LINKA NA VÝROBU ZMRZLINY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vodní elektrárny Marek Mik.
Advertisements

Čerpadlové skupiny a rozdělovače pro otopné okruhy
Tepelné čerpadlo 1.
Čerpadla Zubové čerpadlo Rotační zubové čerpadlo
Tato prezentace byla vytvořena
Zážehový motor 1,4 l / 92 kW TSI
VÝROBNÍ PROGRAM Technologické prvky.
Vznětové motory Vznětový motor je v principu konstruován stejně jako zážehový motor. Palivo je do spalovacího prostoru dopravováno odděleně.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2., 3. Téma: Chov Zvířat
Spalovací motory.
JADERNÁ ELEKTRÁRNA.
Grantový projekt multimediální výuky
Spalovací motor zážehový
Tato prezentace byla vytvořena
Rozmetadla statkových hnojiv
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Česká Lípa, 28
Čtyřdobý motor 1.Čtyřdobý spalovací motor 1.Čtyřdobý spalovací motor 1.Čtyřdobý spalovací motor 1.Čtyřdobý spalovací motor 2.Carnotův cyklus 2.Carnotův.
Vypařování: Na rozdíl od tání a tuhnutí vypařování probíhá
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
cisternových automobilových stříkaček
Tato prezentace byla vytvořena
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
KOALESCENČNÍ ODLUČOVAČ ROPNÝCH LÁTEK KOR4-05 MOBIL POUŽITÍ SOUPRAVY
06 – Tepelné operace Petr Zbořil
Vytápění Základní části teplovodního vytápění
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Finanční náročnost instalace miniturbínky
Způsoby nanášení nátěrových hmot
Tato prezentace byla vytvořena
Čtyřdobý vznětový motor – konstrukce, popis činnosti
Voda je jedna z nejdůležitejších látek na Zemi. Převážná část 97% tvoří oceány a moře (slaná voda). jezera a řeky tvoří 3% (sladká voda), a 2% tvoří.
Změny skupenství Zpracovali: Radka Voříšková Petra Rýznarová
VARNÁ ZAŘÍZENÍ.
Váhy.
Princip transformátoru
Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. Druhá úroveň Třetí úroveň Čtvrtá úroveň Pátá úroveň Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. –Druhá úroveň.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_498 Ročník: 2. Cukrářská technologie
R.Z. Někdy je třeba jednotlivé složky směsí od sebe oddělit Pak závisí na druhu směsi a na tom, co chceme získat.
06 – Tepelné operace Petr Zbořil
Jaderná elektrárna.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Elektrárny Zbožíznalství 1. ročník Elektrárny - rozeznáváme: 1. tepelné elektrárny 2. vodní elektrárny 3. jaderné elektrárny.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Hydraulické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Ostatní zařízení otopné soustavy. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_35_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Jaderná elektrárna.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV59 Název školy.
Ročník: 2. ročník strojírenských učebních oborů Typ šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací obor: Strojnictví Téma: Spalovací.
Palivová soustava vznětového motoru Tato soustava je jedna z nejdůležitějších pro funkčnost motoru. Palivem pro vznětový motor je nafta. Skládá se ze.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_23-01 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada21 AnotaceZákladní.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada21 AnotaceParní.
Vytápění Klimatizace. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
MSA ALS PTO MSA ALS R Označení stroje Power Take-Off
VY_32_INOVACE_Racek_ Klimatizace
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.
06 – Tepelné operace Petr Zbořil
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Výroba fondánu
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Finanční náročnost instalace miniturbínky
Nízkotlaké parní otopné soustavy vypracovala: Ing
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov, Školní 164
Spalovací motor Název školy: Základní škola Brána Nová Paka
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.
06 – Tepelné operace Petr Zbořil
Vytápění Rozvody potrubí
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název: VY_32_INOVACE_8B40M6_Kvádr
Vytápění Základní části teplovodního vytápění
VY_32_INOVACE_ Nahřívané šlehané hmoty
Transkript prezentace:

LINKA NA VÝROBU ZMRZLINY

Celková dispozice linky záleží na množství, které chceme za jeden den vyrobit Je velmi důležité aby uvaření a ochlazení proběhlo co nejrychleji

Schematické uspořádání linky Směs na zmrzlinu se uvaří pak se přečerpává do zásobní nádrže, kam se mohou ještě přidat další přísady. Směs se neustále v nádrži míchá míchadlem Odtud se nasává čerpadlem a potrubím se dopravuje do průtokového chladiče Po krátké cirkulaci v chladiči se hmota vypouští kohoutem do přepravních nádob - konví

Chladící systém je nepřímý Chladivem je solanka Solanka se dopravuje čerpadlem a potrubím do průtokového chladiče, zpětným potrubím se vrací do nádrže Vlivem nízké teploty solanky (-20°C) vzniká pára, která na povrchu chladiče kondenzuje (sráží se), stékající voda se zachycuje ve sběrné nádobě Linka se musí před i po výrobě čistit roztokem, který se nalévá do nádoby a po otevření kohoutu cirkuluje celým zařízením

Kontinuální výrobník zmrzliny Hlavní části výrobníku je válcová nádoba na povrchu opatřená chladícím pláštěm Uvnitř je lopatkové míchadlo, které nemrazenou zmrzlinu stírá ze stěn válce a posouvá zmrzlinu do přední části výrobníku

Zmrzliny a mražené krémy se plní do pohárků, oplatkových misek a kornoutů na plnících a víčkovacích strojích Součásti plnění je dávkovací stroj, které příslušnou dávku odměřují a vytlačují Zásobní komory jsou přímo napojeny na výrobníky zmrzliny Obrázek s popisy

Písemné zkoušení Nakresli a popiš výrobník zmrzliny. Co je chladivem u výrobníku zmrzliny? Jaké jsou druhy zmrzliny? Jak se jmenuje stroj, který našlehává zmrzlinu? Jaká jsou hygienická a bezpečnostní pravidla při výrobě zmrzliny?