Psychologie a grafika www stránek Jana Tomečková Dagmar Vomelová Anna Hošťálková Martina Antlová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Nástroj pro prezentace
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
Měsíční fáze Autoři: Adéla Vídeňská Anna Fišerová.
Jmenuji se Michaela Petrová
Zoner Callisto.
VY_32_INOVACE_FOTF10660ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
ZÁKLADY HTML – ODKAZY, SEZNAMY. - vodorovná čára atributy:  width – délka čáry – pixely nebo %  size - šířka ve smyslu tloušťky  align - zarovnání.
Zadání samostatné práce SP1 Základy HTML. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML construkcí –Základní kostra –Kódování češtiny –Nastavení pozadí.
Multimédia Mikuláš Fořt. Multimedia S trochou nadsázky lze říci, že snad již ani neexistují počítače domácích uživatelů, které by neměly schopnost pracovat.
VY_32_INOVACE_FOTF10360ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Word – Struktura dokumentu
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
Vzdělávací technologie 2 Tvorba jednoduchých webových stránek Martin Böhm (L06514)
WWW – hypertextový informační systém
Adaptivní preference pro délku nohou u potenciálního partnera
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 1.
Informační a komunikační technologie PowerPoint
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Název prezentace Autor prezentace Základní škola Blovice Družstevní Blovice.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Název Rodokmen   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Nástroj pro prezentace
PŘÍSUDEK Mgr. Michal Oblouk.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
POSTURIKA – SDĚLOVÁNÍ DRŽENÍM TĚLA
Název nástroje není saxofón, ale saxofon
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
1 Základy marketingového výzkumu Online marketing.
Grafika Vytvořil Filip Grela.
Moje osoba.
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vědecká komunikace - PSY475 ( ) Mgr. Michaela Širůčková
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Natáčení videa jako jeden ze způsobů propagace služeb Informačního centra MZLU v Brně Zuzana Streichsbierová Informační den ÚVIS,
Vektorová grafika (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Svět kolem nás. Tělesa a látky Všechny předměty, které kolem sebe pozorujeme, jsou fyzikální tělesa (stůl, židle, tabule, počítač, dům, automobil, Země,
Corel DRAW Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Název maturitní práce Jméno autora práce, ročník Jméno vedoucího a oponenta Logo školy.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Novorozenecké období. Od narození – do 6. – 8. týdne Od narození – do 6. – 8. týdne Vývojový mezník na počátku období Vývojový mezník na počátku období.
Anotace Prezentaci slouží jako úvod do nové kapitoly: Svalová soustava
Prezentace Boháčová Anna
Nástroj pro prezentace
Slovo života Duben 2013.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_17
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
Člověk a barvy Barvy jsou přítomny v nesčetných různých formách a jevech Člověk je schopen prostým okem rozeznat aspoň 2000 různých odstínů Člověk barvy.
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Rozložení s nadpisem Podtitul.
Prohlédni si obrázky a zamysli se, co vyjadřují:
Psychologické působení barev
Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Oblíbený platební nástroj
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Psychologie a grafika www stránek Jana Tomečková Dagmar Vomelová Anna Hošťálková Martina Antlová

Osnova Osnova TYPICKÝ UŽIVATEL ČESKÉHO INTERNETU TYPICKÝ UŽIVATEL ČESKÉHO INTERNETU PSYCHOLOGIE ČTENÁŘE PSYCHOLOGIE ČTENÁŘE BARVY BARVY TVARY TVARY TEXT TEXT

Typický uživatel českého internetu 80% uživatelů jsou muži 80% uživatelů jsou muži 1/3 uživatelů tvoří studenti 1/3 uživatelů tvoří studenti Nejvíce zastoupeni jsou středoškoláci a vysokoškoláci Nejvíce zastoupeni jsou středoškoláci a vysokoškoláci K internetu se nejčastěji připojují z Prahy, Brněnského a Středočeského kraje a ze sídel nad obyvatel K internetu se nejčastěji připojují z Prahy, Brněnského a Středočeského kraje a ze sídel nad obyvatel

Psychologie čtenářů www stránek Nečtou Většinou nerolují Ignorují dlouhé texty bez obrázků a nadpisů Pokud stránka nezaujme během prvních pár vteřin – odchází Nad odkazem se zamýšlejí, zda stojí za pokus

Barvy viditelnostpoutavostoblíbenostasociace m odrá nízkánízkávysoká jistota, inteligence, vůdčí barva žlutávysokávysokánízkáslunce černánízkánízkávysoká bohatství, citlivost

Tvary Muži a ženy mají odlišné vnímání tvarů Muži a ženy mají odlišné vnímání tvarů Každé pohlaví reaguje na určitý tvar jiným způsobem Každé pohlaví reaguje na určitý tvar jiným způsobem

Tvary TROJÚHLENÍK TROJÚHLENÍK Muži i ženy na ně reagují stejně, přitahuje pozornost, není však příliš v oblibě. ČTVEREC ČTVEREC Oblíbený tvar mužů, vyjadřuje pevnost, jistotu, předvídatelnost. U žen tvar naopak navozuje pocit drsnosti a těžkosti.

Tvary KRUH KRUH Charakteristický, oblíbený tvar u žen. Symbolizuje něhu, lásku, teplo, porozumění a klid. Muži v něm vidí něco příliš jemného a ženského. Tento pocit může vést ke strachu, který lze označit jako xenofobií. KŘIVKY A KŘIVOPLOCHY KŘIVKY A KŘIVOPLOCHY Ideální pro muže i ženy, velmi viditelné a poutavé.