Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra informatiky Akademický rok: 2008-09 Studijní obor: Výpočetní technika a informatika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra informatiky Akademický rok: 2008-09 Studijní obor: Výpočetní technika a informatika."— Transkript prezentace:

1 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra informatiky Akademický rok: 2008-09 Studijní obor: Výpočetní technika a informatika Autor: Tereza Skleničková Vedoucí bakalářské práce: PaedDr. Petr Pexa Technologie SVG – aktuální standard webové vektorové grafiky

2 Prohlášení: Prohlašuji, že jsem bakalářskou práci na téma Technologie SVG vypracovala samostatně a všechnu použitou literaturu jsem uvedla v seznamu použité literatury.

3 Cíle bakalářské práce V bakalářské práci bude komplexně zpracována aktuální technologie SVG Porovnání s obdobnými technologiemi pro tvorbu webové vektorové grafiky (např. Macromedia Flash). Vytvořit první celenou publikaci v ČR Vytvoření široké sady praktických příkladů formou webové prezentace.

4 Metodika: Studium formátování textu v SVG dokumentu KÓDOVÁNÍ TEXTU ELEMENT TEXT FONT A VELIKOST

5 Metodika: Studium základních grafických primitiv OBDÉLNÍK KRUH ELIPSA ČÁRA LOMENÁ ČÁRA MNOHOÚHELNÍK CESTY ELIPTICKÁ VÝSEČ

6 Metodika: Studium Efektů VÝPLŇ BITMAPOVÉ EFEKTY

7 Metodika: Vytvoření sady příkladů a praktických ukázek tvorby SVG dokumentu Galerie příkladů zde:

8 Souhrn dosavadní práce Nejvíce času jsem věnovala vytvoření galerie příkladů, kterou průběžně doplňuji dalšími znalostmi. Dále jsem se věnovala studiu základních technik tvorby SVG dokumentu. Můj hrdinský čin spočívá ve vytvoření pokud možno největší a neobsáhlejší sbírky praktických ukázek tvorby textů, základních grafických primitiv, efektů a animací. Chtěla bych poskytnout zájemcům o techniku SVG přehledné prostředí ke studiu tvorby SVG dokumentů.

9 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra informatiky Akademický rok: 2008-09 Studijní obor: Výpočetní technika a informatika."

Podobné prezentace


Reklamy Google