Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Setkání HR klubu dne 26.1.2017.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Setkání HR klubu dne 26.1.2017."— Transkript prezentace:

1 Setkání HR klubu dne

2 Realizace příspěvku na podporu regionální mobility (cílený program)
Příspěvek na dojížďku – dojezdová vzdálenost - do 10 km bez nároku s výjimkou případů hodného zvláštního zřetele: 1000 Kč/měsíc - 10 km včetně – 25 km: 1500 Kč/měsíc, - 25 km včetně – 50 km: 2500 Kč/měsíc, - nad 50 km: 3500 Kč/měsíc, Příspěvek je poskytován po dobu trvání PP, max. 12 měsíců. UoZ může o příspěvek zažádat pokud: - je v evidenci nepřetržitě více jak 5 měsíců, nebo na základě situace na trhu práce, zejména s přihlédnutím k trendům v oblasti požadavků na VPM, mu nebude možné vzhledem k jeho zdravotnímu stavu, kvalifikaci, praxi, věku, péči o dítě, zprostředkovat vhodné zaměstnání, nebo před zařazením do evidence s ním byl ukončen PP v důsledku hromadného propouštění, nebo se jedná o zájemce o zaměstnání vedeného v evidenci ÚP, na něhož se vztahuje hromadné propouštění zaměstnanců (oznámené ÚP zaměstnavatelem podle § 62 Zákoníku práce, ve znění pozdějších předpisů) Příspěvek bude poskytován, pokud pracovní poměr (služební) bude sjednán na dobu neurčitou nebo na dobu určitou delší než 6 měsíců.

3 Příspěvek na přestěhování
O příspěvek může žádat FO, která nastoupila do zaměstnání mimo místo svého bydliště, změnila své místo bydliště a to jestliže v období 6 měsíců před podáním žádosti o příspěvek byla: - v evidenci nepřetržitě více jak 5 měsíců, nebo - na základě situace na trhu práce, zejména s přihlédnutím k trendům v oblasti požadavků na VPM, mu nebude možné vzhledem k jeho zdravotnímu stavu, kvalifikaci, praxi, věku, péči o dítě, zprostředkovat vhodné zaměstnání, nebo - před zařazením do evidence s ním byl ukončen PP v důsledku hromadného propouštění, nebo - se jedná o zájemce o zaměstnání vedeného v evidenci ÚP, na něhož se vztahuje hromadné propouštění zaměstnanců (oznámené ÚP zaměstnavatelem podle § 62 Zákoníku práce, ve znění pozdějších předpisů) Podmínkou je uzavření pracovní smlouvy na dobu neurčitou nebo na 6 měsíců a současně i to, že FO změnila v posledních 6 měsících své bydliště – vzdálenost přestěhování musí být vzdušnou čarou delší 50 km. Další podmínkou je setrvání v zaměstnání alespoň 6 měsíců ode dne podpisu dohody o poskytnutí příspěvku. Příspěvek je poskytován paušálně jednorázově ve výši Kč. Téže osobě může být příspěvek poskytnut 1 x za 3 roky.

4 Projekty o zaměstnávání cizinců na území ČR
Dne proběhl na KoP Strakonice seminář k režimu zvláštního zacházení pro kvalifikované zaměstnance z Ukrajiny. Tento projekt je srpnovou novinkou MPO a HK a jeho cílem je umožnit českým firmám zaměstnávat středně a nízko kvalifikované ukrajinské pracovníky zrychleným režimem – Ukrajina II. Na semináři pro zaměstnavatele byla zastoupena JHK a vedoucí Odboru azylové a migrační politiky. Dále byl seminář v úvodním jednání zaměřen i na všeobecné informace k zahraniční zaměstnanosti dle zákona č. 435/2004 Sb., o Zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů. Úřad práce poskytl informace z oblasti zaměstnávání cizinců a odlišnosti dalšího pilotního projektu „Zvláštní postupy pro vysoce kvalifikované zaměstnance z Ukrajiny“ - Ukrajina I.

5 Trh práce a poptávka po pracovní síle
I nadále přetrvává zvýšená poptávka po pracovní síle zejména v profesích: Řidiči MKD Svářeči Strojírenských oborů – obsluha CNC strojů, nástrojaři, soustružníci, frézaři, technologové, apod. Prodavači Číšníci, servírky a barmani Zdravotní sestry, Lékaři Kuchaři Chybí nabídka VPM v profesích: Administrativy Zkrácených pracovních úvazků nebo posunuté pracovní době v jedné směně pro všechny profese.

6 v okrese Strakonice v 1.pololetí 2017
Předběžná informace o předpokladu přijímání a propouštění zaměstnanců ve strojírenství v okrese Strakonice v 1.pololetí 2017 pracovní pozice přijímání propouštění mistr 1 konstruktér obsluha CNC strojů 11 frézař svářeči 15 Manipulant/řidič vzv 5 strojírenský dělník/dělnice 45 dělník dokončovacích prací operátor výroby 25 technik 3 4 operátor skladu montážní dělník skladník

7 Očekávané změny v roce 2017 v Zákoně o zaměstnanosti
Od února bude realizována veřejná služba – změna zákona již proběhla. Změna systému vymezování CHPM tzv. uznáním zaměstnavatele na chráněném trhu práce - návrh. Snížení dosavadního 36násobku poskytovaného náhradního plnění na 21násobek prům. mzdy v národ. hospodářství za 1. až. 3čtvrtl. předchozího kalendář. roku za každého přepočteného zaměstnance s OZP zaměstnaného v předchozím kalendářním roce - návrh. Uchazeči o zaměstnání x přivýdělek při evidenci do výše Kč, návrh na uzavírání DPČ a PS (nikoliv DPP) - návrh. ÚP bude o legislativních změnách v ZoZ průběžně informovat.

8 Děkuji za pozornost Ing. Naděžda Tejmlová vedoucí oddělení trhu práce, kontaktní pracoviště Strakonice T: E: Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Českých Budějovicích Příloha: informace pro žadatele o příspěvek na dojíždění a příspěvek na přestěhování.


Stáhnout ppt "Setkání HR klubu dne 26.1.2017."

Podobné prezentace


Reklamy Google