Projekt :“ZVEME VÁS DO STŘEDNÍ AMERIKY 1)Cestovní kancelář:Mexikano 2)Majitel:Silvestr Láník Kontakt:tel.722039400 Třída:7.BDatum vypracování projektu:4.1.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Advertisements

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
AMERIKA Mexiko III2-Z7-I-17
Mexiko země dávných indiánských kultur
AMERIKA.
VENEZUELA.
Geografická charakteristika latinské ameriky
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
USA United States of America
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Austrálie.
OHROŽENÁ PŘÍRODA Půdní eroze – úbytek půdy Růst počtu obyvatel
VY_32_INOVACE_19 Střední Amerika - Mexiko
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Střední Amerika.
AUSTRÁLIE.
Tropická Afrika Neklidná a chudá.
AFRICKÉ REGIONY.
42.1 Plzeňský kraj– poznáš jeho dominanty?
Mexiko, státy Karibského moře, státy Jižní Ameriky
STŘEDNÍ ASIE.
Mexiko 2 mil km 2, 90 mil oby, španělština Řadíme ho do S AM kvůli jeho obchodním vazbám s KAN a USA – NAFTA Území MEX je oblastí starých indiánských kultur.
Lotyšsko Nikola Žabová 8.B
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
KANADA.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
BRAZÍLIE Jan Dušek.
Mexiko Obr. 1 – Mapa Mexika
D ř Hlavní město Čínské lidové republiky -Aglomerace (2009) -39° 54′ 20″ s. š., 116° 23′ 29″ v. d. -Urbanizace.
STŘEDNÍ AMERIKA.
Lotyšsko.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena Jižní Afrika.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
Státy Střední Ameriky. Poloha  Střední Amerika je území mezi Mexikem a Kolumbii (7 nezávislých států)‏  Střední Amerika se rozléhá okolo Karibského.
AFRIKA VY_32_Inovace_01TR-1 autor : Mgr. Trčková Ivana ZŠ a MŠ Nedašov.
11. STŘEDNÍ AMERIKA PEVNINSKÁ ČÁST VY_32_INOVACE_12_Z5
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Obyvatelstvo Základní údaje: počet obyvatel (2010) náboženství – 89 % katolické, 6 % protestantské poměr venkovského a městského obyvatelstva.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Evropy1 Ověření ve výuce: Třída:
VY_32_INOVACE_Vac_II_10 Střední Afrika Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Pobaltské státy Tom Obelcz.
Mexiko.
Základní škola, Hradec Králové
INDONÉSIE.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Západní Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Střední Amerika AUTOR: Mgr. Aleš Skála
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Polární pás Co zde roste? Žije? Polární pustiny trvalé zalednění
Rozloha: Obyvatelstvo: 13. největší stát Leží ve střední Americe U Mexika… Mexický záliv.
REGIONY AFRIKY.
Jižní Evropa Slunečný jih Evropy.
Pobřeží slonoviny Stát ve střední Africe, na pobřeží Guinejského zálivu Rozloha – km2 Počet obyvatel – 23,7 mil obyvatel (2016) Státní zřízení.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Transkript prezentace:

Projekt :“ZVEME VÁS DO STŘEDNÍ AMERIKY 1)Cestovní kancelář:Mexikano 2)Majitel:Silvestr Láník Kontakt:tel Třída:7.BDatum vypracování projektu:

Mexiko  Hlavní město: Ciudad de México  Problémy města: znečištění vzduchu a vody nedostatek pitné vody chudoba kriminalita

Vlajka,znak

Mapa Cesta z České republiky do Mexika Mapa Mexika

Podnebí,vegetace,zvířectvo a chráněné oblasti tohoto státu Mexiko leží v subtropickém pásu a proto je zde horko,ale ve vyšších polohách je chladněji a proto zde žije více lidí.Setkáme se tady s vegetací typickou pro deštné lesy a pralesy,pěstuje se palma olejová,cukrová třtina,kokosovník,kakaovník,káva a kukuřice.Rostou tu i kaktusy,kterých je po celé zemi plno.Žije zde hodně hmyzu,ale také medvědi,vydry,jeleni,jaguáři a hodně opic. Národní park je například:Palenque...

Řeky,jezera a nerostné suroviny Největší řekou Mexika je Río Bravo del Norte(3023 km),dále jsou zde řeky Conchos,Balsas,Usumacinta... Jezer je tu málo,mezi ně patří např. Laguna del Guaje.Těží se zde hlavně ropa,stříbro,zlato,ale i uran, síra,rtut´,cín... Cín

Obyvatelstvo Mexičané slaví různé slavnosti,mezi které patří kohoutí a býčí zápasy a udržení se na nezkrocených koních.Převažuje zde křesťanství.V Mexiku je vysoká gramotnost.Celkem zde žije obyvatel.

Zemědělství a průmysl  Pěstuje se:palma olejná,cukrová třtina,sisal,kakaovní k,káva,kokosovník,ku kuřice,rajčata,chilli, bavlník,pšenice,proso Průmysl:strojírenský,potravinářský,textil ní a chemický

Města Mezi velká města patří například: Guadalajara Monterrey Puebla Toluca

Zajímavosti V roce 1968 se zde konaly XIX. olympijské hry ve dneh od 12. do 27. října v hlavním městě Ciudad de México a v roce 1970 tady proběhlo 9.mistrovství světa ve fotbale. V dubnu minulého roku v Mexickém zálivu vybuchla ropná plošina společnosti BP Exploration and Production a až 15. července se podařilo únik ropy zastavit,mezi tím do Mexického zálivu odteklo 4,4miliónů barelů ropy.Škoda přišla na 40 miliard dolarů a zanechala ohromné škody na celé přírodě.

Literatura Ilustrovaný atlas světa pro nové století images.google.com