COMIN 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha 9.9.2015 P3K.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Aktuální informace z oblasti NCTS
Havarijní postupy SMSK – HelpDesk ECS HAVARIJNI POSTUP DATA NEJSOU V SYSTÉMU ZAHAJEN DNE __________ ( Datum/hodina NCTS HAVARIJNI POSTUP DATA.
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Statutární město Karlovy Vary
HelpDesk – Celní správy ČR
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
Strana 1/ Smíšená skupina pro e-Customs e-Customs představení projektu Ing. Jaroslav ILLE 2. odbor GŘC Ing. Libor KLapal 6. odbor GŘC.
Celní správa České republiky
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Global network of innovation e-government – Užití IT v sociálním pojištění E-government Užití informačních technologií v sociálním pojištění.
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Portál veřejné správy Tisková konference 28. března 2006.
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Novinky na webovém serveru Ministerstva vnitra
CIS Cizinecký informační systém
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Realizační tým ICZ duben 2005
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky e-Learning na Portálu veřejné správy Renata Brožková, Jiří Průša Ministerstvo informatiky.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Inteligentní PDF formuláře Vladimír Střálka Territory Account Manager Adobe Řešení pro.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Portál veřejné správy Prezentační část
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
EHealth v Plzeňském kraji , Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky.
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
Centrální registr ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Historie počítačových sítí Co je to síť Důvody vzájemného sdílení zařízení Co je to rozhraní (interface) a protokol Historicky standardní rozhraní PC.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Sdružení E-TENDERS el. tržiště veřejné správy.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Seminář č.20 - Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných LP Roman Slowioczek,
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
Informační zdroje české veřejné správy
iMUNIS Portálové řešení pro obce
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Datová centrála, inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály Stanislav Mach Prodej AMM/AMR systémů.
Transkript prezentace:

COMIN 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K

Není to samozřejmě „Komín“ ale zkrácený anglický název Communication interface - Komunikační rozhraní CS 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K

Pohled do historie podání Ústní podání, Celní a devizové prohlášení, Prohlášky, Statistiky PZO … Papírová podání JSD Diskety a další datové nosiče Fax, telefon a ostatní kouřové signály Datová propojení (sdílení dat) Mail602 VAN (CNS, NZ SERVIS, Transoft) Portál veřejné správy (PVS) Web klienti Inteligentní formuláře Komunikační rozhraní CS - COMIN 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K

Co je to vlastně COMIN ? Komunikační rozhraní CS, které je nabízeno obchodní veřejnosti Odesílání a příjem elektronických zpráv prostřednictvím tohoto rozhraní Od je toto řešení v pilotním provozu S podporou fa Admija pilotní testy v současné době provádějí tyto subjekty: PST CLC, a.s. U plus U, spol. s.r.o. Teva Czech Industries s.r.o. ArcelorMittal Ostrava a.s. TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a.s. Předpoklad ukončení pilotního provozu je s koncem roku zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K

Jaké jsou rozdíly oproti současnému řešení? 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K Žádost o vyzvednutí zprávy Vlastní doručenka Jednosměrná komunikace

Jak můžete začít COMIN využívat? 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K Nechat si vyvinout dle „Definice rozhraní COMIN“ klienta, který bude zajišťovat výměnu zpráv mezi subjektem a CS. Popis rozhraní je možno dohledat na tomto odkazu: Pokud budou výrobci SW, nebo některý z dalších subjektů, tuto funkčnost zapracovávat do svých produktů, tak si ji následně pořídit. Seznam dodavatelů tohoto řešení, kteří splní podmínky jednoduchých testovacích scénářů a budou souhlasit se zveřejněním, naleznete na této stránce: Požádat CS o doplnění komunikačního povelení typu „EC“ rozšířením povolení pro komunikaci COMIN. Pro zavedení těchto změn byl vytvořen Inteligentní elektronický formulář, který naleznete na tomto odkazu: Navedení komunikace COMIN nelze provést v případě, že vlastníte jen starý typ parametrů komunikace, povolení „QS“. V tomto případě si jej musíte nechat změnit. Komunikační rozhraní COMIN je poskytováno CS zcela zdarma s podporou ECR HelpDesku v režimu 24/ ;

Co pro Vás připravujeme ? Popis Definice rozhraní COMIN v anglickém jazyce Intenzivně pracujeme na tvorbě Inteligentních elektronických formulářů s cílem integrovat tato podání do připravovaného e-portalu CS. V rámci tohoto řešení pak chceme vytvořit jednotnou identifikaci uživatelů, zakomponovat zde již vytvořené aplikace a připravit webové služby tak, aby bylo umožněno načítat data také přímo z deklarantských systémů. Novou verzi ECR obálky 3.0 (změny v el. podpisu, příprava pro nové agendy) Získali jsme podporu a finanční prostředky pro vybudování Záložního informačního centra (ZIS), které by mělo zvýšit stabilitu provozovaných systému a minimalizovat výpadky na straně CS. 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K

Vaše připomínky nebo dotazy? 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K Děkujeme za pozornost