Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/44.0006 Partner 19 Střední škola polytechnická,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.
Advertisements

PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 19. února 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem SETKÁNÍ.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
5. krajské setkání metodiků, vedoucích předmětových komisí a pedagogických pracovníků, kteří jsou aktivní v oblasti přírodovědného a technického vzdělávání.
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
„Vybudování centra vzdělávání pro nové i stávající technické obory“ MIEZB.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Miroslav Nečas Tomáš Vybíhal
P1 Střední škola a Základní škola Tišnov. Projektový záměr vytvořit síť základních škol, které budou spolupracovat s naší střední školou zvýšit zájem.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Projektový záměr Podpora technického a přírodovědného vzdělávání MŠMT Červenec 2011.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Monitorování projektu „Podpora technického a přírodovědného vzdělávání v Olomouckém kraji“, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Důvod vzniku krajských stipendií
„Okna technickým oborům dokořán“
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Novinky z IROP.
The stem engagement europe project
Odborné učiliště Chroustovice, Zámek 1 závěrečná konference
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
Vazba na Operační programy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Setkání kariérových poradců
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Pracovní setkání středních škol
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická, Brno, Jílová 36g

Cíl projektu  přenesení nových stavebních technologií do výuky  využití moderních vzdělávacích metod  zvýšení atraktivity technického vzdělání a vzdělání v řemeslných oborech pro žáky základních škol.

Klíčové aktivity  KA 1 - Pořízení investičního vybavení do laboratoří, odborných učeben a dílen na středních školách  KA 2 - Vybavení prostor pro výuku na SŠ a ZŠ hmotným neinvestičním majetkem a spotřebním materiálem  KA 5 - Realizace celoročních volnočasových aktivit žáků středních škol  KA 8 - Zapojení odborníků z praxe do výuky technických a přírodovědných předmětů  KA 9 – Tvorba elektronických učebnic se získáním doložky MŠMT  KA 13 - Realizace pravidelných volnočasových aktivit žáků ZŠ  KA 15 - Spolupráce SŠ a ZŠ se zaměstnavateli

KA 1 - Pořízení investičního vybavení do laboratoří, odborných učeben a dílen na středních školách KA 2 - Vybavení prostor pro výuku na SŠ a ZŠ hmotným neinvestičním majetkem a spotřebním materiálem Laboratoř vytápění Laboratoř vzduchotechniky Laboratoř elektro Učebna fyziky Učebna elektro Učebna dřevo

KA 5 - Realizace celoročních volnočasových aktivit žáků středních škol Řezbářský kroužek Elektrika snadno Svařování aneb co vás ve škole nenaučí Pracujeme s kovem Instalatér pro život Nábytek Vizualizace v AutoCad 2015 Zdravotně technické instalace v prostoru) Kreativní audio-video technika

KA 8 - Zapojení odborníků z praxe do výuky technických a přírodovědných předmětů V průběhu dvou let v rámci ŠVP byla realizována výuku vedená experty oborů truhlář, malíř, instalatér, elektrikář, montér suchých staveb, zedník, technická zařízení budov, mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení budov, dřevařská a nábytkářská výroba. Přizvaní experti za účasti pedagogických pracovníků v rámci povinné výuky předmětů technologie, materiály, odborný výcvik apod. vedli výuku na téma nejnovější technologie a materiály současné praxe.

KA 9 – Tvorba elektronických učebnic se získáním doložky MŠMT Malíř a lakýrník Instalatér Elektrikář silnoproud Truhlář

KA 13 - Realizace pravidelných volnočasových aktivit žáků ZŠ Spolupracujeme se:  ZŠ Brno, Horní 16  ZŠ Brno, Měšťanská 21  ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4  ZŠ Brno, Labská 27  ZŠ Brno, Heyrovského 32  ZŠ Brno, Antonínská 3  ZŠ Moravský Krumlov, Ivančická 218  ZŠ a MŠ Ořechov  ZŠ Židlochovice  ZŠ Rosice

KA 13 - Realizace pravidelných volnočasových aktivit žáků ZŠ

KA 15 - Spolupráce SŠ a ZŠ se zaměstnavateli Záměrem této KA bylo propojení vzdělávání žáků střední školy s praxí. Exkurzemi u sociálních partnerů získali žáci možnost podívat se přímo v praxi, jaké technologie se v současné době využívají a porovnat praxi s teorií.

KA 15 - Spolupráce SŠ a ZŠ se zaměstnavateli

Monitorovací indikátory MIPlánovaná hodnotaDosažená hodnotaRozdíl Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem - žáků žáci ZŠ- volnočasové aktivity a exkurze 944 žáci SŠ - kurzy s experty 336 žáci SŠ - exkurze 930 žáci SŠ -kroužky 251 CELKEM 2461 Počet podpořených osob - poskytovatelé služeb lektoři pro vedení kroužků ZŠ 90 lektoři pro vedení kroužků SŠ 11 experti 15 odborní pracovníci na aktualizaci učebnic 4 CELKEM 120 Počet nově vytvořených/inovovaných produktů aktualizovaných učebnic k získání schvalovací doložky MŠMT12 CELKEM 12

Zhodnocení projektu  Cestou zkvalitnění vybavení školy novými technologiemi dochází k rozšíření kompetencí žáků.  Důležité bylo také propojení vzdělávání žáků střední školy s praxí. Byla řada možností ukázat žákům přímo v praxi, jaké technologie se v současné době využívají, porovnat praxi s teorií.  Žákům zapojených partnerských základních škol se otevřela cesta k vyzkoušení si vlastních řemeslných dovedností, měli možnost seznámit s řadou materiálů, jejím opracováním a zpracováním

Děkuji za pozornost Ing. Irena Langerová Střední škola polytechnická, Brno, Jílová 36g