Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Palivová soustava vznětového motoru Tato soustava je jedna z nejdůležitějších pro funkčnost motoru. Palivem pro vznětový motor je nafta. Skládá se ze.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Palivová soustava vznětového motoru Tato soustava je jedna z nejdůležitějších pro funkčnost motoru. Palivem pro vznětový motor je nafta. Skládá se ze."— Transkript prezentace:

1

2 Palivová soustava vznětového motoru Tato soustava je jedna z nejdůležitějších pro funkčnost motoru. Palivem pro vznětový motor je nafta. Skládá se ze dvou částí a to: - (nádrž, dopravní potrubí, hrubý čistič nečistot, ruční podavací čerpadlo, dopravní čerpadlo, dvojčinný čistič paliva) - nízkotlaké (nádrž, dopravní potrubí, hrubý čistič nečistot, ruční podavací čerpadlo, dopravní čerpadlo, dvojčinný čistič paliva) - (vysokotlaké vstřikovací čerpadlo s odstředivým regulátorem otáček, vysokotlaké potrubí, vstřikovač, vstřikovací tryska, přepadové potrubí) - vysokotlaké (vysokotlaké vstřikovací čerpadlo s odstředivým regulátorem otáček, vysokotlaké potrubí, vstřikovač, vstřikovací tryska, přepadové potrubí)

3 Nízkotlaká část Nádrž - Zásobárna paliva

4 Dopravní potrubí - Dopravuje palivo z nádrže dále do palivové soustavy

5 Hrubý čistič paliva (odkalovač) - Zachytává nejhrubší nečistoty v palivovém systému

6 Ruční podavací čerpadlo - Nasává palivo z nádrže a dopravuje jej dále do palivového systému, za klidu motoru (napomáhá rychlejšímu startu vozidla)

7 Dopravní čerpadlo - Dopravuje palivo z nádrže dále do palivového systému za chodu motoru.

8 Dvojčinný čistič paliva (hrubý a jemný) - Zachytává nečistoty v palivu, které se nezachytily v hrubém čističi, dále jde již palivo úplně čisté. - Filtry jsou papírové, průtokové

9 Vysokotlaká část Vysokotlaké vstřikovací čerpadlo s odstředivým regulátorem otáček - Dopravuje palivo do vstřikovačů pod vysokým tlakem - Odstředivý regulátor otáček udržuje volnoběžné otáčky motoru a zabraňuje hrozícímu tzv. přetočení motoru

10 Vysokotlaké potrubí - Dopravuje palivo z vysokotlakého čerpadla do vstřikovačů

11 Vstřikovač - Je umístěn na hlavě válce

12 Vstřikovací tryska - Vstřikuje palivo do prostoru válce nad pístem - Druhy trysek – čepová, otvorová – závisí na druhu vstřikování paliva

13 Přepadové potrubí - Slouží k odvádění přebytečného paliva ze vstřikovačů zpět do vstřikovacího čerpadla a dále do nádrže

14 Při každé montáži, demontáži, či opravě stroje nezapomeňte VŽDY!! Pracovat za klidu motoru a dodržovat bezpečnostní podmínky.

15 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Palivová soustava vznětového motoru Tato soustava je jedna z nejdůležitějších pro funkčnost motoru. Palivem pro vznětový motor je nafta. Skládá se ze."

Podobné prezentace


Reklamy Google