Eliška Thorovská. Na španělském trajektu u Mallorky vypukl požár,loď se může potopit španělsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Plavba po Vltavě na lodi ELIS 2005
Advertisements

©2008 Verze 1.3 Úkol: Zachraňte trosečníka, který ztroskotal na pustém ostrově. Ostrov je obklopen rozbouřeným mořem, ve kterém.
VODNÍ DOPRAVA.
Jaderná elektrárna Dukovany Dan Havlíček. Historie • Historie elektrárny začíná v roce 1970, kdy Sovětský svaz a Československo podepsaly dohodu o stavbě.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Den D.
VODA & ENERGIE.
Španělsko oficiálně : Španělské království
Baccara - Prezentace Dnes je právě 6. dubna :35:34 hod. !!!
ZŠ a MŠ Brno, Křídlovická 30b Tereza Bartošová VII.C 2011/2012
FRÍSKO Plavba po kanálech. Loď: Traveller 1 Délka: 10,5 m Výška: 3,40 m Ponor: 1 m Motor: naftový čtyřválec Peugeot.
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a společnost – Dějepis - Řím autor VM:Ing. Slánská Drahomíra.
Wilhelm Gustloff.
TITANIC středisko krále Jiřího , Poděbrady
Kanada 2003 pobyt u tety TOMÁŠ WORTNER Student kvinty.
Snímek 1-15 – 10 min ZÁMOŘSKÉ OBJEVY
Požáry v Australii Požár z roku 2009 se řadí za jeden z největších Austrálie se každoročně potýká s více než 60 tisíci požáry. Téměř polovina z.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
Španělsko a Portugalsko
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 8.
Moje cesta na Bajkal Radomír Bílý Několik fotografií a postřehů z mé cesty k nejhlubšímu jezeru světa.
Zámořské objevy.
Pavel Beneš M ů j oblíbený samuraj. Osensei Morihei Ueshiba Morihei Ueshiba – zakladatel aikido – se narodil v přímořském městě Tanabe v dnešní prefektuře.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
Počátek novověku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
 Doplň k následujícímu vztahu dvou slov, vztah nejpodobnější (na pořadí záleží).  Ovladač – televize  A) Voda kohoutek  B) Klávesnice- počítač  C)
Giuseppe Garibaldi
Začalo to vše dramaticky, jezevec a auto mých páníčků. Jezevec to už nerozchodil, autíčko až po třech dnech čekání na nějaký nový blbý chladič, či co……
Otevírací doba (duben - říjen) po , út - ne , LETECKÉ MUZEUM KUNOVICE.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává.
P ů sobení médií Mrtví Škody Další ob ě ti Obrazy zkázy: šokovat ohromit udivit (zdroj:idnes.
Španělsko. Oropesa del Mar  město v oblasti Valencie  Kaple Panny Marie Boží Trpělivosti  Castillo de Oropesa  Torre del Rey (Královská věž)  Staré.
VY_32_INOVACE_64_KRYŠTOF KOLUMBUS
A JEJICH DŮSLEDKY PRO EVROPU
Řešení každé slovní úlohy se skládá z několika částí.
Bitva u Actia Dějepis Autor: Pavel Hrstka
Organizace zdravotnické služby v armádě
Řešení domácího úkolu DÚ v 1 = 40 kmh -1 v 2 = 30 kmh -1 v 3 = 50 kmh -1 Tři rybářské lodě vyrazily na moře. První (červená), vyplula rychlostí 40 km/h.
Řešení domácího úkolu ● Ultralehké letadlo se pohybuje rychlostí 360 km/h. Jaká je jeho rychlost v metrech za sekundu (m/s) ? 1 km = 1000 m 1 h =
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Španělsko hymna.
PANAMSKÝ PRŮPLAV Historie.
První objevná plavba Jamese Cooka
Nové oddělení cestovního ruchu -Tvorba koncepce rozvoje cestovního ruchu -Navázání na Strategický plán města -Spolupráce s Komisí cestovního ruchu -Spolupráce.
Útok na Pearl Harbor ráno 7.prosince 1941 japonská letadla bez vyhlášení války zaútočila na americkou vojenskou základnu v přístavu Pearl Harbor na Havajských.
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Kolumbovy výpravy. *1451-Itálie (Janov) Španělsko jeho otec byl obchodník, proto se vyučil obchodníkem v mládí se vzdělával ve čtení zeměpisných.
Novelizace zákona o PO (spalinové cesty) kpt. Mgr. Petr Komínek, DiS. 1.
Historie požárního sboru hl.m. Prahy MIROSLAV CHMEL, DL2 Studentská konference Vedoucí práce: Mgr. J. Kulíšková.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Honzův týden ve Finsku Helsinky
FOTKY, KTERÉ OTŘÁSLY SVĚTEM 2013 isk. Bouře v Rumunsku.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
Exkurze na ZČU 23.5.
VY_32_INOVACE_15_19_Exxon Valdez
UNIVERSIDAD REY JUAN CARLOS
Hernán Cortés Vendulka Růžičková.
ZÁMOŘSKÉ OBJEVY Anotace: Prezentace je určena
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Kryštof Kolumbus.
ŠALAMOUNOVY OSTROVY.
Cesta na Měsíc Pohádka Honza Houska Filip Těšitel.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Lodní doprava jako součást MHD v ČR
Transkript prezentace:

Eliška Thorovská

Na španělském trajektu u Mallorky vypukl požár,loď se může potopit španělsko

CO SE STALO? Na španělském trajektu který vyplul z ostrova Mallorca vypukl požár 150 lidí na palubě bylo evakuováno uvedla BBC Loď Sorrento byla na cestě do města Valencia Na palubě se objevily plameny a rychle se rozšířily Cestující a posádka se zachránili na člunech A z moře je vyzvedla jiná loď, která plula nedaleko

Loď byla v úterý odpoledne zhruba 27 kilometrů od Mallorky Když začalo hořet na jedné z palub, Kde byla zaparkovaná auta. Příčina požáru dosud není jasná.

zranění Nejméně tři lidé se zranili Do nemocnice je převezl vrtulník Podle španělských médií je jedno zranění vážné

Pomoc z Itálie Loď vlastněná italskou společností vyslala nouzový signál Ve 13:50 místního času Kapitán si podle ministerstva pro veřejné myslel: že evakuace nebude nutná Plameny dostaly mimo kontrolu Nakonec kapitán nařídil loď opustit

Pomoc od jiných Na pomoc k lodi vyrazilo několik dalších plavidel Včetně dvou trajektů Cestující i posádka z poškozené lodi se zachránili Na jednom z nich - trajektu Puglia. Podle španělských úřadů By se zachránění měli dostat zpátky do města Palma de Mallorca

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST