Schvalovací proces a hodnoticí kritéria

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Tvorba strategií SCLLD Lipno Mgr. Michal Jarolímek.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Ljubomir Džingozov Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Kolová.
Ing. Andrea Daňková Ministerstvo pro místní rozvoj WS SCLLD, Černá v Pošumaví Výsledky hodnocení strategií („nanečisto“) Systém hodnocení strategií.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc K ontrola přijatelnosti Výzva k doplnění.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzev
Aplikace Monitorovací systém
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces Praha, 26. července 2017.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
CERA - proces příjmu a hodnocení žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Aplikace Monitorovací systém
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Aplikace Monitorovací systém
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Schvalovací proces a nejčastější chyby v žádostech o podporu
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Schvalovací proces a hodnoticí kritéria Ing. Tomáš Jeřábek

Fáze schvalovacího procesu Výběr projektů Obsah: Fáze schvalovacího procesu Výběr projektů Způsob oznámení výsledků procesu schvalování žadateli 12. 8. 2015

Fáze schvalování projektů Procesem schvalování se rozumí proces od data podání žádosti o podporu po vydání právního aktu/převodu podpory. Konkrétní fáze procesu schvalování jsou vždy uvedeny ve výzvě. V případě průběžné výzvy je proces schvalování ukončen do 7 měsíců od data podání dané žádosti o podporu v IS KP14+. 12. 8. 2015

Fáze schvalování projektů Fáze procesu schvalování včetně dílčích lhůt Právní akt o poskytnutí podpory 40 PD Řídicí orgán – negociace, kompletace dokumentace k právnímu aktu 15 PD Výběrová komise - výběr projektů 20 PD Externí hodnotitelé - věcné hodnocení 35 PD Interní hodnotitelé - kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí 20 PD UPOZORNIT: Pro každou výzvu je nastaven jiný způsob hodnocení 12. 8. 2015

Fáze schvalování projektu Kontrola formálních náležitostí: Hodnoticí kritéria jsou vylučovací, jsou hodnocena formou ANO/NE (případně irelevantní) a při jejich nesplnění je žádost vyřazena z dalšího procesu hodnocení. V příloze č. 2 výzvy jsou vylučovací kritéria podrobně uvedena včetně popisu hodnocení a návodných otázek pro hodnotitele. Vylučovací – tzn. hodnocena formou splněno/nesplněno 12. 8. 2015

Fáze schvalování projektů Kontrola formálních náležitostí: Kritéria kontroly formálních náležitostí jsou rozdělena na opravitelná (je možné doplnění ze strany žadatele v procesu schvalování na základě žádosti ŘO OP VVV o doplnění údajů) a neopravitelná (nesplnění znamená vždy vyřazení z procesu schvalování bez možnosti doplnění ze strany žadatele) 22. 7. 2015

Fáze schvalování projektů Kontrola formálních náležitostí: Žadatel může být vyzván prostřednictvím IS KP14+ vždy právě jednou k doplnění chybějících informací opravitelných kritérií, a to ve lhůtě 10 pracovních dnů od data doručení výzvy k doplnění. Doplněna nemohou být tato neopravitelná kritéria: žádost o podporu nebyla podána v předepsané formě Předpokládaná doba realizace projektu není v souladu s podmínkami výzvy Projekt nerespektuje min. a max. hranici celkových způsobilých výdajů stanovenou výzvou Projekt nerespektuje finanční limity rozpočtu v rámci dané výzvy Výše vlastních zdrojů žadatele v přehledu financování není uvedena v souladu s výzvou Žádost o podporu nebyla konzultována s ŘO 12. 8. 2015

Fáze schvalování projektů Kontrola formálních náležitostí: V případě, že žadatel na základě žádosti ŘO OP VVV o doplnění údajů chybějící informace/podklady nedoplní (dostatečně dle požadavků ŘO OP VVV a v rámci lhůty), je žádost o podporu vyřazena z procesu schvalování. 12. 8. 2015

Fáze schvalování projektu Hodnocení přijatelnosti: Hodnoticí kritéria jsou vylučovací, při jejich nesplnění je žádost vyřazena z dalšího procesu hodnocení. Podrobně jsou uvedena v příloze výzvy, včetně návodných otázek. Kritéria kontroly přijatelnosti jsou vždy neopravitelná. 22. 7. 2015

Fáze schvalování projektu Věcné hodnocení Cílem věcného hodnocení je vyhodnotit kvalitu projektů s ohledem na naplňování věcných cílů programu a umožnit srovnání projektů podle jejich kvality. Kritéria věcného hodnocení jsou rozlišena dle jejich funkce: Vylučovací kritéria: při nesplnění kritéria je žádost o podporu vyloučena ze schvalovacího procesu (hodnotí se ANO/NE) Hodnotící kritéria: za splnění/nesplnění kritéria se přiděluje bodové hodnocení Kombinovaná kritéria: za splnění/nesplnění kritéria se přidělují body, nesplnění minimální hranice bodů, která je stanovena výzvou, je žádost o podporu vyloučena ze schvalovacího procesu 12. 8. 2015

Fáze hodnocení projektu Věcné hodnocení Způsoby věcného hodnocení: Dvojice hodnotitelů s příp. zapojením arbitra Hodnocení každé žádosti o podporu provádí vždy samostatně dva hodnotitelé, přičemž výsledný počet bodů je vypočítán jako průměr z počtu bodů přidělených oběma hodnotiteli. Celkovým výsledkem věcného hodnocení jsou 2 hodnoticí tabulky hodnotitelů 12. 8. 2015

Fáze schvalování projektu Pokud je splněna alespoň jedna z následujících podmínek: Bodové hodnocení jednotlivých hodnotitelů se v rámci alespoň jednoho hodnoticího kritéria/subkritéria významně liší, tj. bodový rozdíl hodnotitelů činí min. výši bodů stanovenou v příloze výzvy č. 2 – Hodnoticí kritéria. Celkové bodové hodnocení jednotlivých hodnotitelů se významně liší, tj. bodový rozdíl hodnotitelů činí min. 20 bodů Jednotliví hodnotitelé se liší v celkovém ne/doporučení žádosti o podporu k financování. je pro hodnocení přiřazen další nezávislý hodnotitel, tzv. arbitr. Arbitr provádí celé hodnocení žádosti o podporu. Celkovým bodovým výsledkem hodnocení projektu je v takovém případě počet bodů přidělený arbitrem.

Fáze schvalování projektu Maximální výše bodů, kterou může hodnotitel/arbitr udělit celkem, je 100 bodů. V závěru tabulky vyplňuje hodnotitel celkový komentář a označí, zda projekt ne/doporučuje k podpoře: ANO – pokud projekt získá 65 a více bodů a zároveň splní minimální bodovou hranici všech kombinovaných kritérií a zároveň splní všechna vylučovací kritéria postupuje žádost do další fáze procesu schvalování. 22. 7. 2015

Fáze schvalování projektu NE – Pokud projekt získá méně než 65 bodů a/nebo nesplní minimální bodovou hranici minimálně 1 z kombinovaných kritérií a/nebo nesplní minimálně 1 vylučovací kritérium je žádost o podporu z dalšího procesu schvalování vyloučena. 22. 7. 2015

Hodnoticí kritéria Pro každou výzvu jsou stanovena jiná hodnoticí kritéria, proto doporučujeme prostudovat si přílohu č. 2 výzvy. 12. 8. 2015

Výběr projektů Cílem fáze výběru je vybrat transparentně na základě výsledků fáze věcného hodnocení projektů takové projekty, které přispějí k plnění věcných a finančních cílů programu. Výběrová komise Rozhoduje o tom, zda bude žádost o podporu doporučena/nedoporučena k financování případně doporučena s výhradou, tzn., že projekt obdrží podporu až po splnění podmínek stanovených výběrovou komisí. 12. 8. 2015

Způsob oznámení výsledků procesu schvalování žadateli O výsledku výběru projektů bude žadatel informován změnou stavu projektu v IS KP14+ a interní depeší Úspěšní žadatelé jsou ŘO OP VVV osloveni prostřednictvím interní depeše s žádostí o doložení dokumentace potřebné pro vydání právního aktu o poskytnutí podpory Neúspěšní žadatelé mohou podat přepracovanou žádost o podporu v rámci výzvy opakovaně. 22. 7. 2015

Kontakty Dotazy týkající se výzvy, pravidel OP VVV: Ing. Tomáš Jeřábek tel. č.: 234 814 011 E-mail: tomas.jerabek@msmt.cz Dotazy týkající se IS KP14+: Kontakt bude doplněn na stránkách OP VVV 22. 7. 2015

Děkujeme za pozornost