Auditorské služby Tomáš Lorenc, Petr Svoboda, Martin Totůšek Martin Totůšek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekonomické posouzení možnosti zajištění údržby vozů metra na trase A a B formou plného outsourcingu Připraveno pro Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. Listopad.
Advertisements

Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
Seminář ČLFA k Leases ED 10. září 2013 Dopady na poskytovatele leasingu.
Plánování auditu 3. cvičení.
Účetní závěrka ÚČETNÍ ZÁVĚRKA OBSAHUJE: Rozvahu Výkaz ziků a ztrát
Zákon roku 2013 Tomáš Babáček, Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
1 Představení APPS 2 KDO JSME APPS je nezávislou a dobrovolnou zájmovou organizací. Bezprostředním cílem je vytváření podmínek pro úspěšný.
Judikatura SDEU a její reflexe v českém právním řádu
Riziko a významnost v auditu
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Transakční náklady českých ekonomických subjektů…
Pokyn DR SR – vznik tzv. „klasické“ stálé provozovny na Slovensku
Kouzlo placeného poradenství!
ÚČETNÍ SYSTÉM PODNIKU.
Nezávislý audit Interní audit
Judikatura SDEU (Nezákonná) správní praxe
Auditorské postupy Činnosti před uzavřením smlouvy
Audit seminář CGI duben 2014.
Zpráva auditora Zpráva auditora představuje vysoce koncentrovanou informaci pro uživatele účetních závěrek.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Právní úprava auditingu v ČR
Seznámení se s KPMG KPMG je celosvětová síť poradenských společností poskytujících služby v oblasti auditu, daní a poradenství. V jejích členských společnostech.
Zdaňovací období Novela DPH 2013
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
IFA, Česká republika 17. května 2011
Představení klubu manažerů
Jsme tu pro Vás Poznámky pro řečníky: Koho můžete zavolat ? Jsme tu pro Vás.
Zpětné vyhodnocení akvizice
Dopady změn směnných kurzů
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Graduate Recruitment Zakladatelé Deloitte Touche Tohmatsu.
Citibank Bert Pijls Člen představenstva a ředitel retailové banky.
Etický kodex Komory auditorů
Aim high. Achieve higher.. Graduate Recruitment.
Zákon roku 2014 Tomáš Babáček Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1156Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Cenný papír Je listina, s níž zákon spojuje určité právo.
AUDITORSKÉ SLUŽBY Kristýna Lysáková, Andrea Vlčková.
1© Rödl & Partner Úspěch nezná hranic! Provázíme Vás po celém světě. Prezentace společnosti Rödl & Partner Zahájení semestru TopSeC Ekonomicko-správní.
N_SD/c-pVPH TB č. 10 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 2. část.
ÚČETNICTVÍ 3 1. KAPITOLA : ÚČETNÍ ZÁVĚRKA – OBSAH A FORMA ÚČETNÍCH VÝKAZŮ V ČR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of.
MEZINÁRODNĚPRÁVNÍ A EKONOMICKÉ POSTAVENÍ CIZINCŮ (V ČR A VE VYBRANÝCH ZEMÍCH EU) Z HLEDISKA DEMOGRAFICKÉHO VÝVOJE Ing. Mgr. Magda Uxová, DiS.
Závěrečný audit projektu kapitola rozpočtu 8 – Náklady vyplývající přímo ze smlouvy Denisa Kolouchová
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Audit Nezávislý audit Interní audit. Audit = nezávislé ověření a vyjádření názoru na účetní závěrku společnosti jako celek.... je-li účetní závěrka vyhotovena.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
The content of this presentation is confidential and should not be distributed to a third party without prior authorization from Edwards. © Edwards Limited.
KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA Hlava I § 62 ZÚČ: Konsolidační celek.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Autor bakalářské práce:Martin Šíma Vedoucí bakalářské práce:Ing. Marta Hortová Oponent bakalářské práce:Mgr. Hana Bartošová DAŇOVÉ A ODVODOVÉ ZATÍŽENÍ.
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Východiska evropské úpravy
Podstata, význam a funkce účetnictví
účetnictví, daně a controlling
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
Nová zpráva auditora Implementace v ČR Jiří Pelák Komora auditorů ČR.
Podnikatelské profese v oblasti finančněprávních služeb
Kontrola. Kontrola Kontrola Kontrola je proces sledování reality, zjišťování, zda se vyvíjí žádoucím směrem, rozbor příčin případných odchylek a přijetí.
Evropská družstevní společnost
NAUKA O PODNIKU II Účetní závěrka.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Malé a střední podnikání
IAS 1 Prezentace účetní závěrky
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Zaměstnávání cizinců v ČR
farmakovigilanční audit
Transkript prezentace:

Auditorské služby Tomáš Lorenc, Petr Svoboda, Martin Totůšek Martin Totůšek

Co je to audit ? vyjádření názoru nezávislé, kvalifikované osoby na věrohodnost účetních výkazů zveřejněných vedením účetní jednotky systematický proces objektivního získávání a vyhodnocování důkazů, týkajících se informací o ekonomických činnostech a událostech, s cílem zjistit míru souladu mezi těmito informacemi a a stanovenými kriterii a sdělit výsledky zainteresovaným zájemcům Pokud firma splní minimálně dvě následující podmínky podléhá auditu na dvě účetní období auditu: obrat nad 80 mil Kč; obrat nad 80 mil Kč; hrubá aktiva nad 40 mil Kč; hrubá aktiva nad 40 mil Kč; průměrný přepočtený počet pracovníků větší než 50 průměrný přepočtený počet pracovníků větší než 50

Auditorské služby dle zákona Auditorskými službami se rozumí Auditorskými službami se rozumí ( §2, odst. 1, zákona č. 254/2000 Sb.): ( §2, odst. 1, zákona č. 254/2000 Sb.): ověřování účetních závěrek nebo konsolidovaných účetních závěrek a výročních zpráv nebo konsolidovaných výročních zpráv (dále jen "audit"), ověřování účetních závěrek nebo konsolidovaných účetních závěrek a výročních zpráv nebo konsolidovaných výročních zpráv (dále jen "audit"), ověřování dalších skutečností podle zvláštních právních předpisů, ověřování dalších skutečností podle zvláštních právních předpisů, ověřování jiných ekonomických informací v rozsahu stanoveném smlouvou ověřování jiných ekonomických informací v rozsahu stanoveném smlouvou

Největší společnosti u nás Velká čtyřka: Velká čtyřka: PricewaterhouseCoopers Deloitte Touche Tohmatsu Deloitte Touche Tohmatsu Ernst & Young Ernst & Young KPMG + BDO CS (malá a střední klientela)

PricewaterhouseCoopers založena 1849 v Londýně založena 1849 v Londýně zakladatel: Samuel Price zakladatel: Samuel Price 1865 přibírá partnery: William Holyland a Edwin Waterhouse 1865 přibírá partnery: William Holyland a Edwin Waterhouse směr zaměření: účetnické a poradenské služby směr zaměření: účetnické a poradenské služby velmi úspěšná,1890 expandovala do New Yorku velmi úspěšná,1890 expandovala do New Yorku expandovala především v britských koloniích expandovala především v britských koloniích

PricewaterhouseCoopers Finální podoba od roku 1998 fúzí společností Coopers & Lybrand a Price Waterhouse Finální podoba od roku 1998 fúzí společností Coopers & Lybrand a Price Waterhouse dnes: soustředěna na auditorské, daňové a poradenské služby dnes: soustředěna na auditorské, daňové a poradenské služby Příchod do ČR: 1990 Příchod do ČR: 1990 Firma v roce 2005: Zaměstnanců: Zaměstnanců: Působnost: 148 zemích světa Působnost: 148 zemích světa Zisk: 20,3 mld. dolarů Zisk: 20,3 mld. dolarů

Deloitte Touche Tohmatsu Deloitte Touche Tohmatsu založena:1845 v Londýně založena:1845 v Londýně zakladatel: William W. Deloitte zakladatel: William W. Deloitte 1.nezávislý auditor v historii 1.nezávislý auditor v historii 1893 otevřel pobočky své kanceláře v USA 1893 otevřel pobočky své kanceláře v USA Finální podoba: při fúzi 3 společností v roce1989: Finální podoba: při fúzi 3 společností v roce1989: Deloitte a Haskins and Sells Touche Ross Deloitte a Haskins and Sells Touche Ross Tohmatsu & Co

Ernst & Young Ernst & Young A. Young v roce 1906 založil společnost Arthur Young & Co v Chicagu A. Young v roce 1906 založil společnost Arthur Young & Co v Chicagu A.C. Ernst v roce 1903 se svým bratrem Theodorem založil společnost Ernst & Ernst A.C. Ernst v roce 1903 se svým bratrem Theodorem založil společnost Ernst & Ernst 1989 došlo postupně k jejich sloučení 1989 došlo postupně k jejich sloučení Firma v roce 2005: Zaměstnanci: Zaměstnanci: Působnost: 140 zemích světa Působnost: 140 zemích světa Zisk: 16,9 mld. dolarů Zisk: 16,9 mld. dolarů

Schéma: Jak se učit z kolektivních zkušeností a znalostí

KPMG společnost KPMG byla vytvořena v roce 1987 fúzí společností Peat Marwick International (PMI) a Klynveld Main Goerdeler (KMG) a jejich členských firem společnost KPMG byla vytvořena v roce 1987 fúzí společností Peat Marwick International (PMI) a Klynveld Main Goerdeler (KMG) a jejich členských firem v roce 1990 zahájila svou činnost v Praze v roce 1990 zahájila svou činnost v Praze služby v oblastech: auditu, řízení rizik a poradenských služeb, daňového a finančního poradenství služby v oblastech: auditu, řízení rizik a poradenských služeb, daňového a finančního poradenství Firma v roce 2005: Zaměstnanci Zaměstnanci Působnost 148 zemích světa Působnost 148 zemích světa Zisk: 15,7 mld. dolarů Zisk: 15,7 mld. dolarů

BDO CS česká firma česká firma založena v Praze v roce 1991 založena v Praze v roce 1991 hlavní sídlo v Praze a má dalších 14 poboček po celé České republice velmi úzce propojená s mezinárodním společenstvím BDO velmi úzce propojená s mezinárodním společenstvím BDO

Místa působení firem v ČR Pricewater House Coopers Ernst & Young Deloitte & Touche KPMGBDO CS Praha Brno OlomoucBrno Ostrava České BudějoviceOstrava Pardubice Jablonec n N.Plzeň České Budějovice Liberec Strakonice Dobřichovice

Podíly na trhu auditů v roce 2002 Ernst & Young Audit (včetně Arthur Andersen)11,2 PricewaterhouseCoopers Audit8,2 KPMG - Czech Republic Audit7,9 BDO Prima Audit5,9 Deloitte&Touche5,2 A&CE auditors and lawyers2,2 HZ2,1 89 středních auditorů19, malých auditorů37,8

Podrobná charakteristika firem

Zdroje: