Funkční gramotnost III. -obrázky a fotografie J. Poddaná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Referát č. 19 Počítačová grafika Lucie Březíková 4.C.
Advertisements

Základy fotografování kompozice snímku
Tematická a kompoziční složka literárního díla
Umělecké směry 19. století
KUBISMUS a Pablo Picasso.
Řád a jeho porušení Organizace prvků na pozadí. Oko si vybírá a kombinuje prvky, spojuje části tak, aby si vytvořilo pochopitelný celek.
Seminář GEOMETRICKÉ MODELOVÁNÍ Filip Roubíček
VY_32_INOVACE_FOTF10660ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
VY_32_INOVACE_FOTF11560ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_14
Geometrická podstata map
VY_32_INOVACE_FOTF10760ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: květen 2012 Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Vzdělávací obor: Matematika
Výtvarné setkání v MŠ II.
VY_32_INOVACE_FOTF10360ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Mapové zobrazení.
VY_52_INOVACE_DEK_51 ABSTRAKCE PŘED 1. SVĚTOVOU VÁLKOU
Opakování Prověřování znalostí
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
GRAFIKA A DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE. 2 NĚCO O KOMPOZICI Kompozice, nebo-li česky skladba, je souhrn všech opatření, která děláme, aby snímek byl přehledný,
KARTOGRAFICKÉ ZOBRAZOVACÍ ZPŮSOBY
Úhly – grafické přenášení
VY_32_INOVACE_FOTF10960ŠVA V ýukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Autor: Mgr. Lenka Šedová
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA Předmět: Konstruktivní geometrie Cílová skupina: 4. ročník (oktáva) gymnázia Oblast podpory: III/2 Inovace výuky prostřednictvím.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace GEOMETRICKÉ TVARY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
VY_32_INOVACE_FOTF10460ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Správná odpověď? Opakování celkového učiva o Základní skladbě obrazu – kompozici obrazu.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Hlavní zásady kompozice – řešení části
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
VY_32_INOVACE_FOTF12060ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
3. Kompozice ve výtvarném umění
Surrealismus.
Představitel geometrické abstrakce a počítačového umění
Počítačová grafika Maturitní otázka č. 19 Martin Ťažký.
JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
IMAGE - specifický obraz výrobku odráží očekávání veřejnosti POZOR! Aktuální percepce lidí bývají vždycky ovlivněny minulou zkušeností ! Podnik by měl.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
Tajemství fotografování Cvičná prezentace. Fotografické přístroje Různé typy fotografických přístrojů jsou vybaveny různými druhy hledáčků Mezi další.
Impresionismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
VY_32_INOVACE_DVK_3_2 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Název projektu: Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Grafické programy - opakování
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Moderní poznatky ve fyzice
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Řecko – sochařství 6. srpna 2012 VY_32_INOVACE_140106
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
VY_32_INOVACE_geometricketvary-trojuhelnik_20
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Architektura do začátku 20. století.
Matematika 2 Geometrické útvary.
GEOMETRICKÉ TVARY A BARVY V LOGICKÝCH ŘADÁCH
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
Digitální učební materiál
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Druhy kompozic
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Počítačová grafika.
SVÉDSKO 1.
Geometrické tvary.
Transkript prezentace:

Funkční gramotnost III. -obrázky a fotografie J. Poddaná

JAK ČÍST OBRÁZKY Základní body a rozpoznávání Z : lyses.html Je abstraktní? Obraz, který klade důraz na formální prvky (linie, tvar, atd.) spíše než na specifické, rozpoznatelné objekty. Obsah: předmět, téma nebo informace zachyceny na fotografii Jak vypadá scéna v rovině –jsou použity prvky neobvyklých úhlů nebo zkreslení?

Dokumentární fotografie: fotografie, jejichž hlavním účelem je zaznamenat místo, osoby nebo události. Expresivní: jasně prezentuje emoce. Geometrické tvary: jednoduché přímočaré nebo křivočaré tvary nalezené v geometrii, jako jsou kruhy, čtverce, trojúhelníky, atd. Vzbuzují pocity čistoty a upravenosti-.

Záměr: důvod (y), proč umělec dělal umělecké dílo. Krajina: obraz, který zachycuje přirozené prostředí. Je prostředí skutečné? Za jakých podmínek? Cíl: pohled bez osobní zaujatosti, který se snaží vzít v úvahu všechny dostupné informace se stejnou spravedlností. Je to tak?

Prezentační: obraz, který ukazuje rozeznatelné objekty. Předmět: hlavní objekt nebo osoba (y) na fotografii. téma: sjednocující nebo dominantní idea v jednom uměleckém díle, nebo v kolekci děl.

Fotografie a obrázek také používají vizuální „manipulace“: Fokus – co je na fotce neostřejší? Co ne? Světlo – je měkké, přirodní, umělé, jak zapadá do kontextu? Pokračování linií – vzbuzují dojem pokračování, neukonečenosti Opakování motivu Tvar libost – nelibost Textura – plnost fotky, detailnost, proč? KOMPOZICE: Úhel, ze kterého je zobrazen Použití dětí a zvířat – jemnost, barvitost,něžnost (většinou – lze i extrémně vzbuzovat lítost, smutek) Symetrie- asymetrie Kdo je ústřední bod? Zničený kontrast Rám

PROCVIČOVÁNÍ:

edky-voleb-do- zastupitelstva-zlinskeho- kraje-2012-pcs- /domaci.aspx?c=A _221311_zlin-zpravy_ras

OBRAZOVÁ REKLAMA V návaznosti na body v prvních slidech se reklama snaží některý prvky překroutit, využít a snaží se zaujmout. Najděte na následujících fotkách to, co se právě dělá reklamu reklamou. A pozor, je všudypřítomná!!!!

Reklama na volvo