Základní škola a Mateřská škola Řepníky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český jazyk (sloh) – 8. ročník
Advertisements

Bůh je dobrý Pán, u něho svůj domov mám. On mě miluje, jako nikdo na světě. 1. Bez hranic je jeho láska, každý den ji potkávám. Hnedle.
Popis budovy / místnosti
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Členění textu, odstavce, osnova
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katka Nosková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/34 Název materiálu:Obrázky z rukou Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
VY_32_INOVACE_16_ Rozvoj jazykových schopností 1 (SADA ČÍSLO 1)
Práce s pohádkou - poznej podle úryvku
PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby Jméno: Adéla Švehlová Jméno: Adéla Švehlová Téma: Příroda a já Téma: Příroda.
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Dopis od Boha.
Nikola se před několika dny přestěhovala do nového města nikdo ji tu však nebere vážně a nikdo se s ní nekamarádí… Proto se jen učí ale stejně jí to moc.
Autorka: Veronika Prouzová
Identifikátor materiálu: EU – ICT2 – 2/30 Název materiálu:Záložka z bavlnek Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce Předmět: Pracovní.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky Řepníky 34, Identifikátor materiálu: EU – ICT2 – 2/35 Název materiálu:Závěsné stromečky Autor:Monika Bezdíčková.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky Řepníky 34, , Řepníky
Autor Autor : Václav Václav Neubauer. Kapitola první 1.část Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček.Tady se všechny.
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/38 Název materiálu:Vesmír Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova Anotace:
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
Pár vtípků.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace HRÁTKY S RÝMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU-
Vypracoval: Pavel Kohout Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka promenovaly, kdákaly,
Základní škola a Mateřská škola Řepníky,
,,O slepi č ce, která necht ě la snášet vají č ka” Autor: Jana Wagenknechtová.
Kapitola 1 Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovaly, kdákaly,
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky Slovesa
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
OPAKOVÁNÍ PROBRANÉHO UČIVA – ČTEME PŘÍBĚH.
O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor:František Šando.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/40 Název materiálu:Koláž - kuchyně Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova.
39.1 Předložky NAD Z PO ZA KOLEM NA V K VEDLE PRO OD BEZ U PŘED PŘES O
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Ten je….
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Každé slovo můžeme přiřadit k jednomu z deseti slovních druhů.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_ČESKÝ JAZYK
Upevnění poznatků o podstatných jménech.
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Adéla Harenčáková 7. třída
Anotace: Dědeček vypráví své vnučce Popletenou pohádku. Děti jistě
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
ZŠ VRCHLICKÉHO ŠKOLNÍ družina.
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
O slepičce která nechtěla snášet vajíčka
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Počítáme na prstech jedné ruky podle pohádky
Jak začínají hádky ? středa, 2. ledna :27
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
Ach ty naše krásné ženy.
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_13
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola Řepníky Identifikátor materiálu: EU – ICT2 – 2/32 Název materiálu: Kočka z láhve Autor: Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce Předmět: Pracovní činnosti Anotace: Prostorové vyjádření Třída : 1. a 2. Datum: září 2012 Autorem všech fotografických materiálů: Monika Bezdíčková

Motivace: pohádka ROZMAZLENÁ KOČKA Malá Zuzanka seděla u stolu a kreslila obrázky. Najednou přiběhla mourovatá kočka. Vyskočila na opěradlo její židle a pozorovala, co Zuzanka maluje. ,,Copak to maluješ?" zeptala se. ,,Kreslím pro tebe domeček," odpověděla Zuzanka. ,,Podívej se : tohle je střecha, na ní komín a tady to jsou dveře ..." ,,A co v něm budu dělat?" ,,Budeš topit v kamenech a vařit kaši." Zuzanka přimalovala ještě kouř, jak vychází z komína. ,,A kde je okno? Kočka přece vždy skáče oknem." ,,Hned tu budou okénka. Jedno, druhé, třetí a čtvrté ..." Odpověděla Zuzanka a nakreslila čtyři okna. ,,A kde se budu procházet?" ,,No přece tady." Zuzanka nakreslila kolem domu plot a řekla : ,,Tohle bude zahrada." Kočka se podívala a vyprskla : ,,Copak to vypadá jako zahrada? Vždyť tam nic neroste!" ,,Jen chvilinku počkej," řekla Zuzanka. ,,Tady máš záhon s květinamy, opodál jablůňku s jablky a tady zase záhon se zeleninou : roste na nich mrkvička a zelí ..." ,,Zelí," učklíbla se kočka. ,,A kde budu chytat ryby?" ,,Třeby tady." Zuzanka nakreslila rybník a v něm rybičky. ,,To se mi líbí... A ptáčci tam budou?" zeptala se zvědavá kočka. ,,Já mám ptáčky moc ráda." ,,Ovšem že ano. Vidíš, už se tu objevila slepička , kohoutek, tady je husa a tři kuřátka ..." Kočka se najednou olízla, začala příst a tichounce zašeptala : ,,No .. a myšky tam také budou... v tom domečku?" ,,Kdepak, myši tam nebudou!" ,,A kdo bude můj domeček hlídat?" ,,U domečku bude stát hlídač .." Zuzanka nakreslila boudu. ,,Bude ho hlídat tenhle Bobík!" Při těch slovech mrskla kočka ocasem a naježila se. ,,Mně se tvůj domeček nelíbí," řekla, ,, Já v něm bydlet nebudu!" A odešla jako by ji někdo urazil. Řekněte nebyla to rozmazlená kočka?! A TO JE KONEC POHÁDEK O KOČKÁCH!!!!!!!

Kočka z láhve

Pomůcky: miska, tapetové lepidlo, noviny, skleněná láhev od piva (0,5 l), tempery, nůžky, polystyrénová kulička, herkules, černý papír

Postup: Do polystyrénové koule uděláme nůžkami otvor a kouli nasadíme na skleněnou láhev.

Z novin nastříháme proužky, máčíme je v tapetovém lepidle a polepíme jimi celou láhev.

Polystyrénovou kouli natřeme černou barvou, nůžkami vyřízneme dva otvory a vsadíme dvě uši ve tvaru trojúhelníku. Kouli nasadíme na láhev.

Celou kočku potřeme černou barvou, necháme zaschnout Celou kočku potřeme černou barvou, necháme zaschnout. Nakreslíme, vystřihneme a nalepíme kočce oči. Domalujeme čumáček a pusinku, bílé bříško a pacičky.

Z černého papíru vystříháme proužky, dolepíme vousky a ocásek.

Máme hotovo.

Zdroj: http://kocky-kotata.blogerka.cz/_/pohadky-o-kockach