Nápoje a pokrmy Národní slovenské jídlo jsou halušky s brynzou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lihoviny.
Advertisements

1.Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct),
Houbový koláč s parmezánem
Nápoje Člověk potřebuje denně asi 3 litry vody, z toho nejméně 1 litr v nápojích. Nedostatek tekutin se projevuje bolestmi hlavy, suchou pletí a tvorbou.
Stylová restaurace s nabídkou tradičních istarských jídel, především z istarského vnitrozemí, se nachází v obci Klariči,vzdálené 6km od Vodnjanu,asi 1km.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_17
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
Moje Vánoční kuchařka Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Registrační číslo projektu
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.18
Slovenská kuchyně Bc. Daniel Vančura.
Mexická kuchyně.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
BEZMASÉ POKRMY
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_14
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
KATALOG PIVA A POCHOUTEK
Nealkoholické nápoje a alkoholické nápoje
Guláše z jatečného masa
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
BULHARSKO.
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Koření.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
ČTVRTEK Polévka Houbový vývar s drobením 20,- Kč Polévka Gulášová 25,- Kč.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo : CZ.1.07/1.1.26/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Československo, Česko a Slovensko Autoři: Veronika Hlávková Jana Kamenická Nikola Košařová Natálie Pokorná.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
SÝROVÉ SPECIALITY II Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa – Sýry
DUM - Digitální Učební Materiál
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Regulační funkce spotřebních daní
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
BRAMBORÁK Tradiční český recept
Gastronomické zvyklosti různých národů
Transkript prezentace:

Nápoje a pokrmy Národní slovenské jídlo jsou halušky s brynzou. Slovenská kuchyně Nápoje a pokrmy Národní slovenské jídlo jsou halušky s brynzou.

Brynza Měkký míšený a solený ovčí sýr vyráběný z hrudkového ovčího sýra. Výroba: zasýří se sladký ovčí mléko, nechá se zaschnout na salaši z toho se vytvoří ovčí sýr. Ten se přenese do brynzárny, zde se třídí a umývá vodou. Nechá se vyzrát při 20°C v sýrařských vanách. Následně se z toho odstraní kůra, vytlačí se z něj přebytečná tekutina a rozdrtí se. Rozdrcená sušinová hmota se posolí a rozetře na válcích, čímž vznikne brynza.

Halušky Jsou to noky z bramborového těsta. Jedno z nejznámějších pokrmů Slovenské republiky. Hl. suroviny: mouka, vejce a brambory.

Guláš Původně maďarský guláš, pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou.

Parenica Tradiční slovenský poloměkký, nezrající, středně tučný, pařený ovčí sýr s velmi jemnou chutí.

Slivovice Vyrábí se ze švestek, slív nebo blum. Domácí slivovice má 52% obsah alkoholu.

Borovička Slovenský národní alkoholický nápoj. V Čechách se nazývá Jalovcová. Má chuť aroma a po plodech jalovce. Patří do skupiny ovocných destilátů.