Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchody na burze Ing. Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
BURZY A BURZOVNÍ OBCHODY
Instituce sloužící k obchodování s cennými papíry Téma „Finanční trh“
Investiční certifikáty a příklady jejich použití
Investování II (podílové fondy) Základy ekonomiky a účetnictví – 9
Investiční společnosti a podílové fondy
Akcie téma „Finanční produkty“
Zlatá střední cesta aneb Vyvážené investiční řešení
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VÍTEJTE U NÁS Praha, 27. května 2009.
Klasifikace investic v podniku
Šablona č.: III/2 – VI/2 – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská.
13. července 2013VY_32_INOVACE_100305_Cenne_papiry_1_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
Obchodování na pražské burze Petr Koblic, CEO. 2 Historický exkurz  1871 Komoditní a akciová burza v Praze  1920 – 39 Období rozkvětu burzy  1939 –
FINANČNÍ TRHY (2) (burzy a OTC trhy) Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
ORGANIZOVANÝ KAPITÁLOVÝ TRH.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Šablona č.: III/2 – VI/2 – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská.
Srovnání možností virtuálních portfolií Jan Matoušek.
Burzovní obchody. Burzovní obchody provádí  individuální investoři (banky, fyzické nebo jiné právnické osoby) přes obchodníky s cennými papíry  investoři,
Excel – Grafy 18. května 2013VY_32_INOVACE_080210_Excel_Grafy_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková. Obchodní.
Pohodlí nade vše Využívejte všech služeb při investování Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
MONETÁRNÍ POLITIKA květen 2013 VY_32_INOVACE_EKO_060215
FINANČNÍ TRHY (1) (klasifikace a charakteristika)
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
Strana 1 RM-SYSTÉM tradice, jistota a spolehlivost Investiční příležitosti pro drobné investory Jan Sochor Předseda představenstva RM-SYSTÉM,
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH – PODÍLOVÉ LISTY Ing. Renata Slaná
Cenné papíry a burzy Milena Tichá Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy : Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy:Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Šablona č.: III/2 – VI/2 – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO146 Název.
Citibank Bert Pijls Člen představenstva a ředitel retailové banky.
Organizovaný kapitálový trh
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
BURZY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Franchising VY_62_INOVACE_ ledna 2014
INDEXY KAPITÁLOVÝCH TRHŮ V ČR A VE SVĚTĚ
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_06 Název materiáluDluhopis.
Call opce a put opce Datum: 16. únor 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:
Co jsou opce? Datum: 9. únor 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_20 Název materiáluKapitálový.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_04 Název materiáluBurza cenných.
MENSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.02 RočníkPrvní.
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
BURZA CENNÝCH PAPÍRŮ PRAHA Prague stock exchange Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová. Slezské gymnázium,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0203 Název vzdělávacího materiálu: Bankovnictví Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
BANKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
QuantOn Solutions o.c.p., a.s. Prestižní finanční institut. Provádíme individuální vklady solventním klientům s čistým ročním výnosem cíleným na 12-15%
Kolektivní investování z pohledu možnosti zhodnocení volných finančních prostředků podniku Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD. Oponent:
Kapitálový trh – charakteristika CP
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Struktura finančního trhu
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti   Vzdělávací materiál: Prezentace.
Cenné papíry VY_32_INOVACE_44_892
Théta opce Gabriel Jurčák
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
FINANČNÍ TRHY (2) (burzy a OTC trhy)
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Kolektivní investování
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám. RM - systém VY_62_INOVACE_ ledna 2013

Vlastník RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů je standardní akciovou společností. 100 % vlastníkem společnosti je Fio banka, a.s.

Organizace centrála společnosti je rozdělena na čtyři úseky, které řídí: 1.provozní ředitel 2.finanční ředitel 3.ředitel pro strategii a marketing 4.ředitel sítě obchodních míst

založení společnosti dne 24. května 1993 – mimoburzovní trh otevření Volného trhu v srpnu Na RM-S se vracejí akcie významných českých podniků např. Tatra, Vítkovice, ArcelorMittal Ostrava září 2007 vstup zahraničních akcií na český trh. Na RM-S se začíná obchodovat s akciemi jako je např. Deutsche Telekom, AAA Auto, Zentiva, Erste, Orco a další.

v únoru 2008 dochází k rozšíření o další zahraniční akcie, jako je Nokia, Intel, Volkswagen, Exxon Mobile, Microsoft nebo McDonalds květen 2008 – na RM-S se začínají obchodovat první investiční certifikáty

RM systém, česká burza… 15. prosince změna názvu společnosti na RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s. 5. ledna spuštění nového obchodního systému EasySys

je trhem, kde se obchoduje s akciemi nejvýznamnějších českých, ale i zahraničních společností, jako je například ČEZ, Telefónica O2, Unipetrol, Erste Bank nebo NWR. obchoduje se on-line s akciemi, které se nevyskytují na pražské burze, jako jsou Vítkovice, ArcelorMittal Ostrava nebo Tatra novinkou na burze jsou akcie Deutsche Telekom, Intel, Volkswagen, Nokia, Microsoft a další, obchodované v českých korunách, a rovněž nepákové certifikáty

je zaměřená na drobné a střední investory, kteří mají zájem o investování na kapitálovém trhu mezi největší výhody obchodování na české burze RM-S patří široká nabídka akciových titulů a certifikátů obchodovaných v českých korunách

Internetová on-line aplikace slouží k snadnému a rychlému obchodování českých i zahraničních cenných papírů během několika sekund tak můžete reagovat na aktuální situaci na trhu a vytvořit nebo změnit si své vlastní investiční portfolio

Investiční strategie Indexová strategie Investiční horizont je let. Výnosová strategie Investiční horizont se zkracuje na cca let. Růstová strategie Očekávaný výnos je zde už vyšší a investiční horizont kratší (1 - 3 roky).

Aktivní investování investiční horizont nepřesahuje měsíce, ale obvykle se doba mezi nákupem a prodejem akcie řádově pohybuje v týdnech. Trading je specifickým způsobem obchodováním, který je zaměřen pouze na nejlikvidnější akciové tituly a deriváty. Využívá minimálních kurzových rozdílů na trhu, ale i několikrát za den a s vysokou finanční pákou (půjčeným kapitálem). Výnosnost portfolia je odvislá od schopností tradera a dosahovat může i stovek procent ročně.

Jak prodat akcie z kupónové privatizace Co budete potřebovat: Platný občanský průkaz Číslo účtu ve Středisku cenných papírů - dvanáctimístné číslo uvedené na jakémkoliv změnovém nebo jiném (modrém) výpisu z SCP (nyní CDCP) Číslo Vašeho bankovního účtu Registrační číslo v RM-S (pokud nemáte, založíme) Přijít na některou z poboček RM-S

Kontakt v Opavě Opava Ostrožná 262/9, , tel Po - Pá 8: :00 Semináře - Opava, Hotel Koruna, Náměstí Republiky 17

Zdroj Kupónová privatizace. [online] [cit ]. Dostupné z: ni-informace