Španělsko – Barcelona Pekárková Jana,Drobilič Vítek 27.prosinec 2010 9.A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín ŠPANĚLSKO 1.
Advertisements

Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
Téma hodiny: Bělorusko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Projekt“ Dotace pro moje město světa IRSKO-DUBLIN Projekt vypracovaly: Lucie Vetráková Anna Vyhnálková, 9.A
Jižní Evropa.
Plzeňský kraj                  Plzeňská brána Lucie Valentová, 9.C.
TERORISMUS.
Pyrenejský poloostrov
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 23- Španělsko
Španělsko.
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
A S T U R I E BEATRIZ PRESENTACIONES – JUNIN (B) - ARGENTINA AVANCE MANUAL PRESENTACION CON MUSICA.
INDIE.
Vážení občané, Bydlíte v menší obci? Trápí Vás špatná dopravní obsluha a spojení s městy? Jste odkázáni na automobil či snad na taxi?
Terorismus.
Ohniska neklidu v současném světě
Globalizace Konflikty 20. století
USA – hospodářský obr.
USA United States of America
Středočeský kraj.
Španělsko. Španělsko na mapě O Španělsku Hl.m- Madrid Měna : Euro Úřední jazyk : Španělština Rozloha : 500 tis. km 2.
Španělsko a Portugalsko
ŠPANĚLSKÉ KRÁLOVSTVÍ 504 tisíc km2, 40 milionů obyvatel
Jižní Evropa.
Sportovní zařízení a akce
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
PORTUGALSKO.
Španělsko a Portugalsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název.
! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
47.1 Pardubický kraj – poznáš jeho dominanty?
Izrael (Izraelský stát )
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Kouřimská, Hríbiková, Havlovicová, Matějková
Španělsko.
MALTA Repubblika ta‘ Malta
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
Peter Gabaĺ – 5.A.
Martina Knézlíková a Kristýna Miklínová 9.A
Nový Jižní Wales.
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
Bulharsko България / Bălgarija
D ř Hlavní město Čínské lidové republiky -Aglomerace (2009) -39° 54′ 20″ s. š., 116° 23′ 29″ v. d. -Urbanizace.
Evropa – Jižní Evropa Španělsko Andorra. Španělsko – obecně Rozloha: km 2  velká evropská země Obyvatelstvo: 41,2 mil. (2002)  lidnatá země.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová A AP H R SRDCEEVROPY.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_05 N á zev materi.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Středomořské země Řecko - Atény Portugalsko - Lisabon Itálie - Řím Španělsko.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Kočí Kristýna UČO: Oficiální název: Španělské království Hlavní město: Madrid Rozloha: km² Počet obyvatel: 46 milionů.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
 Terorismus je hrubé zastrašování politických odpůrců hrozbou síly a užití různých forem násilí. Vedle individuálního terorismu existuje terorismus.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ŠPANĚLSKO ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Terorismus. Co je to terorismus? Útočný čin nebo jeho hrozba k dosažení politických cílů Hlavní rysy terorismu: Strach Panika Upoutání pozornosti.
Pobaltské státy Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_15_Z8_Pobaltské.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
RAKOUSKO pokračování. RAKOUSKO pokračování Obyvatelstvo Hustota - 96 obyv. na 1 km ², 56 % lidí žije ve městech Rakušané 93,4 %,cizinci 6,6 % průměrná.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Belgie Jakub Jenšovský.
Jižní Evropa Slunečný jih Evropy.
Konflikty ve světě Význam ozbrojených sil Příčiny a důsledky konfliktů
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
Španělsko Turza lubor 4.a.
Malta Učivo 8. ročníku Název školy
Transkript prezentace:

Španělsko – Barcelona Pekárková Jana,Drobilič Vítek 27.prosinec A

-počet obyvatel ve městě : obyvatel -souřadnice : 40°00' s. š., 4°00' z. d. -je to aglomerace -probíhá proces urbanizace

Mapa státu a zakreslení města

Znak, Vlajka

Plán města

Mapa světa a zakreslení ČR a tvého města do této mapy

Cesta tam: Autobusem z Hlohovce v 5:18 (5:48 jsme v Břeclavě) Vlakem z Břeclavi v 6:12 a v 10:00 jsme ve Vídni Taxi na letiště Odet z Vídně do Španělska(Barcelona) ve 14:00 a přistávame v 16:20 hodin Jedeme od do

Cesta zpět Odlet z Barcelony 6:35 (Přistání ve Vídni 9:05) Taxi Vlakem odjezd z Vídně do Břeclavi v 9:54 (11:31 příjezd do BV) Autobus z Břeclavi do Hlohovce jede 12:12(přestupuje se v Lednici)

Problémy tohoto města Již mnoho let se s větší či menší intenzitou objevují nejen ve španělských mediích zprávy o teroristických akcích a atentátech, které má na svědomí baskická separatistická organizace ETA. Aktivisté z ETA se rádi přirovnávají k Irské republikánské armádě (IRA) a často používají její strategii vydírání za zastavení útoků. Již několik let se politikové v Baskicku i v Madridu snaží nabídnout teroristům politický rozhovor a napomoci tak mírovému procesu s cílem zamezit násilí ETA. Španělé v boji s teroristy propadají bezradnosti a snaží se získat mezinárodní pomoc. Při atentátech, jež nesly nálepku ETA, zahynulo dosud asi 800 lidí. Ani přes několikaleté úsilí baskické regionální vlády a vlády v Madridu, vyznávající vůči rebelům politiku tvrdé linie, se nedaří teroristy z ETA zastavit. Zatím naposledy o sobě dali hoši z ETY vědět letos v červnu během konání summitu EU v Seville sérií bombových útoků v několika turistických zařízeních a na hojně navštěvovaném španělském pobřeží. Snad se co nejdříve s pomocí mezinárodních sil problémy s teroristy vyřeší.

Na co potřebuje dotace Dotace potřebují na ochranu před teroristickými útoky kterých by mohli teroristé využít například při velkém seskupení fanoušku na fotbalových stadionech.Setkavá se zde 80 až 100 tisíc lidí.

Barcelona je městem sportu. Od r. 1992, kdy se zde konaly olympijské hry. Můžete si zde zahrát golf, vydat se na pěší turistiku.(víc jak 300 km turistických stezek) nebo si jít zaplavat na 1 ze 4 hlavních barcelonských pláží. Barcelona je také známa fotbalem.FC Barcelona je osmnáctinásobným mistrem Španělska a trojnásobným vítězem Ligy mistrů.Mají největší fotbalový stadion v Evropě. Z kulturního dědictví UNESCO můžeme ve Španělsku shlédnout např. jeskynní malby v Altamiře, historická centra Barcelony, Toleda, Sevilly a Sallamanky. Dále katedrálu v Burgosu a paláce Alhambra a Escoril. Můžeme také sledovat silný arabský vliv na architekturu Španělska.

Od 50. let můžeme pozorovat růst průmyslové výroby. A to hlavně rozvoj technologie zejména v oblastech kolem Madridu a Barcelony. Na severu je soustředěn těžký průmysl (ocelárny v Asturii). Barcelona je střediskem chemického průmyslu, výroby textilu a strojírenství (lodě). V centrálním Španělsku je významná výroba automobilů. Největším výrobcem je SEAT. Tradiční je námořní doprava (Barcelona, Valencia). Roste význam letecké dopravy. Ve Španělsku probíhá značná modernizace železniční a silniční sítě.

Literatura Čerpali jsme z : Kniha,časopisy,sešit,učebnice