Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKT: Rozvoj klíčových kompetencí zaměstnanců členských podniků sdružení KPKV, reg. č. CZ.1.04/1.1.06/ Období realizace: 1.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKT: Rozvoj klíčových kompetencí zaměstnanců členských podniků sdružení KPKV, reg. č. CZ.1.04/1.1.06/ Období realizace: 1.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Dotace Robert Šedivec. obsah Co vám nabízíme = EUGA Aktuální příležitosti Konkrétní příklady.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
CESTA ŽELEZA A DRUHY KOVŮ Pč_086_Práce s kovy_Cesta železa a druhy kovů Autor: Mgr. Radomír Válek Škola: Základní škola Velehrad, okres Uherské Hradiště,
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Projekt „AutoAdapt“ Projekt „AutoAdapt“ (stručná informace) Ing. Antonín Šípek, ředitel sekretariátu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Čerpání rozpočtu přímých nákladů za rok 2012 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Analýza tamburu mykacího stroje
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Vsázíme na vzdělání Praha
Pevnostní analýza brzdového kotouče
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Úlohy pohybové transformace čtyřčlenných rovinných mechanismů
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA Název projektu: Vzdělávání zaměstnanců BUZULUK a.s. v oblasti unikátní výroby pístních kroužků a gumárenských strojů Číslo projektu: CZ.1.04/1.1.04/B3.00048 Období realizace: 1.12.2013 – 31.3.2015 Oblast podpory: Zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA Klíčové aktivity 1. Odborné a IT vzdělávání - 4 obecné kurzy - 125 účastníků kurzů - 125 účastníků úspěšně kurz ukončilo Názvy kurzů: 1. Jakost a regulační diagramy 2. Čtení technických výkresů 3. MS Excel – pokročilí 4. Systém řízení kvality při výrobě PK a GS

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA 2. Výroba unikátních pístních kroužků ve společnosti BUZULUK a.s. - 11 specifických kurzů - 310 účastníků kurzů - 304 účastníků úspěšně kurz ukončilo - 6 účastníků kurz nedokončilo Názvy kurzů: 1. Způsoby výroby PK technologií dvojitého – tvarového soustružení 2. Parametry taveniny a ostatní vlivy při procesu odlévání PK ze šedé a tvárné litiny 3. Metody dělení dvojodlitku (rozpichování, rozřezávání) s následným broušením axiálních ploch a tepelné zpracování polotovarů 4. Zvláštnosti průběhu procesu výroby pro pravoúhlý, napierův, trapézový, stírací s výřezy a lamelový PK

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA 5. Výroba stíracích PK se skosenou fázkou a výroba PK s vrtanými otvory pro odvod oleje 6. Povrchové úpravy PK – fosfátování, tvrdé chromování, nástřik molybdenem. Nitridace pístních ocelových kroužků z chromové oceli 7. Aplikace výpočtu třecích ztrát do konstrukce PK 8. Metodika výpočtu parametrů dvojitého – tvarového soustružení pro PK 9. Vývoj speciálních PK s minimální spotřebou oleje v kompresorech 10. Testování nových povrchových úprav třecích ploch PK metodou nitridace a metodou Physical Vapor Deposition v interní zkušebně motorů 11. Vliv parametrů jednotné formovací směsi a vznik struskopískových vad v odlitcích PK

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA Unikátní výroba gumárenských strojů ve společnosti BUZULUK a.s. - 3 specifické kurzy - 60 účastníků kurzů - 60 účastníků úspěšně kurz ukončilo Názvy kurzů: 1. Technologie zpracování směsí pro zásobování kalandrů (feeding line) s konstantní teplotou pryže s vazbou na pogumování textilního a ocelového kordu 2. Přesné tvarové broušení válců za studena i za tepla s přesností 0,005 mm a hloubkové vrtání otvorů ve vodorovné i vertikální poloze 3. Vývoj a výroba speciálních kalandrů pro tepelné zpracování pryže

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA Statistické údaje Kurzy absolvovalo celkem: 311 zaměstnanců z toho: 210 mužů 101 žen Někteří zaměstnanci absolvovali několik kurzů, proto celkový počet úspěšně absolvovaných osobo/účastníků kurzů činí: 489 zaměstnanců z toho: 336 mužů 153 žen

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA Věkové hranice účastníků: 15 – 24 let: 25 zaměstnanců 25 – 54 let: 230 zaměstnanců 55 – 64 let: 56 zaměstnanců Vzdělání účastníků: základní: 15 zaměstnanců SOU + SOŠ: 272 zaměstnanců VŠ: 24 zaměstnanců

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA Schválená maximální výše dotace 2 658 853,88 Kč z toho: 2 260 025,00 Kč - hrazeno z Evropského sociálního fondu (85%) 398 828,88 Kč - ostatní prostředky poskytnuté ze státního rozpočtu (15%) Realizovaná skutečnost Celkové náklady na projekt: 2 447 391,00 Kč Získaná dotace: 2 305 035,83 Kč Rozdíl: - 142 355,17 Kč

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA Celkový počet realizovaných kurzů - 18 Náklad firmy na 1 kurz - 7 909 Kč (142 355,17/18) Celkový počet osobo/účastníků - 489 Náklad firmy na 1 účastníka kurzu - 291 Kč (142 355,17/489)

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA Rozpočet projektu a jeho čerpání (přímé + nepřímé náklady) Název nákladu (přímé náklady) Rozpočet Žádost o úhradu Rozdíl Uhrazeno (poskytovatelem dotace) Kráceno (poskytovatelem dotace) Zařízení a vybavení 17 825,00 15 675,00 2 150,00 0,00 Nákup služeb (náklady na kurzy) 1 172 950,00 1 019 900,00 153 050,00 Náhrada mzdy účastníků kurzů 830 619,00 819 874,00 10 745,00 Cestovné, ubytování, stravné 9 600,00 Mzdy realizačního týmu 222 272,00 99 462,00 122 810,00 97 971,20 -1 490,80 Celkem přímé náklady 2 253 266,00 1 954 911,00 298 355,00 1 953 420,20 Nepřímé náklady 405 587,88 351 883,98 53 703,90 351 615,63 -268,35 Celkem rozpočet 2 658 853,88 2 306 794,98 352 058,90 2 305 035,83 -1 759,15

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA Skutečné náklady firmy na projekt Prezentace projektu v regionálním tisku (Berounský deník) - 16 090 Kč Propagační materiály - 72 575 Kč Povinné propagační předměty - 1 202 Kč Nepřímé náklady Občerstvení, pronájem - 7 801 Kč 112 702 Kč Doplatek zařízení a vybavení - 15 034 Kč Doplatek mzdy účastníkům kurzů - 379 778 Kč Náklad firmy (mzdy některých účastníků byly vyšší než stanovený limit) Zařízení a vybavení - 15 675 Kč Nákup služeb (náklady na kurzy) - 1 019 900 Kč Přímé náklady Náhrada mzdy účastníkům kurzů - 819 874 Kč 1 954 911 Kč Mzdy realizačního týmu - 99 462 Kč CELKEM - 2 447 391 Kč

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA Realizační tým projektu: Vedoucí projektového týmu: Ing. Vlastimil Founě Projektový koordinátor: Mgr. Dana Balá / Marcela Jelínková Projektový ekonom: Luboš Lhoták Školící aktivity realizovány prostřednictvím školících firem: ZČU Plzeň CERT Kladno ve spolupráci se SOŠ Hořovice, Česká slévárenská společnost, Mitas Praha, Barum Continental a zaměstnanců firmy BUZULUK