Dominikánská republika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
Advertisements

AFRIKA Geografická poloha.
K u b a T r i n i d a d Ostrovy v Karibském moři jsou hornaté a většinou je pokrývají bujné tropické lesy. Nacházejí se zde nádherné písčité pláže, lemované.
SLOVINSKO.
AMERIKA.
Tunisko.
Přírodní krajiny světa = vegetační pásy
AMERIKA.
 Indonésie je největším ostrovním státem světa  Skládá se z pěti hlavních ostrovů a asi třiceti menších souostroví  Indonéské ostrovy leží na rozhraní.
Příroda a podnebí Kanady
VENEZUELA.
Portugalsko Info a obrázky.
Island.
Portugalsko Pod tímto pojmem si většina návštěvníků představí prosluněné Algarve, za rekreačními středisky se však skrývá nepoznaná země nepřeberných možností.
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
PŘÍRODNÍ ZEMSKÉ PÁSY.
Peru a Ekvádor.
Amerika – Přírodní krajiny
Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
Geografické údaje Řecka
Viet Nam.
Přírodní podmínky Evropy
Křížovka - Tropický deštný les
Gran Canaria Kanárské ostrovy
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
Německo.
ROZMANITOST EKOSYSTÉMŮ
Jan Sazama Dominik Kuksa
Island Marie Vůjtková
Finsko.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Biosféra – světové rozložení Tomáš Kvasný Zeměpis červen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu pomocí.
Podnebí Severní Ameriky
PODNEBÍ AUSTRÁLIE.
Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Tropické lesy.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Afrika – Přírodní krajiny Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo.
VY_32_INOVACE_07-44 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – přírodní poměry.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Co jsme si odnesli z Evropy
Evropa rostlinstvo a živočišstvo
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
VY_32_INOVACE_Vac_II_05 Afrika –fauna a flora
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Republika Fidžijské ostrovy (Fidži)
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_20 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
14. Přírodní krajiny světa - vegetační pásy
Podnebí a vegetace Asie
Nauru Dostupné z :
Česká republika
Melanésie
NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_11_Z7_Skála TÉMA: Atlantský oceán
Transkript prezentace:

Dominikánská republika

Základní informace Oficiální název: Dominikánská republika Hlavní město: Santo Domingo Rozloha: 48 730 km2 Počet obyvatel: 8 715 602 Úřední jazyk: španělština Měna: dominikánské peso

Sport Jízda na koních Kiteboarding Baseball Paragliding Windsurfing

Podnebí Průměrná teplota je 27 °C. Nejteplejším měsícem je srpen, kdy nejvyšší teploty dosahují až 34 °C; nejnižší zimní teploty klesají na 18 °C, s výjimkou horských oblastí, kde mohou klesnout až k bodu mrazu.

Poloha Dominikánská republika se se svými 48 442 km2 rozkládá na dvou třetinách ostrova Hispaniola, jenž je druhým největším ze Západoindických ostrovů. Na severu je omývána Atlantským oceánem a na jihu Karibským mořem.   Časové pásmo ve srovnání s Evropou: zimní čas: –5 hodin letní čas: –6 hodin

Fauna Dominikánská republika je domovem více než 254 druhů ptáků, žije zde několik druhů želv, krokodýlů a leguánů. Některé druhy, patří mezi ohrožené.Na savce je Dominikánská republika velmi chudá, jsou zde převážně jen hlodavci a netopýři. Nejzajímavější ze savců, kteří zde však žijí, je pravděpodobně solenodon paradoxus - štětinatec podivný (dole), který je na pokraji vyhynutí. Podmořský svět se pak může pochlubit vzácnými korálovými rybami a nádhernými korály. Do zálivu Samaná také každoročně připlouvají velryby, zejména keporkaci, aby se zde spářily a přivedly na svět svá mláďata.

Flora Téměř třetinu rozlohy Dominikánské republiky pokrývají lesy a pralesy, najdeme zde 74 chráněných území a přírodních památek, z toho je 14 národních parků (11 pozemních a 3 mořské) a 9 vědeckých rezervací. Vegetace čítá 5600 druhů rostlin. Zahrnuje suché tropické pralesy, subtropické vlhké pralesy, horské borové lesy, křoviny, porosty mangrovníků a kaktusové polopouště. Pobřeží lemují palmy, největší výskyt má palma královská a palmy kokosové.

KOnec