RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a 2. 2. 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z AŘAZENÍ PUBLIKACE DO SPRÁVNÉHO DRUHU DOKUMENTU ASEP/RIV.
Advertisements

Na co se ptáte?.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Autor práce – autoritní záznam zápis autora – základní pravidla garant - výběr garanta, zápis oddělení – zápis, kontrola aktivita – označení současných.
SUAleph 27. dubna 2011 SUAleph 27. dubna 2011 Portál pro podporu vědy a výzkumu UTB SFX Ing. Lukáš Budínský.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Seminář pro začátečníky. Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
RVŠ a financování výzkumu, vývoje a inovací 17. září 2009 Karolinum RVŠ pokládá za neproduktivní další diskusi k tématu VaVaI bez navýšení finančních prostředků.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Vkládání záznamů do databáze OBD
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
SBĚR PUBLIKAČNÍCH AKTIVIT 1. LF UK A VFN V ROCE 2012 Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN únor 2012.
Mgr. Vendula Hromádková
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Metodika: výsledek odborně kvalifikovaného postupu, nebo dohadovacího řízení? Jana Musilová Akademické fórum VI – Praha – 17. září 2009 Odborná skupina.
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
, 3. sněm RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: doc. B. Tremlová, doc. F. Ježek,
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
, 2. sněm RVŠ Závěry ankety k novele zákona č. 130/2002 Sb. Zpracovali : B. Tremlová a F. Ježek.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Rejstřík informací o výsledcích výzkumu a vývoje RIV
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Šimon Nešvera Kam kráčí VVVS Šimon Nešvera
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Aplikace VKLAP (nejen) pro vkládání dat do databáze RIV Mgr. Věra Kroftová Agrotest fyto, s.r.o.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Vkládání záznamů do databáze OBD – revidovaná verze listopad 2015 Zejména pro účely vykazování do RIV.
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů K. Durecová
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
SEMINÁŘ „ORGANIZACE SBĚRU DAT DO IS VaVaI – informační oblasti RIV“ (Mgr. Arnold SANTUS, MŠMT) AV ČR :30 hod.
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Základní pravidla pro hodnocení vědeckých výsledků 2015 Marek Skovajsa OVV, FHS UK.
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Články uznávané do RIVu (rejstřík informací o výsledcích)
Vkládání záznamů do databáze OBD
FINANCOVÁNÍ KNIHOVNY PŘED ÉROU OPERAČNÍCH PROGRAMŮ
KNIHOVNA KTF UK Magdalena Hornová.
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Centrální databáze RIV aneb Co se s vašimi daty děje dál
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Publikace versus patenty, úskalí licencování
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Doktorské studium na FLD
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Vkládání záznamů do databáze OBD
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
Transkript prezentace:

RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a

Publikace za rok 2010 Termíny odevzdání záznamů RIV ostatní sledujte na uvi.lf1.cuni.cz – rozklikněte „více informací“uvi.lf1.cuni.cz Neúplné a Skryté záznamy – opravte a změňte na Aktivní

Informační systém výzkumu a vývoje (IS VaV) – RIV, CEZ, CEP… hodnocení hodnocení BODY = peníze X za nepravdivé nebo nevyhovující údaje = SANKCE

RIV - co můžeme odevzdat (1) původní výsledky výzkumu a vývoje domácí autoři mají pracovněprávní vztah k 1. LF UK / VFN tento pracovněprávní vztah se vztahuje k výzkumu, na jehož základě výsledek vznikl - má-li autor publikace úvazek i na jiné instituci než na 1. LF UK / VFN, do RIV jej jako „domácího“ hlásí jen ta instituce, na které probíhal výzkum, z něhož publikace vzešla! jde o již uplatněný výsledek (tj. ne články, které teprve vyjdou tiskem, ne publikace dané do tisku, ne patentové přihlášky…)

RIV - co můžeme odevzdat (2) Výsledky dosažené při řešení výzkumných aktivit s poskytnutou podporou podle zákona č. 130/2002 Sb. projekty (projekt evidovaný v CEP) výzkumné záměry (výzkumný záměr evidovaný v CEZ) specifický vysokoškolský výzkum (např. SVV, GAUK. Mezi autory musí být student) institucionální podpora na rozvoj výzkumné organizace (nové! 1. LF UK ji dostává od MŠMT ČR, VFN od MZ ČR – na základě hodnocení dosažených výsledků) operační programy (např. OP VVI, OP VK...) rámcové programy EK (např. 7.rámcový program)

RIV - co můžeme odevzdat (3) Výsledky dosažené při řešení výzkumných aktivit, na které nebyla poskytnuta podpora podle zákona č. 130/2002 Sb. jiné veřejné zdroje (např. státní finanční prostředky, které nespadají do žádné výše uvedené kategorie.) neveřejné zdroje (např. vlastní finance, soukromé zdroje, sponzorské dary, apod.) Pozn. zahraniční zdroje mohou být veřejné i neveřejné, záleží na typu zdroje v zahraničí.

RIV - ještě k financování… Zadávejte všechny kódy výzkumných záměrů a grantů, i těch, jejichž příjemcem není 1. LF UK / VFN Pokud nelze uvést žádný kód výzkumného záměru ani projektu, musíte uvést ANO u jednoho jiného převládajícího druhu financování. Možnosti: - specifický výzkum - institucionální podpora na rozvoj výzkumné organizace - operační programy - rámcové programy EK - ostatní veřejné zdroje - neveřejné zdroje

RIV a články ISSN - pokud má časopis ISSN tištěné i on-line verze, vybírejte podle toho, jak je uvedeno ve WoS / SCOPUS / Seznam recenzovaných časopisů do RIV - minimálně 2 strany (u Jimp stačí 1) v RIV bodováno: Jimp - ve WoS musí být u záznamu uvedeno Article, Review, Letter nebo Proceedings Paper Jneimp - je-li časopis indexován v databázích SCOPUS nebo ERIH Jrec - je-li časopis na Seznamu recenzovaných časopisů vydávaných v ČR

RIV a knihy neperiodická odborná publikace, recenzovaná, souhrn ve světovém jazyce… registrovaná v Národní knihovně ČR ( - ČNB) minimálně 50 stran bez příloh učebnice, sborníky, překlad, dizertace, 2. a další vydání… = RIV NE

RIV a kapitoly podmínky jako u knihy knihu hlásíme buď jako celek nebo jen její jednotlivé kapitoly – ne obojí! knihu jako celek hlásíme, když ji tvoří jednotný autorský kolektiv (bez ohledu na to, jaký mají jednotliví členové na obsahu podíl), a to i v případě, kdy mají jednotlivé kapitoly knihy samostatné autorství X kapitoly hlásíme tehdy, kdy kniha má jen editora a každá kapitola má samostatného autora nebo autorský kolektiv

RIV a články ve sborníku do RIV jen články z recenzovaných sborníků s ISBN hodnoceny jen ty, které jsou ve WoS – s příznakem Proceedings Paper hodnoceny jen ty na minimálně 2 stranách

RIV a další typy dokumentů Patenty (ne patentové přihlášky!) Aplikované výsledky Ostatní výsledky blíže viz Druhy výsledků v IS VaVaI - na - v pomůckách na stránkách ÚVIhttp:// ÚVI

RIV - další podmínky pro zisk bodů Správné oborové zařazení (číselník RIV)číselník RIV Smysluplná anotace ( znaků, delší než název, anglický překlad) Anglická klíčová slova (oddělená středníkem) … Exportovat do RIV: „ANO“ X „NE” – vybírejte zodpovědně

Autoři uvádějte všechny jako „domácí“ zadávejte ty, kteří publikaci vytvořili v rámci výzkumu prováděného na 1. LF UK / VFN autor z jiného pracoviště 1. LF UK / VFN než Vašeho - také může být „domácí“ GARANT – 1 z autorů, určen tvůrčím kolektivem, zodpovídá za předání shodných údajů o výsledcích všemi předkladateli (ve formuláři je nové políčko pro pořadové číslo autora, který je garantem. Nevyplníte-li jej, bude za garanta automaticky určen první autor.)

Aplikace pro evidenci publikačních aktivit využijte záznamy exportované z WoS (návod a popis viz stránky ÚVI)stránky ÚVI pozor na duplicity (před zadáváním záznamu zkontrolujte ve Vyhledávání, jestli už v databázi není) to, co vyšlo předběžně online a tiskem teprve vyjde – NE

Vybírejte ze seznamů v aplikaci: domácí autory a časopisy narazíte-li na chybu nebo někdo / něco chybí, upozorněte nás kódy projektů a výzkumných záměrů není-li kód z číselníku - napište jej do pole „Seznam projektů nesledovaných RIV“ a nad tímto polem zadejte ANO v poli „Projekty nesledované RIV“.

Kontakt tel.: