YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce MATEMATIKA Kroužek matematických.
Advertisements

MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Presentace Havířovským církvím. Co je Orel dnes ?  Křesťanská sportovní organizace s více jak členy, působící v celé ČR  Občanské sdružení s.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Aktivity s dětmi ve farnostech ECM v České republice 2009
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.
Jaroslav Šlehofer „Cobra“
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Poslání, principy a metoda skautingu
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Multikulturní vzdělávání v rámci NNO
Aby všichni jedno byli… Jan 17, 21
Doc. Michal Kaplánek, Th. D.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
JMÉNO AUTORA: MGR. VLASTA KOLLARIKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_32_INOVACE_19_OSVZ_ZSVB ROČNÍK: I. VZDĚLÁVACÍ OBLAST: SPOLEČENSKOVĚDNÍ.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
 Nepopíratelný je pozitivní vliv pohybové činnosti na zdraví člověka. Ne každému však vyhovuje prestižní forma závodění. Existuje bezpočet pohybových.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Komunitní a otevřená škola
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
VY_32_INOVACE_51_18 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Spolupráce neziskového sektoru Zlín –
Občanská společnost VY_INOVACE_32_OBN_920 Autor: Mgr. Marcela Šudichová Vytvořeno: leden 2013 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola.
Sociální psychologie se zaměřením na sport
Postavení pedagogiky mezi vědami
DĚJINY SPORTU V NOVOVĚKU
VLÁDA. Vláda – předseda vlády (premiér) - místopředsedové - ministři Vláda České republiky  je vrcholný orgán výkonné moci  vláda je jmenována vždy.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Problematika QOL – Quality of Life M. Lejska AUDIO-Fon centr. Brno.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Pravidla Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Zralá osobnost dítěte.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Školy, státní organizace, organizace mládeže, občanská sdružení, cestovní kanceláře, tzv. „outdoorové“ firmy rozvíjející a využívající aktivity v přírodě.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Jedna z rolí, kterou člověk v životě splňuje – ROLE KONZUMENTA – na základě toho se očekává SPOTŘEBNÍ CHOVÁNÍ. - základem spotřebního chování – ROZHODOVÁNÍ.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Prezentace Exkurze do Benediktbeiernu Salesiáni. Zakladatel Jan Bosco.
SOKOL Materiál je součástí projektu „Odraz 1. světové války v moderní výuce“ a je prostřednictvím „Programu na podporu činnosti nestátních neziskových.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
psychologie osobnosti – vztahově-postojové složky
1. Vymezení a rysy sportovní edukace
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Konflikt, koření života
Politické strany VY_32_INOVACE_03-57 Ročník: 9. Vzdělávací oblast:
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Co je program Mládež v akci?
KULTURA Společenská kultura Kultura ; VY_32_INOVACE_D3_01
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Pedagogika Pedagogika = sociální věda
Vypracoval: Marcel Palát, Huni – PVA3
Edukační (výchovné a vzdělávací) cíle
Transkript prezentace:

YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů

YMCA vznik 1844 v Anglii Zakladatel George Williams Rozšíření do celého světa Rok Světová aliance YMCA Nejstarší mládežnická organizace

YMCA Prostředek křesťanské pomoci mladým lidem Cesta ke Kristu Zásada otevřeného členství

Kampalské principy  Usilovat o rovnost příležitostí a spravedlnost pro všechny.  Vytvářet a upevňovat mezi lidmi prostředí lásky a porozumění.  V YMCA a celé společnosti podporovat a prosazovat čestnost, opravdovost a tvořivost.  Rozvíjet a upevňovat formy vedení a programů, které dokumentují rozmanitost a hloubku křesťanské zkušenosti.  Pracovat pro rozvoj celého člověka

YMCA a hlavní oblasti jejího zájmu  všestranný tělesný, duševní a duchovní rozvoj mladých lidí, a to členů YMCA  mravní výchova zaměřená na nenásilnou obrodu mladého člověka  tělesná výchova a sport  výchova k demokracii, toleranci a občanské odpovědnosti  vzdělávací programy ve vědě, umění, kultuře, sociálních oblastech, ekologii apod.  charitativní a humanitární pomoc potřebným lidem doma i v zahraničí

YMCA a její činnost  Organizace společenských aktivit pro děti a mládež  Pořádání biblických hodin a kurzů, vedení mladých lidí ke čtení Bible, vytváření zájmových a diskusních klubů  Pořádání táborů pro děti a mládež s biblickým, sportovním, vzdělávacím, ekologickým a zábavným programem  Pořádání sportovních, turistických, ekologických a kulturních akcí a slavností, organizování celoročně pracujících oddílů a klubů se skautským i jiným programem

YMCA v českých zemích  19. stol.  Křesťanské sdružení mládeže  1921 – masové rozšíření  1951 – ukončení činnosti  1990 – obnovení činnosti  1992 – česká YMCA  1991 – YMCA Brno

YMCA tábory „Čisté chování, čistá řeč, čistý sport, poctivá hra - vždy a všude.“ Fyzická, duševní a duchovní složka Pohyb, hra a sport Výtvarné programy Turistika