Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Odborná praxe v Belgii v rámci programu Leonardo da Vinci Mobility
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Soukromá třinecká obchodní akademie a hotelová škola, s. r. o. uvádí:
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Erasmus+ Šimon Blaschka.
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Praxe v Rotenburg Tomáš Petružálek. Před praxí Odevzdání životopisu Přijetí na praxi Ústní pohovor Motivační dopis Jazyková příprava 1.Týdně 60 minut.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Veronika Kratochvílová
Pracovní stáž v Londýně
Odborná Praxe Portsmouth
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
Vojtěch Plíva Portsmouth
Praxe v Německu – Rotenburg –
Vaňková tereza – cz01-ka Birmingham Vaňková tereza – cz01-ka
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
– CZ01-KA Ambrožová Jitka
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Odborná praxe Portsmouth
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
Praxe Německo Rotenburg
Odborná stáž -Portsmouth
Erasmus Slovensko - Nitra.
Praxe Rotenburg Jan Kříž – 21. 5
Zahraniční praxe Rotenburg Wümme –
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Adéla Kupčeková Portsmouth –
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
Dublin - Irsko – CZ01-KA Wasmand Basharmal Dublin - Irsko – CZ01-KA
Daniel Pek Birmingham 16. Duben – 14. květen 2016
Anastasiya Onchulenko
PRAXE V NĚMECKU květen 2013.
Michaela Niklová Portsmouth
ŠKOLNÍ VÝLET DO PORTSMOUTH
Odborná praxe v Německu 2014
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Transkript prezentace:

Portsmouth 2015 František Novotný

Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu Následný pohovor před komisí Pokud jste úspěšně prošli pohovorem, mohli jste se začít připravovat na jazykové přípravě, kterou pořádala škola a která vrcholila na třídenním intenzivním kurzu v Mísečkách.

Jazyková příprava Jazyková příprava měla dvě hlavní části: Příprava ve škole, která se konala každé úterý ráno. Na této přípravě jsme se snažili rozšířit slovní zásobu a naučit se fráze, které se běžně užívají v administrativě. Celková dotace byla 32 hodin výuky Intenzivní jazykový kurz v Mísečkách, který pořádala škola a na kterém jsme doladili poslední detaily a možnosti komunikace. Součástí kurzu byl také team- building.

Praxe Doprava: Cestovali jsem letadlem. Letěli jsme do Londýna (Gatwick) a poté jeli vlakem do Portsmouth, kde nás vyzvedl taxík a odvezl do host-family. Po Portsmouth jsme se dopravovali za pomoci MHD. Ubytování: Bydleli jsme v místních rodinách, které nám poskytovali snídaně a večeře.

Volný čas Ve volném čase jsme jezdili společně na výlety do okolních měst. O víkendech jsme vyrazili trochu dál a navštívili například Londýn, Brighton nebo Isle of Wight.

Pracovní pozice Pracoval jsem ve firmě Your Move. Je to realitní kancelář, pod jejíž působnost spadá oblast Portsmouth. Náplní mé práce bylo sledování konkurenčních realitních kanceláří a zjišťování informací o nemovitostech na trhu. Dále jsem také asistoval realitním makléřům při prodeji nemovitostí nebo jejich ohodnocování. Současně s vykonávanou prací jsem si musel vést pracovní deník, ve kterém jsem stručně popisoval každý pracovní den a slovník, který obsahoval nejčastěji používaná slovíčka a fráze.

Dokumenty Europass Nejdůležitější a nejvýznamnější dokument, který jsme mohli získat po splnění odborné praxe v Anglii. Existuje česká a anglická verze, která se dá použít při žádosti o práci, jako doložení praxe. Závěrečná zpráva V tomto dokumentu jsem hodnotili samotnou praxi, ale také podporu přijímací i vysílací organizace. Dále jsme popisovali svoje zkušenosti a nové znalosti, které jsme získali během praxe Potvrzení o praxi K potvrzení praxe nám slouží certifikát, který jsme obdrželi v kanceláří IBD při závěrečné ceremonii.

Financování Celý projekt financovala Evropská unie prostřednictvím programu Erasmus+. Grant zahrnoval finanční prostředky na ubytování, večeře a snídaně v hostitelských rodinách a dopravu. Díky grantu jsme neměli žádné vlastní náklady. Grant dále také pokryl veškeré ostatní aktivity. Studenti museli pouze po přijetí na praxi do Anglie složit vratnou zálohu na letenky.

Zhodnocení Celkově praxi hodnotím velmi kladně s pohledu získání nových zkušeností a nových obecných znalostí. Dále jsem také mohl převést teoretické znalosti na znalosti odborné. V neposlední řadě jsem se naučil řešit problémy pod tlakem a se značnou dávkou odpovědnosti a naučil jsem se komunikovat s cizími lidmi. Praxi hodnotím velmi kladně a definitivně předčila má očekávání. Potkal jsem mnoho přátel se kterými jsem si užil velké množství legrace a získal spoustu nových zážitků. Na závěr bych chtěl poděkovat škole za tuto jedinečnou příležitost.

London Bridge Isle of Wight London London Bridge Spinnaker Tower

Děkuji za pozornost František Novotný