Perspektiva VY_32_INOVACE_GR_790.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafický editor – GIMP Transformace
Advertisements

Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Grafický editor GIMP (5) použití režimu vrstev Součet „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Grafický editor GIMP (13)
COREL DRAW Efekty - 1 Úprava textu obálkou Přechody mezi objekty
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Fotografie ve formátu RAW a jejich úpravy
Fotografie ve formátu RAW a jejich úpravy Grafický editor GIMP (14) „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní zásady pro výpočty v buňce 1)Každý vzorec musí začínat znakem „rovná se“ =. 2)Pokud znak nenapíšeme, program nic nespočítá. 3)Zápis vzorce nesmí.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
GIMP : úpravy fotografií
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Grafický editor GIMP (6)
Grafický editor GIMP (7)
Vytvoření hypertextového odkazu
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Kreslíme vektorovou grafiku (6) Práce s textem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ – ÚPRAVA KŘIVĚ NAFOCENÝCH FOTOGRAFIÍ ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
OŘEZ VY_32_INOVACE_GR_796. Oříznutí obrázku Oříznutí snímku provádíme nejčastěji pří použití nástrojů Rotace a Perspektiva nebo chceme-li změnit poměr.
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
Přemístění části obrázku klonováním VY_32_INOVACE_GR_797.
Vyrovnání horizontu VY_32_INOVACE_GR_794. Vyrovnání horizontu obrázku Pokud se nám při expozici snímku nepodařilo srovnat fotoaparát s vodorovnou linií.
Změna velikosti obrázku
Barvy VY_32_INOVACE_GR_788. BARVY Barva popředí a pozadí - jejich nastavení Barva popředí a pozadí slouží k nastavení barev nástrojů, které ji používají.
Kreslicí nástroje VY_32_INOVACE_GR_786. KRESLICÍ NÁSTROJE 1. Plechovka - slouží k vyplňování výběru barvou nebo vzorkem. Nastavení: Režim - standardně.
Převod na černobílou fotografii VY_32_INOVACE_GR_792.
Grafický editor GIMP (5) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Grafický editor GIMP (9)
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
- Výběry VY_32_INOVACE_GR_782. VÝBĚRY Vytvořením výběru rozdělíme obrázek na dvě části: aktivní = výběr = ta část, na které budeme provádět úpravy neaktivní.
Grafický editor GIMP (6) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Obrázky po stole VY_32_INOVACE_GR_790. OBRÁZKY ROZHÁZENÉ PO STOLE Zadání: Uspořádejte obrázky tak, aby působily jako náhodně rozházené po stole. Obrázkům.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Přepínání mezi režimy zobrazení 1.Přejdete myší do pravého dolního rohu okna Wordu. 2.Klepnutím myší zvolte požadované zobrazení.
Grafický editor GIMP (7) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk  úprava kácejících se linií, horizontu  klonovací razítko Dostupné z Metodického.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Grafický editor GIMP (13)
Kreslíme vektorovou grafiku (6)
Co se všechno naučíme??? MS Word - číslování
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Počítačová grafika Zoner Callisto Efekty
Grafický editor GIMP (9)
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Grafický editor GIMP (5)
Odstranění drátů VY_32_INOVACE_GR_793.
Grafický editor GIMP (6)
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Histogram VY_32_INOVACE_GR_787.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Grafický editor GIMP (5)
Rovnání horizontu, úprava kolinaerity a perspektivy
Grafický editor GIMP (6)
Grafický editor – GIMP Transformace
Transkript prezentace:

Perspektiva VY_32_INOVACE_GR_790

Zadání: Opravte sbíhající se linie použitím nástroje Perspektiva.

Nesprávně zobrazená perspektiva vzniká zejména u snímků vysokých budov, kde fotograf nemá prostor pro odstoupení. Stejný problém nastává i při fotografování dokumentů. Sbíhající se linie můžeme upravit nástrojem Perspektiva. Vybereme nástroj Perspektiva V poli Směr označíme volbu Korektivně (vzad) V rozevíracím seznamu Náhled označíme volbu Mřížka

2. Klepneme do libovolného místa obrázku  zobrazí se mřížka:

Standardně má mřížka 15 řádků - v tomto případě zvýšíme počet na 20 řádků pro přesnější práci:

3. Perspektivu upravujeme tažením za rohy mřížky požadovaným směrem tak, aby mřížka kopírovala linie obrázku, ale aby byla v celé ploše okna:

4. Pokud by mřížka byla menší, po úpravě by se zobrazila pouze oblast pokrytá mřížkou 5. Mřížku je možné přesunout (myší za vyznačený střed) 6. Správný tvar mřížky potvrdíme tlačítkem Transformace

7. Pomocí nástroje Ořez obrázek upravíme

8. Upravený obrázek:

PRACOVNÍ LIST - úkol Uvedeným postupem opravte sbíhající se ĺinie u obrázku 01. 2. Stejným způsobem upravte přiložené obrázky 02, 03 a pošlete je mailem na adresu semrad@sostp.cz.

Literatura: VYBÍRAL Josef: GIMP uživatelská příručka, Computer Press, Brno, 2004 MODR Vlastimil: 333 tipů a triků pro GIMP, Computer Press, a. s., Brno, 2010 Fotografie: vlastní