ZS1BP_IVU1 Interpretace výtvarného umění 1 Mgr. Alice Stuchlíková katedra výtvarné výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita, Brno 5. a 12. 10.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P Ř E K R Ý V Á N Í S Y M B O L Ů P Ř E K R Ý V Á N Í S Y M B O L Ů
Advertisements

Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
Bakalářská práce / Diplomová práce
FUNDAMENTÁLNÍ TEOLOGIE
O GALERII CHODBA ● na Katolické gymnázium Třebíč působí od roku 2000 ● založena s cílem vzdělávat a kultivovat studenty školy ● výstavy českých i zahraničních.
Formální stránka práce
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
Úvod do managementu 1. seminář
Pokyny pro vypracování maturitní práce
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Zásady a doporučení pro tvorbu prezentací
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Tereza Konečná /0 Obálka 2/1 Obálka Titulní list/patitul 2/2.
Úvod do managementu 1. seminář
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Souhlásky tvrdé, měkké, obojetné VY_32_INOVACE_13 Sada 22.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/8.
Maturity – jaro 2014.
DĚJIINY SVĚTOVÉHO DIVADLA III
Zkušenosti z vyučování chemické teorie a jeho administrativa v e-prostoru Masarykovy univerzity Pavel Kubáček Katedra fyzikální chemie.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra informatiky Akademický rok: Studijní obor: Výpočetní technika a informatika.
Vítáme Vás na Pedagogické fakultě
DĚJIINY SVĚTOVÉHO DIVADLA III Úvod 2014 / Struktura přednášky DSD Dějiny světového divadla I – ZS Dějiny světového divadla II – LS
Univerzita třetího věku na ZČU v Plzni v roce 2005/06.
Matematické modelování Přednáška I. DS-ZS2007 Ing. Marek Mihola
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Z0076 Meteorologie a klimatologie
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/6.
Přednášející: PhDr. Petra Kačírková, Ph.D.
ZS1BP_IVU1 Interpretace výtvarného umění 1 Mgr. Alice Stuchlíková katedra výtvarné výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita, Brno
ZS1BP_IVU1 Interpretace výtvarného umění 1 Mgr. Alice Stuchlíková katedra výtvarné výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita, Brno
ZS1BP_IVU1 Interpretace výtvarného umění 1 Mgr. Alice Stuchlíková katedra výtvarné výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita, Brno
Závěrečné práce 2005 / 2006 Postup při zadávání témat ZP na OU.
GP3MP_HTGP Historie a teorie galerijní pedagogiky Alice Stuchlíková katedra výtvarné výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita, Brno
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/6.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
GP3MP_HTGP Historie a teorie galerijní pedagogiky Mgr
NOVÁ MATURITA Informace pro maturanty ve školním roce 2015/2016.
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
Astrofyzika – kombinované studium Studijní materiály: … tato prezentace Základní literatura:
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Galerijní pedagogika v teorii a praxi. Literatura, vzdělávání, aktuální podoby současné animace uměleckého díla. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
MSBP_VC1 Výtvarné činnosti 1 (základy výtvarné kultury) Alice Stuchlíková katedra výtvarné výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita, Brno 17.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Diplomový seminář úvodní přednáška
Instrukce k prezentaci
Erasmus Slovensko - Nitra.
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Finanční správa zkouška
Pravidla citování v absolventské práci
Bakalářská práce / Diplomová práce
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
NÁZEV POSTERU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Knihovny.cz Vyhledávání patentových dokumentů
Malí umělci a jejich pracovní nástroje
Transkript prezentace:

ZS1BP_IVU1 Interpretace výtvarného umění 1 Mgr. Alice Stuchlíková katedra výtvarné výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita, Brno 5. a

Zápočet Téma závěrečné práce: Tvorba architekta Zdeňka Fránka v zrcadle dějin umění (interpretace, hledání souvislostí, paralel, kontrastů…) Rozsah: 2 strany A4 neboli jeden oboustranný list A4 z tvrdého papíru, ne víc – ne míň Forma: ručně, ne na PC (kresba i text trvanlivým materiálem, který se nebude rozmazávat, případnou tužku nebo pastelky zafixovat fixativem nebo lakem na vlasy) Doporučený postup: 1.Seznámení s tvorbou Zdeňka Fránka (elektronické a tištěné materiály, stavby) 2.Návštěva přednášek, studium literatury o výtvarném umění od pravěku po 19. století (viz seznam) 3.Průběžné poznámky z přednášek, vlastní četby a návštěv míst s realizacemi 4.Tvorba konceptu nanečisto – formulace vlastního pedagogického (tzn. srozumitelného, poutavého, aktivizačního) textu a náčrty kreseb s popiskami, očekávatelná selekce z tvorby Zdeňka Fránka a selekce z probrané látky z dějin umění = forma selekce doloží erudici a invenci studenta, dbejte na soudržnost textu, kreseb a jasnou artikulaci souvislosti starého s novým 5. Bibliografické odkazy a citace dokumentů dle ČSN ISO 690 ( ) platné od 1. dubna 2011, viz a také viz Studijní materiály předmětu. 6. Tvorba finálního materiálu – každá práce bude na začátku obsahovat: Interpretace tvorby architekta Zdeňka Fránka a v závěru: © jméno příjmení studenta 2011 Úspěšné zakončení: odevzdání samostatně a dobře promyšlené a kvalitně provedené práce (14., max. 21. prosince) NEBO odevzdání průměrné práce a pak napsání testu z probraného učiva (nekvalitní práce nebudou přijaty)

Minimální úroveň kresby staveb a čitelnosti textového doprovodu ve vaší závěrečné práci (autorka je žačkou nižšího stupně víceletého gymnázia)

výstava Zdeněk Fránek – Zkrocený prostor Dosavadní činnost ateliéru Hlavní téma: tvorba prostoru Dům umění města Brna, Malinovského nám listopadu 2011 – 29. ledna 2012

Logo projektu Architektura jako iniciátor animace (blížící se hlasování)

Textový doprovod k fotografiím Bratislava a okolí Slovenské národné múzeum – Prírodovedné múzeum stálá expozice Zázrak prírody – Biodiverzita Slovenska aktuální výstava Chémia pre život, pre budúcnosť Bibiana: Medzinárodný dom umenia pre deti (snímky dále) aktuální výstava Mosty dúhové a iné Danubiana: Meulensteen Art Museum aktuální výstava Jan Kaplický: Vlastnou cestou (Brno, zastávka Loosova)

Mgr. Alice Stuchlíková Masarykova univerzita Pedagogická fakulta katedra výtvarné výchovy Poříčí Brno E: