Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Interrogatives with ně- and ni-

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Interrogatives with ně- and ni-"— Transkript prezentace:

1 Interrogatives with ně- and ni-
Put the interrogatives given between slash marks into the correct form, using ně- or ni- as appropriate. Vzor: Koupil jsem si /jaký/ časopisy. Koupil jsem si nějaký časopisy.

2 Interrogatives with ně- and ni-
1. Vladimír nemá peníze. On /kdy/ /kdo/ /co/ nekoupí. Taky nemá /jaké/ nové knihy.

3 Interrogatives with ně- and ni-
1. Vladimír nemá peníze. On /kdy/ /kdo/ /co/ nekoupí. Taky nemá /jaké/ nové knihy. Vladimír nemá peníze. On nikdy nikomu nic nekoupí. Taky nemá žádné nové knihy. 2. Miloš nemá rád hudbu. On /kdy/ neposlouchá /jaké/ písně, a /kdy/ nekupuje /jaké/ kompaktní disky.

4 Interrogatives with ně- and ni-
2. Miloš nemá rád hudbu. On /kdy/ neposlouchá /jaké/ písně, a /kdy/ nekupuje /jaké/ kompaktní disky. Miloš nemá rád hudbu. On nikdy neposlouchá zádné písně, a nikdy nekupuje žádné kompaktní disky. 3. Hana si /kdy/ koupila slovník, ale ztratila ho. Ted’ nemá /jaký/ slovník.

5 Interrogatives with ně- and ni-
3. Hana si /kdy/ koupila slovník, ale ztratila ho. Ted’ nemá /jaký/ slovník. Hana si někdy koupila slovník, ale ztratila ho. Ted’ nemá žádný slovník. 4. Honza /kdy/ pracoval v /jaký/ ústavu cizích jazyků, ale /jak/ si nepamatuje to, co tam dělal. Říká, „Neřikej to /kdo/. Budou si myslet, že jsem blbec.“

6 Interrogatives with ně- and ni-
4. Honza /kdy/ pracoval v /jaký/ ústavu cizích jazyků, ale /jak/ si nepamatuje to, co tam dělal. Říká, „Neřikej to /kdo/. Budou si myslet, že jsem blbec.“ Honza někdy pracoval v nějakém ústavu cizích jazyků, ale nějak si nepamatuje to, co tam dělal. Říká, „Neřikej to nikomu. Budou si myslet, že jsem blbec.“

7 Interrogatives with ně- and ni-
5. Václav je vždycky doma. On /kdy/ /kde/ nebyl.

8 Interrogatives with ně- and ni-
5. Václav je vždycky doma. On /kdy/ /kde/ nebyl. Václav je vždycky doma. On nikdy nikde nebyl. 6. Martin pracuje na /jaké/ univerzitě /kde/ v Kalifornii. On /co/ neumí a je velmi špatný profesor. /jací/ studenti nechodí na jeho přednašky, protože nejsou zajímavé.

9 Interrogatives with ně- and ni-
6. Martin pracuje na /jaké/ univerzitě /kde/ v Kalifornii. On /co/ neumí a je velmi špatný profesor. /jací/ studenti nechodí na jeho přednašky, protože nejsou zajímavé. Martin pracuje na nějaké univerzitě někde v Kalifornii. On nic neumí a je velmi špatný profesor. Žádní studenti nechodí na jeho přednašky, protože nejsou zajímavé.


Stáhnout ppt "Interrogatives with ně- and ni-"

Podobné prezentace


Reklamy Google