Povinné údaje v knize.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy katalogizačních pravidel Volba selekčních údajů PhDr. Libuše Machačová Vědecká knihovna v Olomouci.
Advertisements

KNIHA „Moc slova je velká. Kniha je pro duši něčím, čím je pro tělo chléb a víno. Je to vzácný předmět, který můžeme mít doma na dosah ruky.“Ladislav.
POTVRZENÍ O ZAMĚSTNÁNÍ
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: května 2012
Základy katalogizačních pravidel
Vytvořila: Kristýna Kořínková
„EU peníze středním školám“
Číslo materiálu: Škola: VY_32_INOVACE_11 ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, příspěvková organizace Adresa:Autor:Název: Vrchlického 630/5, Děčín Bc. Eva Doležalová.
Název SŠ: Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.107/1.500/ Název projektu: Moderní škola Předmět:Český.
3. RDA A UTORIZOVANÉ VSTUPNÍ PRVKY = ZÁHLAVÍ Školení MK 2015.
Božena Němcová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
České národní obrození
Vkládání záznamů do databáze OBD
Přístavek 8. ročník.
Pracovní skupina pro zpracování seriálů Spolupráce s českým národním střediskem ISSN.
Co nám kniha prozradí Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
„EU peníze středním školám“
Jak vzniká kniha?.
1 Formální náležitosti žádosti. 2 Podání žádosti konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. osobně žadatel.
ILUSTRACE Vytvořila: Klára Tlamková Konzultant: Mgr. Věra Chlupová.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou F. Nepila Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names Soubory národních (jmenných)
Česká kultura 19. století.
dagmar p e t r á š k o v á d r a č í s t r o m kombinovaná technika.
ERD Články v odborném časopise. Zadání Vytvořte databázi pro odborný časopis. Požadavkem organizace je evidence článků (název, anotace, klíčová slova,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_18.
Databázové systémy SQL Výběr dat.
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names Soubory národních autorit.
Božena Němcová Babička Autor: Mgr. Veronika Mrkvanová
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Knihovna vydávající e-knihy aneb Četba pro každého zdarma ke stažení
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Karel a Josef Čapkovi.
Sémantické aspekty katalogizace VII.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Božena Němcová Český realismus.
B ožena N ěmcová 8. ročník B ožena N ěmcová Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/
ZŠ Řevnice Školní Řevnice
1 Vydávání místního zpravodaje Název: Novoměstsko Periodicita: měsíčník Zahrnuje: informace z Nového Města na Moravě a jeho místních částí Vydavatel: Novoměstská.
Božena Němcová Narození: Vídeň Zemřela: (42let)
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_62_INOVACE_6017 NázevPsaní adres na obálku Téma hodinyPsaní adres PředmětZáklady.
JIB a import záznamů do katalogu v prostředí Advanced Rapid Library Jiří Mika Středočeská vědecká knihovna v Kladně Zpracováno
Sémantické aspekty katalogizace X. PhDr. Jiří Stodola.
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková červen 2009.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_02_ČESKÝ JAZYK
Jarmila Přibylová Národní knihovna ČR
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Duplicity v SK ČR aneb, Zase ty duplicity!
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:
Božena Němcová (1820 – 1862).
70. léta 18. století – 50. léta 19. století
Božena Němcová Narodila se ve Vídni.
Spisovatelé a ilustrátoři
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Normostrana & Citace Erik Bibikov 2ITB.
Seminář SK ČR 2018 Okénko pro katalogizátory
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Já Baryk Napsal Petr Albrecht Ilustroval Petr Albrecht.
Transkript prezentace:

Povinné údaje v knize

Patitul První stránka v knize před hlavním titulem Obsahuje zmenšené jméno autora a název díla Může se připsat edice nebo přidat grafika Božena Němcová Babička

Hlavní titul Povinné údaje: Jméno autora Název Nakladatelství Rok vydání Edice Božena Němcová Babička Edice Knihovnicka.cz Tribun EU 2008

Copyright Vyjádření autorských práv ke všemu, co je v knize Autor, grafik, ilustrátor, typograf, odpovědný redaktor Anglické označení druhu díla - © - jméno – rok ISBN © Jan Maruna, 2008 Cover © Klára Mikulcová, 2008 IlLustrations © Nela Vadlejchová, 2008 Photography © Jan Maruna ISBN 80-078-658-9

Tiráž Autor a název díla Další původci díla Vydavatel a tiskárna ISBN William Shakespeare Zimní pohádka Z anglického originálu The Winter’s Tale přeložil Josef Václav Sládek Ilustrovala Nela Vadlejchová Obálku navrhla Klára Mikulcová Na obálce výřez z obrazu Albrechta Dürera Portrét šlechtičny Vydal a vytiskl Tribun EU s.r.o. Gorkého 41, 602 00 Brno v edici Knihovnicka.cz www.knihovnicka.cz ISBN 978-731-68-8 V Tribunu EU vydání první Brno 2008 Autor a název díla Další původci díla Vydavatel a tiskárna ISBN Pořadí vydání Místo vydání

Tribun - tiskárna Pokud knihu nevydáváme ale jen tiskneme, musí být v tiráži uvedena naše adresa a uvedeno vytiskl Tribun EU To samé u amatérů bez ISBN

Národní knihovna Z každé knihy s ISBN se musí poslat 5 výtisků do NK Každý nový autor se musí zapsat do seznamu autoři a musí se zde uvést jeho rok narození pro databázi národních autorit, také se zde musí uvést pokud jde o pseudonym a zapsat, zda si autor přeje zveřejnění svého pravého jména. Y/administrativa/autori/autori.xls