Monako-Monacké knížectví Monacké knížectví-francouzsky Principauté de Monaco, je druhý nejmenší stát na světě. Leží na středomořském pobřeží. Je to země.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MONAKO.
Advertisements

Rozdělení vládni moci v Americe
Monako (Principaute de Monaco) Monako je maličký evropský státeček, který patří mezi nejbohatší a nejvyspělejší země světa…
Island.
Monacké knížectví Geografie Autor: Mgr. Zdeněk Kříž
Itálie.
VY_32_INOVACE_ 13 Instituce EU I
Projekt „ Státy Evropy - EU“
Vznik státních útvarů V.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Švýcarsko Švýcarská konfederace - Confédération suisse
Vatikán,Monako a Lichtenštejnsko
Evropa Obyvatelstvo.
STÁTNÍ ZŘÍZENÍ podle pravomocí hlavy státu.
Španělsko Vpřed Kummer Tomáš.
Francie.
MONAKO.
BELGIE.
Tato prezentace byla vytvořena
Švýcarsko Krátká Josefína 8.A
Retailing v Rakousku od roku 2006 Kateřina Srnská 2012/2013.
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
NIZOZEMÍ Leží v západní Evropě Hlavní město: Amsterdam
Andorra.
Korsika.
Monako.
PORTUGALSKO.
Politické systémy světa
Evropská Unie.
Monaco Monacké knížectví
Monako, San Marino, Vatikán
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
Francie Miroslav Chmelka.
IRSKO Michaela Rolencová, 9.B 2014/2015.

Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Kanada.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
VY_32_INOVACE_Vac_III_08 Obyvatelstvo ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_13_03B_Japonsko Téma: Zeměpis Ameriky a.
 Obecné informace  Dělení území  Státní správa  Obyvatelstvo  Podnebí  Fauna a flóra.
MONACO Daniel Maštalíř Druhá. O BSAH Úvod Státní symboly Kníže Administrativní dělení Hlavní město Unesco Zajímavosti Firmy Zdroje.
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_06 N á zev materi.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_300 _Švédsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
EVROPA.  2. nejmenší světadíl (7% zemského povrchu)  Počet obyvatel cca (9,6%)  50 nezávislých států  Roztříštěnost, vysoká různorodost,
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_08 N á zev materi.
MONAKO VY_32_INOVACE_06 Sada 4 Místo, kde žijeme Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Právní základy státu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Autor: Mgr. Irena Rutarová
Švýcarsko Open presentation.
Stát Definice, funkce, typy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Autor: Mgr. Irena Rutarová
EVROPŠTÍ TRPASLÍCI Mgr. Lenka Dostálová PROSINEC Vlastivěda
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Andorra Vatikán San Marino
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
Státní moc výkonná zákonodárná soudní hlava státu vláda parlament
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
Transkript prezentace:

Monako-Monacké knížectví Monacké knížectví-francouzsky Principauté de Monaco, je druhý nejmenší stát na světě. Leží na středomořském pobřeží. Je to země s největší hustotou osídlení na světě.

Vlajka knížectví Monaca

ZNAK KNÍŽECTVÍ MONACO

Hlavní město Monaco je městský stát. Skládá se z jediného města. Dělí se na čtyři obvody. Na Monaco-Vile, Monte Carlo, La Condamine a Fontvieille. Monaco je městský stát. Skládá se z jediného města. Dělí se na čtyři obvody. Na Monaco-Vile, Monte Carlo, La Condamine a Fontvieille.

Státní zřízení Podle ústavy z roku 1962 je Monako dědičnou konstituční monarchiií. Hlavou státu je kníže, jako poradní orgány má k dispozici korunní radu (11 členů) a státní radu (12 členů). Výkonnou moc má pod autoritou knížete jeden státní ministr se třemi vládními rady. Legislativu vykonává kníže spolu s parlamentem, Národní radou s 18 volenými poslanci. V zahraničních vztazích zastupuje Monako Francie. Také právní systém je vybudován podle francouzského vzoru. Podle ústavy z roku 1962 je Monako dědičnou konstituční monarchiií. Hlavou státu je kníže, jako poradní orgány má k dispozici korunní radu (11 členů) a státní radu (12 členů). Výkonnou moc má pod autoritou knížete jeden státní ministr se třemi vládními rady. Legislativu vykonává kníže spolu s parlamentem, Národní radou s 18 volenými poslanci. V zahraničních vztazích zastupuje Monako Francie. Také právní systém je vybudován podle francouzského vzoru.

Podrobnosti. Počet obyvatel: Hustota zalidnění: ob. / km² Jazyk:francouzština Náboženství římskokatolické Měna euro Kníže Albert II. Hustota zalidnění: ob. / km² Počet obyvatel Hustota zalidnění Jazykfrancouzština Náboženstvířímskokatolické Měnaeuro KnížeAlbert II. Hustota zalidněníPočet obyvatel Hustota zalidnění Jazykfrancouzština Náboženstvířímskokatolické Měnaeuro KnížeAlbert II. Hustota zalidnění

Král Albert II. Kníže Albert je velmi sportovně aktivní. V letech 1988, 1992, 1994, 1998 a 2002 se zúčastnil zimních olympijských her v bobech a v letech 1985 a 1986 se účastnil rallye Paříž-Dakar. Kníže Albert je velmi sportovně aktivní. V letech 1988, 1992, 1994, 1998 a 2002 se zúčastnil zimních olympijských her v bobech a v letech 1985 a 1986 se účastnil rallye Paříž-Dakar zimních olympijských herbobech rallye Paříž-Dakar zimních olympijských herbobech rallye Paříž-Dakar Dále je kníže od roku 1985 členem Mezinárodního olympijského výboru, od r předsedou Monacké federace plavání, od r Monackého Yacht klubu a Monacké atletické federace, od r Monackého olympijského výboru a od roku 1999 Monacké federace moderního pětiboje. Dne 16. dubna 2006 pokořil jako první úřadující hlava státu severní pól. Tato expedice měla veřejnost upozornit na problém globálního oteplování. O století dříve se jeho prapradědeček Albert I. o stejný čin pokoušel bez úspěchu. Dále je kníže od roku 1985 členem Mezinárodního olympijského výboru, od r předsedou Monacké federace plavání, od r Monackého Yacht klubu a Monacké atletické federace, od r Monackého olympijského výboru a od roku 1999 Monacké federace moderního pětiboje. Dne 16. dubna 2006 pokořil jako první úřadující hlava státu severní pól. Tato expedice měla veřejnost upozornit na problém globálního oteplování. O století dříve se jeho prapradědeček Albert I. o stejný čin pokoušel bez úspěchu.1985Mezinárodního olympijského výboru dubna2006severní pólglobálního oteplovánístoletí1985Mezinárodního olympijského výboru dubna2006severní pólglobálního oteplovánístoletí Dne 27. června 2006 založil svoji vlastní nadaci: Nadaci Alberta II. Monackého, zaměřenou na ochranu přírody a trvale udržitelný rozvoj. Klimatické změny, biodiverzita a voda jsou tři hlavní obory zájmu této nadace. Dne 27. června 2006 založil svoji vlastní nadaci: Nadaci Alberta II. Monackého, zaměřenou na ochranu přírody a trvale udržitelný rozvoj. Klimatické změny, biodiverzita a voda jsou tři hlavní obory zájmu této nadace.27. června2006ochranu přírodytrvale udržitelný rozvojKlimatické změnybiodiverzitavoda27. června2006ochranu přírodytrvale udržitelný rozvojKlimatické změnybiodiverzitavoda

pokračování Albert (Alexandre Louis Pierre) Grimaldi, narozen 14. března 1958), je vládcem Monackého knížectví od roku Když mu v jeho 24 letech (1982) zemřela matka, stal se předsedou monackého Červeného kříže. Albert (Alexandre Louis Pierre) Grimaldi, narozen 14. března 1958), je vládcem Monackého knížectví od roku Když mu v jeho 24 letech (1982) zemřela matka, stal se předsedou monackého Červeného kříže. GrimaldiMonackého knížectví Červeného kříže GrimaldiMonackého knížectví Červeného kříže

Ekonomika Nejdůležitějším hospodářským odvětvím knížectví je celoroční turistický ruch. Velký význam má kromě toho i sektor služeb, bankovnictví a pojišťovnictví. V průmyslovém sektoru převládají malé a střední podniky v oboru chemie (hlavně farmacie a kosmetika), dále v produkci plastických hmot a elektroniky. Nejdůležitějším hospodářským odvětvím knížectví je celoroční turistický ruch. Velký význam má kromě toho i sektor služeb, bankovnictví a pojišťovnictví. V průmyslovém sektoru převládají malé a střední podniky v oboru chemie (hlavně farmacie a kosmetika), dále v produkci plastických hmot a elektroniky.turistický ruch služebbankovnictvípojišťovnictvíkosmetikaturistický ruch služebbankovnictvípojišťovnictvíkosmetika

Národnost obyvatelstva Roční přírůstek 0,6 %. Největší část tvoří cizinci, především Francouzi (téměř 50 %) a Italové (17 %). Monackých občanů je necelá pětina celkového počtu obyvatel. Přes 90 % obyvatel jsou římští katolíci. Roční přírůstek 0,6 %. Největší část tvoří cizinci, především Francouzi (téměř 50 %) a Italové (17 %). Monackých občanů je necelá pětina celkového počtu obyvatel. Přes 90 % obyvatel jsou římští katolíci.

Měna

KONECKONEC DOUFÁM,ŽE SE VÁM TO LÍBILO.