Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005."— Transkript prezentace:

1 Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005

2 Implementace ICT do vzdělávacích oblastí a oborů Umístění prezentací : www.1zsfm.cz

3 Vzdělávací obor: Zájmová činnost Třída: 7. - 8. ročník Vyučující: Mgr. Zbyněk Šostý Datum: prosinec 2005 Téma vyučovací hodiny : „Zoner Photo Studio 7“ „Zoner Photo Studio 7“ Vybavení učebny : připojení na INTERNET připojení na školní síť – výukové programy PC – notebook PC – notebook dataprojektor dataprojektor

4 Zdroje informací Program Zoner Photo Studio 7 Program Zoner Photo Studio 7

5 Zoner Photo Studio 7 základní informace

6 Licence sw

7

8

9

10 Získávání obrázků stahování digitálních fotografií z připojených přístrojů pomocí USB stahování digitálních fotografií z připojených přístrojů pomocí USB kopírování kopírování přímé stahování z fotoaparátů Canon přímé stahování z fotoaparátů Canon skenování obrázků přes rozhraní TWAIN skenování obrázků přes rozhraní TWAIN stahovaní obrázků z webu aj. stahovaní obrázků z webu aj.

11 Úpravy obrázků otočení, převrácení otočení, převrácení vylepšení obrazu vylepšení obrazu odstranění vady obrazu odstranění vady obrazu změna rozměrů změna rozměrů okraje a rámečky okraje a rámečky ořez ořez klonovací razítko, aj. klonovací razítko, aj.

12

13

14

15

16 červené oči klonování ořez

17 Červené oči

18 Formáty ZPS 7 podporuje následující formáty. Jsou uvedeny jen některé ze široké škály. Více informací lze získat přímo v nápovědě sw.  Bitmapové formáty :

19 vektorové a multimediální formáty vektorové a multimediální formáty

20 Organizace snímků ZPS 7 se chová obdobně jako průzkumník ve Windows Umožňuje kopírování a přesouvání souborů metodou táhni a pusť. Umožňuje kopírování a přesouvání souborů metodou táhni a pusť. Kopírování a přesouvání přes schránku. Kopírování a přesouvání přes schránku. Kopírování / vytváření/ zástupců. Kopírování / vytváření/ zástupců. Zakládání nových složek. Zakládání nových složek. Mazání a přejmenovávání souborů a složek aj. Mazání a přejmenovávání souborů a složek aj.

21 Užitečné vlastnosti vypálení CD s obrázky vypálení CD s obrázky vypálení video CD vypálení video CD promítání obrázků promítání obrázků odeslání do fotosběrny odeslání do fotosběrny vytváření alb vytváření alb

22 Poznámky k prezentaci Prezentace je určena k prvním kontaktům s programem Zoner Photo Studio 7. Prezentace je určena k prvním kontaktům s programem Zoner Photo Studio 7. Žáci mají možnost diskutovat o jiných ( volně dostupných) alternativách tohoto sw. Žáci mají možnost diskutovat o jiných ( volně dostupných) alternativách tohoto sw. Prezentace může být doplňována přímo ukázkami z notebooku a dataprojektoru Prezentace může být doplňována přímo ukázkami z notebooku a dataprojektoru Výuka probíhala v klasické třídě. Výuka probíhala v klasické třídě.


Stáhnout ppt "Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005."

Podobné prezentace


Reklamy Google