Třískové obrábění I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DTB Technologie obrábění
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Technologie obrábění.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Vrtání a vyvrtávání.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti OPPA: Operační program Praha - Adaptabilita ZÁKLADNÍ STROJE A JEJICH POUŽITÍ VE STROJÍRENSKÉ.
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ SOUSTRUŽENÍ V. Ing. Iveta Mičíková
Digitální učební materiál
DTB Technologie obrábění - Vnější a vnitřní plochy
DTB Technologie obrábění Téma 4
OS s hlavním řezným pohybem rotačním
Digitální učební materiál
DTB TECHNOLOGIE OBRÁBĚNÍ
Teorie obrábění, základní druhy třískového obrábění
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ SOUSTRUŽENÍ I. Ing. Iveta Mičíková
Digitální učební materiál
CESTA ŽELEZA A DRUHY KOVŮ
CESTA ŽELEZA A DRUHY KOVŮ Pč_086_Práce s kovy_Cesta železa a druhy kovů Autor: Mgr. Radomír Válek Škola: Základní škola Velehrad, okres Uherské Hradiště,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Frézování2 VY_32_INOVACE_22_428
Soustružnické nože Zpracoval : Polák Josef poř.číslo 231
Výrobek ze dřeva, kovu, plastu Autor: Mgr. Miloslav Šůstek
COMPARATIVES, SUPERLATIVES, TIME EXPRESSIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Ročník: 2. a .3 Vzdělávací obor: Strojírenská technologie , DIC
Logistika průmyslového podniku Oblasti, vazby a rozhraní
Výroba hranolků Z fošen nebo desek podélně příčným nebo příčně podélným způsobem. Třídění hranolků Podle kvality na hranolky vhodné pro ohýbání a hranolky.
ZÁKLADNÍ DISPOZIČNÍ PRINCIPY NAVRHOVÁNÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Kloubové mechanismy Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Mechanické převodovky s proměnným převodovým poměrem
Základy frézování, druhy frézek - test
Revision of tenses, Pronouns,Numerals, Prepositions
Třískové obrábění II Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
REGRESNÍ ANALÝZA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ÚČETNICTVÍ 1 3. KAPITOLA: ZDROJE KRYTÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
AUDIT ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNICÍCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
TEST DOBRÉ SHODY A TEST NEZÁVISLOSTI Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad používání ručních mechanizovaných nástrojů.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_660_STROJNÍ OBRÁBĚNÍ MATERIÁLŮ Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Výroba rovinných ploch Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Technologie – Drsnost povrchu při obrábění. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Soustružením obvykle zhotovujeme součásti kruhového průřezu.
Soustružení Úvod Co se tím dělá Čím se to dělá. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 38 Anotace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada38 AnotaceVýuka.
19. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.2
18. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.1
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Úvod Co se tím dělá Čím se to dělá
Strojní obrábění – nástroje na frézování
Hoblování, obrážení, protahování
Hoblování a obrážení.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Soustružení 1 VY_32_INOVACE_22_425
Strojní obrábění – základní způsoby frézování
Základy strojního obrábění - válcové plochy
Způsoby výroby ozubených kol
VY_52_INOVACE_I–03–01 Název a adresa školy:
Strojní obrábění dřeva a dřevních materiálů
Bc. Martin Šindelář SPŠ Na Třebešíně 2299
Bc. Martin Šindelář SPŠ Na Třebešíně 2299
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor: Mácha Jaroslav
Transkript prezentace:

Třískové obrábění I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích" s registračním číslem CZ.1.07./2.2.00/29.0019. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

řezné pohyby hlavní řezný pohyb (otáčivý , přímočarý nebo složený) vedlejší řezný pohyb (posuv – podélny, příčny anebo složený)

Rozdělení obrábění podle hlavního řezného pohybu rotační pohyb vykonává obrobek - soustružení rotační pohyb vykonává nástroj - vrtání, vyhrubování, vystružování, zahlubování, frézování, broušení, řezání kotoučovou pilou přímočarý vratný pohyb vykonává obrobek– hoblování přímočarý vratný pohyb vykonává nástroj - obrážení, protlačování, protahování, řezání rámovou pilou, řezání pásovou pilou, pilování

Plochy a pohyby při obrábĚní

Teorie tvorby třísky drobivá (a) plynulá (b) dělená (c)

Tříska   Tvářená Netvářená (vzniká plastickým skluzem) (vzniká štípáním, přestřihnutím nebo odlomením; Typická pro dřevo, sklo, plasty) soudržná elementární (litina, bronz) elementární plynulá (oceli, tvárné litiny, Slitiny mědi a hliníku)

Tťísky po Soustružení

Rozdělení obráběcích strojů Podle způsobu obrábění stroje na dělení materiálu hoblovky a obrážečky protahovací a protlačovací soustruhy frézky brúsky vrtačky, vyvrtávačky stroje na výrobu závitů stroje na dokončovací operace a speciální metody obrábění

Podle konštrukčně-technologického provedení jednoúčelové univerzální spesiání Podle stupně mechanizace a automatizace stroje s ručním ovládaním stroje s ručním přemisťovaním nástroje stroje poloautomatické

ObrábĚcí stroje

Základní subsystémy obráběciho stroje

řezné nástroje 1-soustružnický nůž, 2-šroubovitý vrták, 3-stopkova kotoučová fréza, 4-válcová fréza, a-řezná část nástroje, b-těleso

Děkuji za pozornost