Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výrobek ze dřeva, kovu, plastu Autor: Mgr. Miloslav Šůstek

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výrobek ze dřeva, kovu, plastu Autor: Mgr. Miloslav Šůstek"— Transkript prezentace:

1 Výrobek ze dřeva, kovu, plastu Autor: Mgr. Miloslav Šůstek

2 Strojní obrábění dřeva, kovů a plastů
V pracovních činnostech jste se setkali s ručním opracováváním dřeva, kovů a plastů. Ze dřeva jste si vyrobili stojánek na tužky, z drátu hlavolam a z plastů hokejku na stolní hokej. Nyní se seznámíme se strojním opracováváním dřeva, kovů a plastů. Vaším úkolem bude pojmenovat jednotlivé stroje a stručně popsat, k čemu se používají

3 Soustružení

4 Vrtání

5 Vyvrtávání

6 Frézování

7 Broušení

8 Doplň tabulku – názvy strojů
Soustružení Vrtání Vyvrtávání Frézování Broušení

9 Využití strojního obrábění technických materiálů - doplň
Soustružení Vrtání Vyvrtávání Frézování Broušení

10 Řešení Soustružení soustruh Vrtání vrtačka Vyvrtávání vyvrtávačka
Frézování fréza Broušení bruska

11 Řešení – strojní obrábění pro dřevo, kovy a plasty
Soustružení - je třískové obrábění, při němž obrobek dostává rotačně souměrný tvar. Vrtání - slouží k obrábění děr (rotačních otvorů), pomocí vrtáků, výhrubníků,atd. Vyvrtávání - slouží na přesné obrábění velkých a často nepravidelných obrobků. Frézování -  slouží k obrábění rovinnému, tvarovému a při použití zvláštního příslušenství i rotační plochy a závity Broušení - Materiál se na brusce odebírá pohybem brusiva, což je nejčastěji brusný kotouč anebo brusné plátno.

12 Použité zdroje Soustruh. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001-, 7. červenec 2006 [cit ]. Dostupné z: Vrtačka. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001-, 2004:10:09 14:00:33 [cit ]. Dostupné z: Vyvrtávačka. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001-, 9. září 2013, 09:10:26 [cit ]. Dostupné z: Frézka. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001-, 3. srpen 2008 [cit ]. Dostupné z: Bruska. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001-, 2. duben 2006 [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "Výrobek ze dřeva, kovu, plastu Autor: Mgr. Miloslav Šůstek"

Podobné prezentace


Reklamy Google