Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační."— Transkript prezentace:

1 Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…

2 Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační materiály, reklamní televizní spot média, televize, film – televizní a filmové efekty, titulky, schémata ve zprávách,… multimédia – multimediální programy internetové stránky – skládá se z mnoha menších obrázků, u kterých je optimalizována velikost tak, aby jejich načítání z internetu trvalo uživateli co nejkratší dobu 3D Modeling (3D grafika) - pomáhá vytvářet nové výrobky, které lze vidět dříve, než jsou vyrobeny, nové modely automobilů,…. virtuální realita – umožňuje ve spolupráci se speciálním vybavením (virtuální helma) simulovat pohyb v prostoru, procházet vymodelovanými budovami, učit se na virtuálních zařízeních,…. CAD/CAM projektování – lze konstruovat budovy a následně vytvořit jejich prostorovou scénu tak, aby zadavatel vše přímo viděl a mohl do projektu zasahovat. Lze vytvářet nové návrhy a konstrukce,….. hry – v dnešní době hraničí s možností zobrazení reálného světa … atd.

3 V počítači obrázky Získáváme (skenování, digitální foto), prohlížíme, vytváříme, upravujeme, používáme. Většinu z toho se budeme učit.

4 Získáváme… Skenování = převedení plošné předlohy (fotografie) do digitální podoby. Stahování z fotoaparátu nebo jiného media Stažení z Internetu Vytváření obrázků v počítači

5 Skenování Skener obvykle zachycuje obrazy z fotografických tisků, plakátů, časopisů a jiných předloh. Scanners je připojených k počítači pro účel převodu dokumentu do digitálního obrazu. Typy: Ploché skenery (optický skener) Archové skenery Bubnové skenery Přenosné skenery

6 Stažení z fotoaparátu Ve většině případů je ke stahování potřeba specifický kabel pro daný model digitálů, starší a mnohdy i ty nejnovější modely renomovaných značek, si vystačí se standardním USB kabelem.

7 Stažení z Internetu Klik pravou myší a zvolit Uložit Využít některý z programů, většinou umožňují i hromadné stahování, mnohé jsou free

8 Vytváření obrázků v počítači Právě o tom se budeme vě většině lekcí bavit

9 Zdroje http://hdpctips.blogspot.cz/ http://www.milujemefotografii.cz/stahovani-fotografii-zoner-photo-studio http://www.zive.cz/clanky/nejlepsi-program-pro-stahovani-obrazku-z-internetu/sc-3-a- 156085/default.aspxhttp://www.zive.cz/clanky/nejlepsi-program-pro-stahovani-obrazku-z-internetu/sc-3-a- 156085/default.aspx http://www.zive.cz/programy/tvorba-grafiky/pc-27

10 SŠ stavební Teplice © M. Ptáček 2013


Stáhnout ppt "Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační."

Podobné prezentace


Reklamy Google