Technika řízení LH Přednáška 3

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s BLMF Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF.
Advertisements

Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
KOPANÁ 4.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
sobota 18. června 2011 Pelhřimov, restaurace Popovice
Návrh změn v organizaci a řízení soutěží Valná hromada MK Jihlava –
UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU KATEDRA ATLETIKY Název kreditní práce Název práce v angličtině Kondiční atletika Kreditní práce.
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Schůze rodičů hráčů FBC Plzeň
FORMÁT SOUTĚŽÍ MUŽŮ ČSRU OBSAH: ZÁKLADNÍ PRINCIPY SOUTĚŽE SOUTĚŽNÍ CYKLUS VZHLEDEM K ROČNÍM OBDOBÍM TRÉNINKOVÁ ZÁTĚŽ HRÁČE V PRŮBĚHU ROKU NÁVRHY.
„RESTART ŠKOLNÍCH METODIKŮ“. Aktuální situace Koncepce státu  ICT koordinátor  Enviromentalista  Koordinátor ŠVP Kariérní řád.
Kriteria výběru Reprezentace JKA ČR Český svaz karate JKA Atletická 100/2, Praha 6.
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Struktura personální směrnice
Trenér a legislativa Petr Klimpl. Systém trenérů sekce OB Kvalifikační třídy trenérů trenér 1. třídy (T1) trenér 2. třídy (T2) trenér 3. třídy (T3)
Program profesionalizace rozhodčích v ČSLH Vladimír Mana.
HOKEJOVÝ KLUB VSK TECHNIKA BRNO
KR KVFS -Karlovy Vary Škola nových rozhodčích- první ročník 2009 Pod patronací KKFS Karlovy Vary a oddílu Baníku Sokolov.
Neoficiální mistrovství fotbalových přípravek české republiky v kategorii U10 Ivančice – neděle 13.května 2012.
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
Rozdíly v trénování dorostu a žactva. Školení trenérů 3.třídy Hradec Králové
Mimořádná Valná hromada Svazu futsalu ČR Praha.
Fotbalová přípravka SOKOL JESTŘABÍ LHOTA. Úvod Fotbalová přípravka má již v klubu Sokol Jestřabí Lhota dlouholetou tradici a je neméně důležitou kategorií.
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS 2015/2016 Zasedání přípravného výboru veletrhu 31. března 2015 FIT VUT, Brno Zasedání.
HC LUBENEC 2013/2014 Vedoucí týmu: P.Strunz.
Kondiční příprava a plánování ve volejbale
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Řízení sportovního tréninku
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Bp a Bk 2216 SPORTOVNÍ HRY I. základní výukový předmět pro studenty s tělovýchovným zaměřením se základními pohybovými předpoklady Studenti rozumí sportovní.
Technika řízení LH Přednáška 2 Vladimír Mana. Vybavení a výstroj rozhodčího Brusle Přilba a chránič očí Ostatní chrániče Dres a kalhoty Píšťalka Ostatní.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
ČASOVÁ OSA 2008, 2010 a 2012 – FAČR obdržela požadavky FIFA na zapracování kogentních ustanovení do předpisů upravujících registraci a přestupy.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Dívčí složka volejbalu v Příbrami TJ BANÍK PŘÍBRAM VOLEJBALOVÝ KLUB POD SVATOU HOROU.
LETNÍ ŠKOLY Zpracovala: Markéta Tischlerová. O CO SE VLASTNĚ JEDNÁ? 14-denní program pro děti ve věku od 14 – 18 let Zisk MINIMA III., VEDOUCÍHO II.
Didaktika TV Efektivita vyučovací jednotky Libor Bouda.
Sportovní klub Jihlava HOKEJBAL. Vznik, historie oddílu a hokejbalu Založen v roce 1980 Jeden z nejúspěšnějších kolektivních sportů v celé České Republice.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
SK Strupčice pořádá v sobotu 26.června 2010 od hod. na hřišti ve Strupčicích, f o t b a l o v ý t u r n a j Za účasti: AFK LoKo Chomutov – účastník.
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
NÁBOROVÁ KAMPAŇ FAČR PRO NOVÉ ROZHODČÍ PÍSKEJ – MÁVEJ - ROZHODUJ STAŇ SE ROZHODČÍM I TY!
FC Slovan Rosice, z.s..
Turnaj o pohár Hejtmana Kraje Vysočina
SDH JÁMA a Obec Mičovice Vás zvou na.
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
SPOLUPRÁCE FAČR, KFS A OFS Václav Kohout, sekretář PKFS
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Reorganizace mládežnických soutěží od sezony 2009/2010
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Hokej Patrik Bařica 5.B.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Pohár vědy (Science cup)
Úvodní hodina Bc. Zdeněk Staroba
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
LETNÍ PŘÍPRAVA KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
NÁBOROVÁ KAMPAŇ FAČR PRO NOVÉ ROZHODČÍ PÍSKEJ – MÁVEJ - ROZHODUJ STAŇ SE ROZHODČÍM I TY!
Soutěže mládeže organizované Olomouckým KFS
VTM 2019/2020 Bedřich Ščerban.
Transkript prezentace:

Technika řízení LH Přednáška 3 Vladimír Mana

Semináře a školení rozhodčích Cíl a účel Struktura školení a seminářů Školení III. třídy Školení I. třídy Předsezónní semináře Testy a prověrky Sestavování nominačních listin Hodnocení rozhodčích

Cíl a účel školení a seminářů ČSLH a Komise rozhodčích Cíle školení a seminářů Účast rozhodčích na školeních a seminářích

Struktura školení a seminářů Semináře a školení KVV ČSLH Semináře a školení KoRo ČSLH Kompetence při obsazování soutěží

Hlavní a čároví rozhodčí Akce Hlavní a čároví rozhodčí videorozhodčí, delegát Pomocní rozhodčí Turnaje IIHF IIHF KR ČSLH Mezistátní utkání (reprezentace ČR A) Přátelská utkání reprezentací ČR (se zahraničními i domácími soupeři) KKR / OKR Turnaje reprezentace ČR a turnaje, kde se účastní reprezentační družstva jiných zemí Utkání reprezentací jiných zemí na území ČR

Zařazení pořádajícího klubu do soutěže hlavní a čároví rozhodčí videorozhodčí, delegát Pomocní rozhodčí mistrovská utkání nemistrovská utkání ELH KR ČSLH KKR ved. boxu KKR / OKR I.liga ČR, II.liga ČR Extraliga juniorů, Liga juniorů Extraliga staršího dorostu Liga staršího dorostu Extraliga mladšího dorostu Liga mladšího dorostu Liga žen Liga starších žáků Ostatní žákovské soutěže, přípravka Krajské ligy mužů, Krajské ligy juniorů a dorostu Okresní soutěže OKR

brankový video-rozhodčí brankoví rozhodčí, vedoucí boxu soutěž hlavní rozhodčí čároví rozhodčí brankový video-rozhodčí brankoví rozhodčí, vedoucí boxu ostatní pomocní rozhodčí Mezistátní utkání podle předpisů IIHF I., T I. I., II., T Mezinárodní utkání Extraliga I., II., III., T I. liga II. liga Extraligy juniorů a dorostu Ligy juniorů a dorostu Liga žen Liga starších žáků Reg.soutěže dospělých, juniorů a dorostu Regionální žákovské soutěže Okresní soutěže

Školení III. třídy - pořádají KVV ČSLH - obsah školení

pravidla ledního hokeje – přednášky (12 hodin) řády a předpisy ČSLH, povinnosti rozhodčího – přednášky (3 hodiny) pohyb rozhodčích, signalizace, spolupráce – teoretická část (2 hodiny), praktická část na ledě (3 hodiny) sledování nebo řízení utkání – praktická část (2 hodiny) první pomoc při úrazech v ledním hokeji (1 hodina) bruslařské testy (3 cviky – rychlost, obratnost, vytrvalost) test z pravidel ledního hokeje a řádů ČSLH (1 hodina) licence III. třídy se přiznává na dobu 5 let na základě kompletního absolvování školení licenci III. třídy obdrží na dobu 3 let rozhodčí, kterému skončila platnost licence I. nebo II. třídy a nevznikl nárok na trvale platnou licenci

Školení I. třídy Pořádá KoRo ČSLH Podmínky přijetí Obsah školení

výklad a aplikace pravidel ledního hokeje – teoretický seminář (8 hodin) řády a předpisy ČSLH, povinnosti rozhodčího – přednášky (3 hodiny) pohyb rozhodčích, signalizace, spolupráce – teoretická část (1 hodina), praktická část na ledě, (2 hodiny) bruslařské testy (3 cviky – rychlost, obratnost, vytrvalost) test z pravidel ledního hokeje a řádů ČSLH (1) atletické prověrky (Cooperův test - běh na 12 minut) Podmínky platná licence II. třídy a návrh a doporučení komise rozhodčích KVV ČSLH nejméně jedna sezona aktivní činnosti v nejvyšší regionální soutěži jako hlavní nebo čárový rozhodčí věk alespoň 18 let v den zahájení školení zaplacení účastnického poplatku v případě, že počet navržených účastníků přesahuje možnosti školení, vybere komise rozhodčích ČSLH uchazeče s ohledem na potřebu rozhodčích v jednotlivých místech a s ohledem na perspektivu jejich dalšího odborného růstu

Předsezónní semináře KVV ČSLH - semináře pro krajské souťeže spojené se školením II. třídy Semináře ČSLH

Testy a prověrky Pravidlový test Test bruslařských dovedností Testy fyzické připravenosti

Nominační listiny Struktura Způsob sestavování NL

Hodnocení rozhodčích Hodnocení delegátů Hodnocení oddílů Výsledky předsezónních seminářů

Děkuji za pozornost. vladimir@belbo.cz