Nejčastější závady v označování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veterinární dozor nad prodejem živočišných produktů na trzích, tržnicích včetně farmářských a vánočních trhů A.Kozák.
Advertisements

Evropská a česká legislativa ve výrobě a distribuci potravin
Vybraná ustanovení z platné legislativy ČR a EU
Nařízení evropského parlamentu a rady Evropské unie č. 1169/2011
Odbor potravinářské výroby a legislativy Úřad pro potraviny - MZe
Tržní opatření Březen 2003 Žatec. 22 Společných organizací trhu - chronologicky •nařízení Rady (EHS) č. 136/1966, o zřízení společné organizace trhu olejů.
BEZPEČNOST KRMIV Pojmy
Prodej ze dvora legislativní požadavky
Původ potravin pro školní stravování – lze jej dohledat? Ing. Pavel Smetana, Ph.D. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta.
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Legislativní předpisy, přístup ke kontrole
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Potravinová politika.
Ing. Jana Balachová, Ing. Jiří Mauer inspektorát SZPI v Ústí nad Labem
Konference „ Farmářské trhy – módní výstřelek nebo vzkříšená tradice?“ Národní zemědělské muzeum Praha MVDr. Jan Váňa Státní veterinární správa.
Celní správa České republiky
Potravinová bezpečnost z pohledu Státní veterinární správy
OZNAČOVÁNÍ POTRAVIN Ing. Zuzana Nováková.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
1 Seminář – Dětská obuv Český normalizační institut Czech Standards Institute Dětská obuv a technické normy Eva Štejfová Český normalizační institut.
MASO.
Označování potravin Ing. Jiří Koudelka.
Zákon o potravinách Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů.
Předpisy EU Nařízení EP a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin.
Praha 28. dubna 2015 Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Mgr. Michael Maxa Česká obchodní inspekce.
NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011
Navrhované změny legislativy ČR a EU v oblasti veterinární hygieny
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon)Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární.
Regionální potravina a novinky v legislativě
Diskuzní seminář „Perspektivy českého potravinářství“ Země živitelka 2015 Výstaviště České Budějovice 28. srpna 2015 Marian Jurečka ministr zemědělství.
DOPL Ň KY STRAVY Ing. Sylvie kršková, Státní zem ě d ě lská a potraviná ř ská inspekce.
Diskuzní seminář „Perspektivy českého potravinářství“ Země živitelka 2015 Výstaviště České Budějovice 28. srpna 2015 České Budějovice MUDr. Viera Šedivá.
Trh s potravinami živočišného původu z pohledu Státní veterinární správy Žofínské fórum 2015 Doc., MVDr. Milan Malena, Ph.D.
ZÁKON č. 110 o potravinách a tabákových výrobcích Pro výuku připravil Ing. Jan Weiser.
24. září 2016 Regionální potravina 2016 Mgr. Ing. Eva Trávníčková Státní zemědělské a potravinářské inspekce
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Implikace novely zák. č. 110/1997 Sb., z pohledu transpozice EU předpisů v kontextu budoucího PRV Nařízení (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o.
Regionální potravina Konzultační seminář Olomouc
Regionální potravina 2016 Činnost SVS Doc. MVDr. Milan Malena, Ph.D., MVDr. Milan Sehnal leden-březen 2016 Ústřední veterinární správa Státní veterinární.
DOPL Ň KY STRAVY Ing. Sylvie kršková, Státní zem ě d ě lská a potraviná ř ská inspekce.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Potraviny živočišného původu - maso Vypracoval: Lukáš Karlík.
Zákon o potravinách Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů.
Jan Katina, 24. listopadu 2016, Café Louvre, Praha
TUKY (LIPIDY).
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1169/2011
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon) Vyhláška č. 289/2007 Sb., o.
Předpisy EU Nařízení EP a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin.
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Typy potravin jdoucí napříč komoditami a doplňky stravy
Celní správa České republiky
Předpisy EU Nařízení EP a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin.
VY_32_INOVACE_ , jateční maso Ing. Blanka Kožíšková
Změna veterinární legislativy
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Problematika potravinových odpadů v ČR
Ing. Roman Knop vedoucí odboru kontroly
Uzavřené provozovny na webu Potraviny na pranýři
Poznatky z kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce
FARMÁŘSKÁ BURZA 6. ročník – 30. května 2018
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Potravinářský sektor z pohledu českého spotřebitele
Legislativa (právní aspekty) chemických látek a přípravků II
PRAKTICKÝM VZDĚLÁVÁNÍM K PROSPERITĚ MALÝCH FAREM A CELÉHO VENKOVA
Česká zemědělská a potravinářská inspekce
Typy potravin jdoucí napříč komoditami a doplňky stravy
Transkript prezentace:

Nejčastější závady v označování Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Olomoucký kraj Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Olomoucký kraj Nejčastější závady v označování MVDr. Pavel Moravec, Olomouc, 24 července 2015 Olomouc, 24 července 2015

Povinnosti - legislativa Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Olomoucký kraj Povinnosti - legislativa Přehled Vývoj Srovnání Jak kontrolujeme Závady Olomouc, 24 července 2015

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ K (EU) č. 1337/2013 NAŘÍZENÍ EP a R (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ K (EU) č. 1337/2013 kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011, pokud jde o uvádění země původu nebo místa provenience u čerstvého, chlazeného a zmrazeného vepřového, skopového, kozího a drůbežího masa NAŘÍZENÍ EP a Rady (EU) č. 1379/2013 o společné organizaci trhů s produkty rybolovu3

Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích Vyhl. č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků Vyhl. č. 326/2001 Sb., pro maso a masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich Vyhl. č. 76/2003 Sb., pro přírodní sladidla, med,…. Vyhl. č. 77/2003 Sb., pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Zákon č. 166/1999 Sb. - Veterinární zákon VYHLÁŠKA č. 289/2007 Sb. o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy Evropských společenství VYHLÁŠKA 128/2009 Sb. o přizpůsobení veterinárních a hygienických požadavků pro některé potravinářské podniky, v nichž se zachází se živočišnými produkty

VÝVOJ 11/2012 PLATNOST 1.1.2014 PŘ. VI, ČÁST B — ZVLÁŠTNÍ POŽADAVKY NA OZNAČENÍ „MLETÉ MASO“ ÚČINNOST 13.12.2014 1.4.2015 - INFORMACE O PŮVODU NEBO PROVENIENCI VEPŘOVÉHO, SKOPOVÉHO, KOZÍHO A DRŮBEŽÍHO MASA 13.12.2016 VÝŽIVOVÉ ÚDAJE

SROVNÁNÍ VÍCE INFORMACÍ STANOVENA VELIKOST PÍSMA DŮLEŽITÉ INFORMACE V HLAVNÍM ZORNÉM POLI VĚTŠÍ NEPŘEHLEDNOST LEGISLATIVY RYBY, ALERGENY CHYBÍ ZPĚTNÁ VAZBA OD SPOTŘEBITELŮ

Jak kontrolujeme LEGISLATIVA EU LEGISLATIVA ČR BALENÁ, ZABALENÁ A NEBALENÁ POTRAVINA PRODEJ „ZE DVORA“

Závady ZÁVADY PŘED PLATNOSTÍ NOVELIZACÍ ZÁVADY PO 13.12.2014

CHYBÍ: INFORMACE O GLAZUŘE, SLOŽENÍ SE VZTAHUJE NA ČISTOU HMOTNOST BEZ GLAZURY (PO ODKAPÁNÍ) mělo by obsahovat pouze 281,25 g masa

Děkuji za pozornost p.moravec.kvsm@svscr.cz