Kateřina Lazecká Zoner Photo Studio 11. OBSAH Úvod Co to Zoner Photo Studio je? Úpravy fotografií Organizace fotografií Sdílení a publikování fotografií.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s prostředím programu
Advertisements

Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_01 Autor: Mgr. Ivana Matyášková
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Úprava fotografií - koláž
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Výhody a nevýhody, software pro grafiku
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.10/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Počítačová grafika - úvod
RASTROVÁ A VEKTOROVÁ GRAFIKA
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.13/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
…potom klepněte na zástupné symboly a přidejte vlastní obrázky a titulky. Vyberte rozložení…
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.08/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
N OVINKY V O FFICE 2010 Miroslav Drška. Historie Office pro Windows Word 1.0 pro MS- DOS – první textový editor, který používal myš Uveden.
INFORMATIKA 9. ročník.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_2.17 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Rastrová grafika-hromadné úpravy Typ: DUM -
Brno Bratislava Győr Cieczyn Wien London Atlanta Ósaka.
Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.11/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autor materiálu: Mgr. Jiří Černohorský Datum vytvoření: říjen 2012.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,2.04/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autor materiálu: Mgr. Jiří Černohorský Datum vytvoření: říjen 2012.
Power Point– popis prostředí
GRAFIKA.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.17/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT 1 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
GRAFIKA úvod.
Počítačová grafika.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Základy retuše v Adobe Photoshop
Rastrová grafika Úprava fotografií
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia Číslo DUM: III/2/VT/2/2/33 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
MS PowerPoint Pokročilé efekty a práce s multimédii.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Zoner Photo Studio – prakticky (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Picasa Číslo DUM: III/2/VT/2/2/37 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
VY_32_INOVACE_ MOVIE MAKER Příručka pro tvorbu prezentací z obrázků a fotografií.
Jan Mánek. O čem budu povídat? Digitální fotografie – Google PICASA Slideshow z fotografií Bubliny v obrázcích Prezentace na internetu Dokumenty na internetu.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_029.ICT.34 Tvorba webových stránek – fotogalerie ZPS.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Tvorba HDR fotografií Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Novinky ve verzi 5.8. Confluence 5.7 – nové zkušenosti se soubory, které podporují téměř všechny fáze cyklu spolupráce (nahrávání, komentáře, editace,
Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Grafické programy - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Odstranění červených očí
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Klasické fotoalbum.
Počítač a digitální fotoaparát
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Počítačová grafika Mgr. Petra Toboříková.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Úprava fotografie - efekty
Zoner Photo Studio 16 Popis programu. Zoner Photo Studio 16 Popis programu.
Transkript prezentace:

Kateřina Lazecká Zoner Photo Studio 11

OBSAH Úvod Co to Zoner Photo Studio je? Úpravy fotografií Organizace fotografií Sdílení a publikování fotografií Metadata Zeměpisné souřadnice GPS Video Bonus

Zoner software s.r.o. Společnost Zoner software s.r.o. je brněnská společnost založená v roce 1993 Soustředí se na oblast digitální fotografie, grafické editory, vektorové kliparty,… Mezi další produkty patří např. Zoner Media Explorer 6, Zoner Callisto 5, a další jejich upgrady

Zoner Photo Studio 11 ZPS 11 je program, který vám umožňuje snímky upravovat, archivovat a publikovat Tento program je jak pro začátečníky (ZPS 11 Home) tak pro profesionály (ZPS 11 Professional) ZPS 11 je vylepšená verze ZPS 10, oproti desítce má navíc např. automatickou korekci celého obrazu, automatické odstranění červených očí, vylepšenou funkci pro práci s daty GPS,…

Úpravy fotografií Je zde spousta funkcí na úpravu fotografií, například jas/kontrast, barevnost, úprava hladiny, ostrost obrazu,… Zdokonalené funkce pro retušování fotografií – klonovací razítko, retušovací štětec, žehlička,… Fotografie můžete obdařit mnoha efekty – černobílé provedení, starý film, moderna, tužka, pastel,… Chce to jen čas a chuť se učit a vaše fotografie už budou vždy dokonalé

Organizace fotografií ZPS není program jen na úpravu fotografií, je to hlavně dobrý organizátor Fotografie si zde uložíte do vlastních složek, připíšete komentář, GPS souřadnice, datum vytvoření,… a vše máte v jednom celku Je zde vytvořené rychlé hledání fotografií podle klíčových slov Ve složkách si můžete prohlížet celé fotografie, ale také náhledy fotografií a náhledy informací

Sdílení a publikování fotografií ZPS 11 vám umožňuje vytvořit prezentace na DVD disku, ve které můžete použít množství přechodů, efektů, lze také přidat hudba Ze ZPS 11 lze přímo vytisknout fotografie, grafické listy nebo kalendář vytvořený z vašich obrázků přímo v ZPS Vaše fotografie také můžete hned v programu ZPS vypálit na CD/DVD nebo je vystavit v internetové galerii Fotografie lze také poslat jako přílohu em, ZPS je automaticky zmenší, zkomprimuje na vhodnou velikost a připojí ke zprávě

Metadata Metadata jsou „data o datech“, určité bloky s informacemi popisující fotografii Každá digitální fotografie obsahuje základní informace o podmínkách, při kterých byl snímek pořízen – jako např. clona a čas závěrky, doba pořízení atd. V případě skenovaných fotografií vám ZPS umožňuje zadat metadata ručně Již při pouhém otočení fotografie v některých programech dochází k nenávratnému odstranění metadat, ZPS však veškeré uchovává a dokonce je může i zálohovat

Zeměpisné souřadnice GPS K fotografiím lze přiřadit zeměpisné souřadnice místa, kde byla fotografie pořízena (GPS údaje) Údaje o zeměpisné šířce, délce a nadmořské výšce jsou standardní součástí bloku matadat, avšak ne všechny fotoaparáty je pořizují, tudíž ZPS umožňuje je zadat ručně

Video

Seznam zdrojů

Děkuji za pozornost Kateřina Lazecká

Bonus The Ting Tings – That´s not my name