Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_416 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy MN Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která slouží k předvedení činností barmana a seznámení se všemi informacemi, které barman potřebuje. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ3.B
Julep Charakteristika: Příprava:přímo do skla nebo míchací sklenice Sklo:velmi předchlazený tumbler Postup:do skla odměříme cukrový sirup, přidáme lístky máty peprné a lehce promačkáme, přidáme lihovinu, znovu promícháme. Sklo naplníme drceným ledem a přelijeme hotovým nápojem. Zdobíme pocukrovanou snítkou máty. nápoj s typickou chutí máty peprné (používáme jen mladé a neporušené lístky), vždy slazený cukrovým sirupem, nikoli cukrem
Lemonade Charakteristika: Příprava:přímo do skla nebo džbán Sklo:vysoký tumbler Postup:do tumbleru vložíme kostky ledu a nadávkujeme suroviny. Promícháme a ozdobíme, někdy vkládáme ovoce. Servírujeme s limonádovou lžičkou a brčkem. nealkoholický MN, základem jsou citrusové šťávy
Milk - shake Charakteristika: Příprava:šejkr nebo mixér Sklo:tumbler Postup:do šejkru nebo do mixéru vložíme led, odměříme suroviny a důkladně promícháme. nealkoholický MN z mléka
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura:BAR, Alexander Mikšovic, ISBN Obrázky:v každém obrázku je hypertextový odkaz na jeho zdroj Pozadí: