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMilan Kovář
1
TVAROHOVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 491 Vypracováno: II.pololetí 2012/2013
2
Tvarohová žemlovka do vymazaného a vysypaného pekáčku strouhankou si naskládáme namočenou žemli v mléce na vrstvu žemlí posypeme nastrouhanými jablky, jablka posypeme skořicí a cukrem, můžeme přidat hrozinky naskládáme další vrstvu navlhčené žemle a potřeme oslazeným tvarohem vrstvy můžeme i několikrát stříkat nakonec dáme na žemlovku kousek másla a dáme do trouby upéct
3
lesk.cas.sk/clanok/85874/tvarohova-žžemlovka.html
4
Jemné tvarohové knedlíky s džemem
Housky nakrájíme na kousky, navlhčíme mlékem. Tvaroh nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme sůl, vejce, rozinky, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkový cukr, hrubou mouku, navlhčené housky a promícháme v těsto. Z těsta tvoříme menší knedlíky, které vaříme v mírně osolené vodě. Uvařené knedlíky obalíme v opražené strouhance a podáváme přelité švestkovým džemem, máslem a sypané práškovým cukrem.
6
labuznik. com/recipe. php. ID=22638http://www. ssss
7
ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe
Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB s
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.