Profesionální pečovatelé Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/51.00036 Projekt mezinárodní spolupráce Charit z ČR, Slovenska a Německa 1. 11. 2010 – 29. 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Kvalita a péče o seniory Milena Jabůrková a Ondřej Mátl Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova, Praha Řízení kvality dlouhodobé péče o seniory.
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
20 LET MĚSTSKÉ CHARITY PLZEŇ Prezentace rozvoje IV. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE CHČR 10. –
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Ing. Stanislava Správková
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Veřejné projednání návrhu 2
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Koncepce ošetřovatelství
Závěrečná konference k projektu
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Veřejné setkání – informace o komunitním plánování sociálních služeb ve Zlíně
Financování sociálních služeb pro města a obce
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Konference pro ředitele a ekonomy 2014, Praha. Kulatý stůl s GŘ ÚP problematika v kontextu poskytování sociálních služeb Praha, Alzheimerova.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Projekt „Výměna mezinárodních zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti“ Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
S LUŽBY PRO SENIORY. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu.
MUDr. František Schneiberg
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Mezinárodní spolupráce
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Obor zdravotních služeb MZ
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
Transkript prezentace:

Profesionální pečovatelé Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/ Projekt mezinárodní spolupráce Charit z ČR, Slovenska a Německa –

Cíl projektu Přenést zahraniční osvědčené know-how z oblasti péče o seniory a managementu charit, vytvořit odborné výukové materiály.

Partneři projektu Diecézní charita Hradec Králové – nositel projektu Caritas – VOŠ sociální Olomouc Slovenská katolická charita Diecézní charita Würzburg

Konference 16. – Tatranská Kotlina Charita a regionální sociální politika Kodex Charity ČR Profesionalita a Charita Kvalita nejsou jenom standardy SBORNÍK k dispozici na webu

Konference 27. – , Retzbach Desatero jako základní inspirace sociální pomoci Být bližním nablízku – Křesťanský profil CHOPS diecéze Würzburg Křesťanský management kvality Základy duchovního doprovázení SBORNÍK k dispozici na webu

Konference 18. – , Litomyšl Obtíže individuálního plánování v ČR Podpůrná procesní péče 13 AEDL podle prof. Moniky Krohwinkelové Spirituální dimenze péče Možnosti péče a podpory lidí trpící demencí v ambulantní a pobytové péči Koncepce poradenství a spolupráce s rodinou

Výstupy Brožury pro pečující rodiny – Výživa a zdraví, Péče doma Výukové DVD – péče o ležícího pacienta Sborník z konference na Slovensku Sborník z konference v Německu Tipy, jak vhodně formulovat zdroje, problémy, cíle a opatření 13 AEDL Koncept péče zařízení Práce se životopisem Podpora seniora trpícího demencí Doprovázení umírajících

Podpůrná procesní péče – 17 dokumentů, 10 formulářů Pracovní skripta – vydané brožury Konference Slovensko Konference Německo Konference Litomyšl

Dokumenty - inspirace Péče v denním stacionáři – celý koncept Koncept péče Seniorcentrum St. Thekla Koncept gerontopsychiatrické péče Seniorcentra St. Thekla Dokumentace péče, plánování péče v terénních sociálních službách pro seniory Obsah tašky sociálního pracovníka

Formuláře - inspirace Životopis klienta Úvodní pohovor se zájemcem o službu Plánování péče Zhodnocení rizika pádu Protokol o pádu Opatření k prevenci pádu Plán pohybu Opatření k prevenci vzniku proleženin Opatření k podpoře správného vylučování Anamnéza kontinence

Další vzdělávání a spolupráce Akreditované kurzy Vzájemná komunikace a výměna zkušeností Další nové materiály od prof. Moniky Krohwinkelové - ABEDL INSTITUT PROF. KROHWINKELOVÉ

Děkuji za pozornost. Zdenka Kumstýřová, manažerka projektu Sdružení CREATIO