Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vyrovnání horizontu VY_32_INOVACE_GR_794. Vyrovnání horizontu obrázku Pokud se nám při expozici snímku nepodařilo srovnat fotoaparát s vodorovnou linií.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vyrovnání horizontu VY_32_INOVACE_GR_794. Vyrovnání horizontu obrázku Pokud se nám při expozici snímku nepodařilo srovnat fotoaparát s vodorovnou linií."— Transkript prezentace:

1 Vyrovnání horizontu VY_32_INOVACE_GR_794

2 Vyrovnání horizontu obrázku Pokud se nám při expozici snímku nepodařilo srovnat fotoaparát s vodorovnou linií horizontu, můžeme tuto vadu odstranit pomocí následujícího postupu.

3 Postup: 1. Otevřeme obrázek:

4 2. Pomocí nástroje Přesun vytáhneme vodorovné pravítko

5 3. Nástrojem Rotace klepneme do obrázku v libovolném místě 4. V okně Rotovat na- stavíme jezdcem (nebo pomocí tlačítek) úhel rotace tak, aby se linie horizontu shodovala s vodítkem.

6 5. Bod, kolem kterého se obrázek otáčí, je uprostřed obrázku. Pokud nám to nevyhovuje, můžeme ho tažením myši přemístit.

7 6. Souhlasíme-li s úpravou, potvrdíme volbu Rotovat

8 6. Nástrojem Přesun vodítko přetáhneme nahoru nebo dolů - mimo okno obrázku.

9 7. Nástrojem Ořez obrázek ořízneme: Při oříznutí je nutné správné vymezení oblasti - abychom odstranili pouze přebytečnou část okraje obrázku.

10 8. Hotovo:

11 PRACOVNÍ LIST - úkol 1.Podle uvedeného postupu vyrovnejte horizont u obrázků 01, 02; upravené obrázky pošlete mailem na adresu semrad@sostp.cz.

12 Literatura: VYBÍRAL Josef: GIMP uživatelská příručka, Computer Press, Brno, 2004 MODR Vlastimil: 333 tipů a triků pro GIMP, Computer Press, a. s., Brno, 2010 Fotografie: vlastní


Stáhnout ppt "Vyrovnání horizontu VY_32_INOVACE_GR_794. Vyrovnání horizontu obrázku Pokud se nám při expozici snímku nepodařilo srovnat fotoaparát s vodorovnou linií."

Podobné prezentace


Reklamy Google